Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Zoete aardappelsoep met kokosmelk

0 Comments  /  Jump to Recipe

De zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is een gezonde oranje (of witte) knol die vol zit met vitamines en vezels. De bataat bevat veel voedingsvezels en vitamines. Vitamine A, C en B6 zijn ruim vertegenwoordigd en de zoete aardappel is rijk aan mineralen als calcium, foliumzuur en kalium. De aardappel bevat weinig vetten en is vrij van cholesterol. De antioxidanten in zoete aardappel zouden een gunstige werking hebben bij het voorkomen van ziektes als kanker.

Het antioxidant betacaroteen beschermt je huid tegen U.V.-schade die huidveroudering veroorzaakt.

Wie een gezonde levensstijl wil nastreven doet er verstandig aan deze vezelrijke zoete aardappels wat vaker op het menu te zetten. De grote hoeveelheid voedingsvezels zorgen voor een trage verbranding van de koolhydraten waardoor je langer een vol gevoel houdt en meer energie hebt. De zoete aardappel bevat complexe koolhydraten. Deze hebben een lage glycemische index van 35 (geschild, gekookt). De antioxidanten in bataat bestaan uit stofjes als adiponectine in combinatie met lectine. Deze stofjes kunnen het afvallen bevorderen. Ze helpen bij de energiebehoefte door vet af te breken wat in de lichaamscellen ligt opgeslagen.

De zoete aardappel is heel veelzijdig, je kunt zoete aardappel koken, bakken, roosteren, pureren of poffen. Je kunt er zelfs friet van maken

 

 

Zoete aardappelsoep met kokosmelk

14 oktober 2020

Door de kokosmelk en curry krijgt de soep een Aziatisch tintje

By:

Ingredients
  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl milde currypasta
  • 600 ml groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • ter garnering: fijngehakte koriander, lente-ui, gebakken uitjes
Directions
  • Step 1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, doe deze in de thermomix samen met de olijfolie en currypasta en stoof deze 2 min. aan op 100° (mes linksdraaiend).
  • Step 2 Schil de zoete aardappels en wortel en snij in grove stukken en laat deze even meestoven
  • Step 3 Voeg de bouillon toe en laat de soep een 20 min. koken
  • Step 4 Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep 30 sec. op 9.
  • Step 5 Breng op smaak met peper en zout.
  • Step 6 Schenk de aardappelsoep in kommen, garneer met de lente-ui, koriander en gebakken uitjes en werk af met nog een beetje kokosmelk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *