Zoete aardappel, linzen & kokoscurry

Zoete aardappel, linzen & kokoscurry

0 Comments  /  Jump to Recipe

Deze curry zit vol met voedzame ingrediënten, elke hap is zo smaakvol. Ik vind het heerlijk met wat rijst, maar quinoa of zelfgemaakte aardappelpuree kan ook. Het is goedkoop en je kan al de ingrediënten op voorhand in huis halen of voor meerdere keren in deze coronatijd.

Zoete aardappel, linzen & kokoscurry

 

Zoete aardappel, linzen & kokoscurry

19 maart 2020
: 2
: gemakkelijk

Als de linzen zijn voorgeweekt is 30 à 40 min ok en zijn ze samen met de aardappelen gaar. Indien ze niet zijn voorgeweekt moeten ze langer in de oven 45 min tot 50 min.

By:

Ingredients
  • 1 grote zoete aardappelen (250 gr), geschild en in stukjes gesneden
  • 250 gr groene linzen, voorgeweekt
  • 400g kokosmelk
  • 400g tomaten uit blik
  • een handvol verse korianderblaadjes
  • 1 afgestreken eetlepel kurkuma
  • 1 afgestreken eetlepel komijn
  • 1/5 eetlepel gemalen gember
  • zout en peper
  • Sap van 1 citroen
Directions
  • Step 1 Verwarm de oven voor op 180c, ventilatorstand.
  • Step 2 Doe de kokosmelk, tomaten, kurkuma, komijn en gemalen gember in een grote pan of beter nog in een gietijzeren braadpan, laat deze opwarmen tot ze gaan borrelen.
  • Step 3 Voeg op dit moment de zoete aardappelblokjes, linzen, plus zout en peper toe.
  • Step 4 Zodra alles is gemengd, plaatst u eenvoudig het deksel op de pot en plaatst u het in de oven om 30 a 40 minuten, totdat de aardappelen zacht zijn en alles heerlijk smaakt!
  • Step 5 Knijp op dit moment het citroensap in de pot en serveer.

 

Zoete aardappel, linzen & kokoscurry

 


Related Posts

Linzen met spinazie en doperwten op indische wijze

Linzen met spinazie en doperwten op indische wijze

Deze Indiase topper, ook wel dahl genoemd, is gemaakt met linzen, spinazie en doperwten. Door de kurkuma, komijn, masala en het chilipoeder is dit gerecht lekker kruidig. Serveren kan met warm naanbrood of rijst.        

Vegetarische curry met zoete aardappel

Vegetarische curry met zoete aardappel

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? Vandaag delen we het recept voor een Indiase curry met zoete aardappel, kikkererwten en spinazie. De curry heeft een Indiaas tintje, door het gebruik van Garam Massala, dat is een Indiaas specerijenmengsel dat o.a. bestaat uit […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.