Wat is gelukkig zijn?

Wat is gelukkig zijn?

0 Comments

Gelukkig zijn is blij zijn met wat is en wat je hebt. Wees blij met jezelf, anderen en je omgeving. Complimenteer en wordt steeds gelukkiger. Dit betekent dat je je verzoent met jezelf, anderen en je omgeving, door mildheid, vergeven, toegeven, complimenteren en door je eigen behoeften en die van anderen in te vullen. Op iedere manier die goed voor je voelt.

“Geluk hangt niet af van uitwendige dingen, maar van hoe we die zien” – Leo Tolstoj

 

be happy

 

 

Streven naar gelukkig zijn zelf helpt niet. Dat is net als streven dat iedere dag in het jaar een hoog zomerse dag is. Lijden hoort bij het leven, je kunt wel leren dat je niet in het lijden meegezogen wordt. Ongelukkig zijn komt voort uit onvervulde behoeften en negatieve gevoelens: verlangen naar meer, twijfel, angst, boosheid, enz. Je kunt elke situatie op twee manieren beleven. Je kunt je er tegen verzetten of je kunt de situatie accepteren.

Neem bijvoorbeeld in de file staan. Als je je er tegen verzet en je ergert aan andere weggebruikers, gaat de file niet sneller en anderen gaan niet harder rijden. Je hebt alleen jezelf er mee.

Als je je er op richt dat je tijd hebt voor jezelf, kunt genieten van lichamelijke sensaties zoals bijvoorbeeld je handen aan het stuur of je ademhaling, is niet alleen het wachten een stuk aangenamer, ook de persoon die je daarna treft zal een veel meer ontspannen persoon ontmoeten en de tijd die je samen besteed zal veel beter zijn.

 

 

Negatieve gevoelens nemen af als je je richt op het ervaren van de situatie en het bewust ervaren. Mindfulness erbij halen lost negatieve emoties op, zoals licht de duisternis doet wijken.

 

Als je je richt op wat is, blij bent met de natuur om je heen, met routinematige dingen, met de tijd die je hebt als je in de file staat, dan wordt je steeds gelukkiger.

 


Related Posts

Spirituele aromatherapie

Spirituele aromatherapie

Aromatherapie is het inademen van natuurlijke geuren, massage met welriekende oliën, geurende baden en het innemen van essences in minieme dosis, om gezondheid te bewerkstelligen. Bij de spirituele aromatherapie of subtiele aromatherapie denkt men in de eerste plaats aan niet-fysieke toepassingen van essentiële oliën. Bij […]

Alles is energie

Alles is energie

Wij staan allemaal energetisch in contact met elkaar. Soms blijven energieën van anderen, of eigen oude emoties in ons systeem hangen en vinden deze geen uitweg. Hier kun je soms behoorlijk last van hebben. Dit kan zich uiten in fysieke klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, […]Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.