Deze curry zit vol met voedzame ingrediënten, elke hap is zo smaakvol. Ik vind het heerlijk met wat rijst, maar quinoa of zelfgemaakte aardappelpuree kan ook. Het is goedkoop en je kan al de ingrediënten op voorhand in huis halen of voor meerdere keren in deze coronatijd.
Zoete aardappel, linzen & kokoscurry
Als de linzen zijn voorgeweekt is 30 à 40 min ok en zijn ze samen met de aardappelen gaar. Indien ze niet zijn voorgeweekt moeten ze langer in de oven 45 min tot 50 min.

Ingredients
- 1 grote zoete aardappelen (250 gr), geschild en in stukjes gesneden
- 250 gr groene linzen, voorgeweekt
- 400g kokosmelk
- 400g tomaten uit blik
- een handvol verse korianderblaadjes
- 1 afgestreken eetlepel kurkuma
- 1 afgestreken eetlepel komijn
- 1/5 eetlepel gemalen gember
- zout en peper
- Sap van 1 citroen
Directions
- Step 1 Verwarm de oven voor op 180c, ventilatorstand.
- Step 2 Doe de kokosmelk, tomaten, kurkuma, komijn en gemalen gember in een grote pan of beter nog in een gietijzeren braadpan, laat deze opwarmen tot ze gaan borrelen.
- Step 3 Voeg op dit moment de zoete aardappelblokjes, linzen, plus zout en peper toe.
- Step 4 Zodra alles is gemengd, plaatst u eenvoudig het deksel op de pot en plaatst u het in de oven om 30 a 40 minuten, totdat de aardappelen zacht zijn en alles heerlijk smaakt!
- Step 5 Knijp op dit moment het citroensap in de pot en serveer.