De vele toepassingen van waterstofperoxide

De vele toepassingen van waterstofperoxide

Waterstofperoxide, ook wel bekend als zuurstofwater, is een anorganische verbinding van waterstof en zuurstof, met als scheikundige naam H2O2. In 1818 werd het stofje ontdekt voor Louis Jacques Thénard. Simpel gezegd is het dus water met een zuurstofmolecuul. Vaak wordt het ook gebruikt door tandartsen om mond- en tandvleesinfecties te voorkomen. De meeste mensen kennen waterstofperoxide als een bleek of als ontsmettingsmiddel met een antibacteriële substantie. Maar wist je ook dat dit dit middel 100 procent natuurlijk is? Daarom is dit wondermiddel perfect voor veel meer andere toepassingen in huis!

Moedermelk (colostrum in het bijzonder) bevat bijvoorbeeld zeer hoge hoeveelheden waterstofperoxide. Dit is de reden waarom moedermelk een sterke stimulans is voor de baby’s immuunsysteem en het activeert alle metabolische processen.

Ons hele leven lang produceert ons menselijk lichaam waterstofperoxide. Het immuunsysteem gebruikt deze natuurlijke substantie om externe gevaren te oxideren.

Denk aan parasieten, bacteriën, virussen en schimmels. Het probleem is echter dat zuurstofarme lichamen nog maar moeilijk in staat zijn om waterstofperoxide aan te maken. Om deze reden is zuurstoftherapie ook zo belangrijk.

 

Inhoudsopgave

Alle leven op aarde bestaat uit water en zuurstof

Water en zuurstof zijn de twee basiselementen van het leven. Het menselijk lichaam bestaat voor 70% tot 80% uit water – en water bestaat uit 89% uit zuurstof. Hierdoor bestaat je lichaam gemiddeld uit 62% tot 71% uit zuurstof en is hiermee het meest essentiële middel. Ziekte moet gezien worden als uitdroging en verstikking op celniveau, een tekort aan water en zuurstof, en moet dus ook op die manier worden opgelost. 90% van al onze biologische energie komt van zuurstof. Het is een essentieel element van het lichaam om te overleven, maar ook voor optimale energie en werking en regulering van het lichaam.

Bedenk eens dat mensen weken, zelfs maanden zonder voedsel kunnen en vele dagen zonder water – we kunnen echter maar enkele minuten zonder zuurstof leven! Zuurstof is de sleutel naar een ziektevrij leven.

 

H2O2 (Waterstofperoxide) is LEVEN

H2O2 bevordert REGENERATIE omdat het zowel de waterstofmoleculen ondersteunt als de zuurstofmoleculen. Een gebrek aan H2O2 (water en zuurstof) is DEGENERATIE.

Dat is dus je veroudering, maar ook je littekenweefsel! Er is bijv. bekend dat brandwonden volledig kunnen helen met ozon. Ook is bekend dat brandwonden succesvol behandeld kunnen worden met Manuka-honing (in Engeland officieel erkend als medicijn!). Drie keer raden waarom? Omdat Manuka-honing bijzonder rijk is aan waterstofperoxide!

 

Ziekten zijn een gevolg van een gebrek aan zuurstof

Decennia geleden al ontdekte Nobelprijswinnaar Otto Warburg, arts en fysioloog, de primaire oorzaak van kanker. Zuurstoftekort op celniveau! Ozon en waterstofperoxide zijn geconcentreerde bronnen van zuurstof. Als je bedenkt dat kanker dus anaëroob is en dat 40% van de Nederlanders kanker krijgt, dan denk ik dat we wel mogen concluderen dat er een chronisch gebrek is aan zuurstof op celniveau!

Het is dus geen overbodige luxe als we met z’n allen meer zuurstof krijgen, vooral als je je bedenkt dat 60% zuurstofgebrek op celniveau leidt tot kankercellen. Hoe noemen we dan 50%, 40%, 30% zuurstofgebrek? Juist ja, al die andere chronische ziektes: diabetes, hart- en vaatziekte, artritis, etc.

Zuurstof is een krachtige vrije radicalen-opruimer.  Elke vorm van stress, ongeacht of deze veroorzaakt wordt door infecties, toxische chemicaliën, psychisch trauma, resulteert in een toename van vrije radicalen.  H2O2 wordt aanbevolen als hulp bij behandeling van een uiteenlopende waaier van klachten.

 

Inname van H2O2

Gebruik enkel food grade 3 % van Herbomont

Voor in en uitwendig gebruik en schept goede condities voor de gezondheid

Neem H2O2 (3%) altijd opgelost in ruim water.  Laat in het water druppelen en drink uit.  U kunt H2O2 (3%) ook gebruiken voor waterzuivering, zuivering van voeding enz. 

Hoe dikwijls?  Twee of drie maal per dag, afhankelijk van de reden waarvoor u het neemt. 

H2O2 (3%) is geen geneesmiddel.  De literatuur beschrijft dit voldoende. Zij stelt dat het gebruik ervan niets geneest, maar voorwaarden schept – zowel biologisch als chemisch – waarin het lichaam zelf zijn evenwicht opzoekt en zich herstelt.  

 

Toepassingen

 • Om dranken vers te houden : groentesappen, vruchtensappen, melk e.d. : voeg 5 druppels H2O2 (3%) toe per liter. Voeg het middel ook toe aan je drinkwater

 

 • Verkouden, grieperig of in de ban van virussen? Gebruik H2O2 (3%)  3 tot 5 maal per dag: enkele druppels op een lepeltje honing. Voor de rest gebruik je deze dag liefst alleen kruidenthee en vers vruchtensap. Het helpt je snel over dit ongemak heen.

 

 • Schorre keel, heesheid, stemproblemen? Snel ingrijpen en erger voorkomen door te gorgelen met een H2O2 (3%)-oplossing: neem lauw water: 20 druppels op een half glas en gorgel. Verder gebruik je honing met H2O2 (3%), zoals eerder beschreven.

 

 • Als ontzuringsmiddel.  Wanneer je maag van streek is door slechte combinaties van voeding, drink een glas water met 20 druppels H2O2 (3%).

 

 • In de verstuiver (100 cc): 100 druppels H2O2 (3%) in zuiver water oplossen.  Kan verneveld worden op de huid voor wonden, huidaandoeningen, als zuiveringsspray, bij psoriasis, acne, schimmel, huidirritaties, bacteriologische huidproblemen, voor ontsmetting.  Verstuif verdunde H2O2 (3%) op de huidoppervlakte en laat opdrogen.  Het verstuiven mag meermaals per dag gebeuren.  Deze oplossing kan gebruikt worden als de veilige deodorant, ter bestrijding van lichaamsgeur, bij voetschimmel e.d.  Voeg desgewenst tien druppels etherische olie van lavendel of tea tree toe aan deze oplossing.

 

 • Baden: los 50 tot 100 druppels op in een voetbad voor huidklachten.

 

 • Reinigen van fruit: Waterstofperoxide is het perfecte middel om op een natuurlijke wijze groenten en fruit te reinigen van bacteriën en chemicaliën die er door de productie nog op zitten. Door ze eerst in waterstofperoxide te weken  en vervolgens met water af te spoelen, is je fruit en groenten compleet gereinigd van pesticiden en bacteriën. Als je groenten met een delicate schil, zoals sla, wast, laat je gewoon 20 minuten weken en spoel je het vervolgens af.Wortelen, aardappelen en andere taaie groenten met een taaie schil kunnen 30 minuten voor het spoelen en drogen worden geweekt. Omdat bacteriën ervoor kunnen zorgen dat groenten en fruit bruin worden, wordt aangenomen dat een waterstofperoxidebad ze langer vers in uw koelkast houdt.

 

 • Om kleding witter te maken Voeg een kop zuurstofwater toe aan je was om deze witter te maken en de vergeling ervan tegen te gaan. Het zal bovendien ook bloedvlekken uit het tapijt verwijderen. Breng het daarvoor direct op de plek aan, laat het even inwerken en schrob het met een borstel. Maak daarna schoon met koud water.

 

 • Schoonmaken van glas: Het schoonmaken en laten glanzen van bijvoorbeeld je fornuis, je spiegel of glazen oppervlaktes kun je perfect doen met waterstofperoxide. Het verwijdert vuil en zorgt voor blinkend glans.

 

 • Desinfecteren van oppervlaktes: Het aanrecht in je keuken is een echte broeiplek voor bacteriën. Zelfs als je een doekje erover hebt gehaald, blijven er bacteriën zitten. Maar door het schoon te maken met waterstofperoxide weet je zeker dat alle bacteriën gedood worden!

 

 • Weg met ziektekiemen van vuilnisbakken: na het wassen van de vuilnisbak met water en zeep, besproei de hele container met een 1: 1-oplossing van waterstofperoxide en water. Laat de vuilnisbak enkele uren in de zon drogen. Net zoals peroxide oppervlakken reinigt, helpt het ziektekiemen uit je prullenbak te verwijderen.

 

 • Schoonmaken van koelkast: Ook je koelkast kun je het beste met dit middel schoonmaken. Het zorgt zoals gezegd voor een glans, verwijdert vuil en doodt bacteriën. Ideaal om je koelkast schoon te houden!

 

 • Ontvetten: Mix waterstofperoxide met baking soda tot een pasta voor de ideale ontvetter. Vieze pannen, vette fornuizen en andere vette vlekken krijg je hiermee zo weg. Je hoeft het alleen weg te vegen met de pasta!

 

 • Schimmel bestrijden: Waterstofperoxide heeft ook antifungale eigenschappen. Hierdoor is het geschikt om schimmel te bestrijden. Spray daarom op plekken met schimmel wat van dit spul om de groei te stoppen en de schimmel te verwijderen.

 

 • Schoonmaken van toilet: Zoals al gezegd heeft waterstofperoxide een sterke antifungale en anti-bacteriële werking. Daarnaast verwijdert het vuil en zorgt het voor een glans. Ideaal om je wc mee schoon te maken. Alle bacteriën zullen weg zijn en je houdt er een schone glans aan over!

 

 • Bescherming van planten: Door je planten in te sprayen met waterstofperoxide voorkom je schimmel e
  Gebruik een zuiveringszoutbom om je vaatwasser schoon te maken. Meng twee kopjes zuiveringszout met drie eetlepels waterstofperoxide en 10-20 druppels van je favoriete etherische olie en vorm je tot balletjes. Laat drogen en uitharden.
  Plaats een kom witte azijn (2 kopjes) en een eetlepel afwasmiddel in het bovenste rek van je vaatwasser, en de “bom” op de bodem, en laat het op een lange, hete cyclus lopen.

  n zorg je dat insecten uit de buurt van je plantjes blijven. Probeer het thuis zelf!

 

 • Vaatwasser schoonmaken:  kun je een scheut waterstofperoxide toevoegen aan het zeepcompartiment.
  Gebruik een zuiveringszoutblokje om je vaatwasser schoon te maken. Meng twee kopjes zuiveringszout met drie eetlepels waterstofperoxide en 10-20 druppels van je favoriete etherische olie en vorm je tot balletjes. Laat drogen en uitharden.
  Plaats een kom witte azijn (2 kopjes) en een eetlepel afwasmiddel in het bovenste rek van je vaatwasser, en de “blokje” op de bodem, en laat het op een lange, hete cyclus lopen.

 

 • Je sponzen: week sponzen in waterstofperoxide gedurende 15-20 minuten om volledig te desinfecteren.

 

 • Vlekkenverwijderaar: Waterstofperoxide kan vrijwel alle soorten vlekken verwijderen uit witte kleding, of het nu vlekken zijn van frisdrank, rode wijn, bloed etc. In het geval van een bloedvlek, giet je slechts wat waterstofperoxide over de vlek heen. Vervolgens laat je het even intrekken alvorens je de vlek eruit schrobt. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine als gebruikelijk.

 

 • Schone tandenborstel: Om de virussen en bacteriën die zich na verloop van tijd doorgaans op je tandenborstel verzamelen volledig te vernietigen, kun je je tandenborstel simpelweg laten weken in wat waterstofperoxide.

 

 • Tanden bleken: Je kunt waterstofperoxide niet alleen gebruiken om je tandenborstel goed schoon te krijgen. Je kunt ook je tanden bleken met waterstofperoxide. Doe dit echter wel met een daarvoor bedoelde tandenbleekset!

 

 • Onzuiverheden op de huid: Als je last hebt van vlekken of onzuiverheden op de huid, dan kan waterstofperoxide helpen deze te verminderen. Breng de waterstofperoxide hiervoor direct aan op de aangedane gebieden door middel van een wattenstaafje.

 

 • Verkoudheid: Waterstofperoxide kan ook worden gebruikt als geweldig natuurlijk middel om symptomen van verkoudheid tegen te gaan. Meng hiervoor wat waterstofperoxide met een gelijke hoeveelheid water en breng dit mengsel aan op de binnenkant van de neusgaten. Laat het mengsel vier minuten zitten en snuit je neus dan in een zakdoekje.

 

 • Om je haar lichter te maken Het kan de kleur van je haar enkele tinten lichter maken. Meng identieke hoeveelheden zuurstofwater en gewoon water en giet het na het douchen over je haar. Kam je haar vervolgens. Het resultaat is een zwakke lichtere tint. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je haar opeens wit zal zijn.

 

 

LET OP: Het gebruik van waterstofperoxide komt HEEL nauwkeurig. Als je niet weet wat je doet kan het je gezondheid ernstig schaden. Download dus hier het gratis e-book en lees het eerst van begin tot eind door!