Een zalig vispannetje uit de oven volgens de methode van Sandra Bekkari.
Vispannetje met kabeljauw, koolrabi, boontjes en amandelbroodkorst
7 maart 2021
: 4 personen

Ingredients
- 700 gr kabeljauw
- 2 koolrabi's
- 400 gr sperziebonen
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 handje peterselie
- 1 citroen
- 60 ml witte wijn
- 250 ml sojaroom
- 400 ml garnalenfond (of visfond)
- 60 gr parmezaan
- 3 el amandelschilfer
- 80 gr broodkruim
- 1 el maïszetmeel (of arrownoot)
- olijfolie
- peper en zout
Directions
- Step 1 Verwarm de oven voor op 195°C.
- Step 2 Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Schil de koolrabi’s en snij in blokjes van 2 cm.
- Step 3 Kook de boontjes beetgaar.
- Step 4 Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot en knoflook 2 minuten op een zacht vuur.
- Step 5 Voeg de koolrabi toe en laat op een zacht vuur 5 minuten stoven. Voeg de boontjes toe, blus met de witte wijn en de fond en voeg de tijm en de laurier toe.
- Step 6 Laat op een zacht vuur afgedekt alles net beetgaar worden.
- Step 7 Voeg de room toe en laat nog even inkoken. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Step 8 Meng 1 eetlepel arrowroot met 2 eetlepels water, los goed op en giet in de pan.
- Step 9 Laat nog 1 minuut meekoken. Giet het geheel in een ovenschaal.
- Step 10 Snij de vis in stukken van 5 cm en leg ze tussen de groentjes in de ovenschaal. Kruid met peper en zout.
- Step 11 Hak de peterselie fijn, meng met het broodkruim, de amandelschilfers en de parmezaan en kruid met peper en zout.
- Step 12 Bestrooi de vis en de groenten met het broodkruimmengsel en besprenkel met olijfolie.
- Step 13 Gaar 20 minuten in de oven.