Volkoren speltcrackers met venkelzaad, sesamzaad en pompoenpitten

Volkoren speltcrackers met venkelzaad, sesamzaad en pompoenpitten

0 Comments  /  Jump to Recipe

Spelt is een oergraan dat een voedzame toevoeging aan je voedingspatroon kan zijn. Het bevat echter wel gluten en is dus geen goede keuze voor mensen met een glutenintolerantie of een tarweallergie.
Tot slot is het raadzaam om volle granen te kiezen in plaats van de bewerkte variant.

Volkoren speltcrackers met venkelzaad, sesamzaad en pompoenpitten

3 augustus 2019
: 8 lange crackers
: gemakkelijk

Op een gezonde manier genieten van een snack? Maak deze heerlijke speltcrackers met venkelzaad, sesamzaad en pompoenpitten van Natascha Boudewijn.

By:

Ingredients
  • 75 g volkoren speltmeel
  • 40 g havermeel
  • 25 g sesamzaadjes
  • 25 g pompoenpitten
  • ½ tl Keltisch zeezout
  • 1½ el olijfolie
  • 200 ml plat mineraalwater
  • Voor de garnering
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el pompoenpitten
Directions
  • Step 1 Verwarm de oven voor tot 150 °C.
  • Step 2 Meng alles in een ruime kom, behalve de ingrediënten voor de garnering. Roer goed door met een lepel.
  • Step 3 Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Step 4 Spreid het deeg met een deegschraper of spatel zo dun mogelijk uit over het bakblik. Pas op dat er geen gaten in het deeg ontstaan.
  • Step 5 Strooi de ingrediënten voor de garnering over het deeg.
  • Step 6 Zet 10 min. in de oven, één stand onder het midden. Haal daarna uit de oven en snijd
  • Step 7 voorzichtig met een scherp mes in langwerpige crackers.
  • Step 8 Zet terug in de oven en bak in ± 35 min. gaar.
  • Step 9 Laat afkoelen op een rek en bewaar in een afgesloten doos.

 

Spelt maakt gezond bloed, geeft een rein gemoed en de gave van blijheid
Hildegard Von Bingen

 

Healty Lifestyle

 

 

 

 

Volg Healty Lifestyle op Instagram

 



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.