Waarom kiezen wij voor de oliën van Young Living en bijvoorbeeld niet voor een ander merk essentiële olie? Er zijn er tenslotte genoeg te vinden. Young Living biedt meerdere voordelen wat andere bedrijven in onze ogen niet bieden en dat zijn de volgende:

Hun oliën zijn van topkwaliteit.

Puur natuur, zonder rare toevoegingen. Het allerbeste dat verkrijgbaar is, als je het mij vraagt. 

Kwaliteit & puurheid is wat bij Young Living bovenaan staat.

 

1. Therapeutische kwaliteit & puurheid

Kwaliteit vinden wij echt heel erg belangrijk bij het gebruik van essentiële oliën. Dit is dan ook één van de hoofdredenen waarom wij voor Young Living producten hebben gekozen. Young Living bestaat al meer dan 20 jaar en heeft als enige essentiële olieleverancier haar eigen boerderijen (7 stuks en 1 in de maak in Canada) welke overal ter wereld zijn te vinden.

Young Living besteedt dus geen enkel proces uit in de ontwikkeling van hun producten, zodat ze de puurheid en authenticiteit van hun essentiële oliën in het productieproces kunnen controleren en waarborgen – van begin tot eind, door hun eigen unieke ‘Seed to Seal’ proces. Kort gezegd; ze bewaken de kwaliteit van zaadje tot het verzegelen van het flesje en alle stappen daar tussenin. Je vindt hieronder meer over dit ‘Seed to Seal’ principe.

Alles wordt tot in de puntjes gecontroleerd en verzorgd, er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij de verbouwing van de planten en de gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd. Ze gebruiken enkel de olie uit de eerste destillatie, dus geen inferieur product.

 

2. Groot assortiment

Young Living heeft op het gebied van essentiële oliën het grootste assortiment. Naast de 95 single oliën die zij bieden kun je ook nog de keuze maken uit 90 blends (blends zijn samenvoegingen van meerdere oliën waaruit weer een nieuwe olie voortkomt). Naast oliën bieden zij nog tal van andere producten waarin de essentiële oliën verwerkt zijn, zoals natuurlijke alternatieven voor persoonlijke verzorging en je huishouden.

 

3. Goede begeleiding

Op kleinere schaal worden er workshops en events georganiseerd door diverse distributeurs.

Bestel je via degene die je in contact heeft gebracht met de oliën een Premium Starter Kit,
dan wordt je vanaf dag één goed begeleid:
– Je kunt altijd je vragen stellen, we wijzen je graag de weg waar je
welke informatie kunt vinden om je het werken met oliën eigen te maken.
– Je ontvangt ook een Nederlandstalig handboek, zodat je direct goed van start kunt gaan en
je een naslagwerk hebt waarop je terug kunt vallen als je het even niet meer weet.
– Tevens krijg je toegang tot een Facebookgroep die speciaal voor onze kitgebruikers is opgericht.
Dit is een hele actieve groep waarin heel erg veel informatie te vinden is.
– Elke maand organiseren we ook nog een online event over producten
van Young Living binnen een bepaald thema, super leuk en informatief!

 

4. Geen verplichtingen – meteen 24% korting

Bij Young Living krijg je vanaf het moment dat je ‘wholesale member’ bent meteen 24% korting op je bestellingen. Je bent niet verplicht om eerst iets anders af te nemen of een bepaald programma te volgen, voordat je bijvoorbeeld een bepaalde olie kunt aanschaffen. Het maandelijkse spaarsysteem waarbij je voor gratis punten spaart (waarmee je weer gratis producten kunt bestellen) is optioneel. Je heb de mogelijkheid om je op te geven voor dit spaarprogramma om voor gratis producten te sparen, maar het is absoluut niet verplicht. Als je het bij deze ene aankoop wilt houden, dan is dat ook prima.
5. Young Living Foundation

Young Living heeft een eigen foundation waarmee ze mensen en met name kinderen op de hele wereld helpen.

 

6. Seed to Seal proces

Young Living de enige leverancier van essentiële oliën ter wereld die eigen boerderijen heeft. Het verkrijgen van de oliën noemen zij het ‘Seed to Seal‘ proces.

‘Seed to Seal‘ wil zeggen dat Young Living de kwaliteit van de olie geheel in eigen hand heeft:
van het geplante zaadje tot aan de verzegeling van de dop op het flesje. Alles wordt in huis gedaan, zonder uitbesteding. Zo zijn geen derde partijen bezig met de oliën en kun je dus altijd zicht houden op wat ermee gebeurt.

Alles wordt biologisch geteeld, de destillatie is zuiver zonder chemicaliën en er wordt niks synthetisch aan toegevoegd. Young Livings essentiële oliën worden aan strenge procedures en maatstaven onderworpen om de kwaliteit te garanderen.

Young Living heeft dan ook 7 eigen boerderijen en een aantal zusterboerderijen wereldwijd die ook met ‘Seed to seal‘ werken. Je mag, als je wilt, helpen op de boerderijen of langskomen om te kijken hoe het er daar aan toe gaat, hoe geweldig is dat?

Wil je nog meer informatie hebben hoe Young Living de oliën allemaal produceert? Neem dan maar een kijkje op www.seedtoseal.com