Vispannetje met kabeljauw, koolrabi, boontjes en amandelbroodkorst

Vispannetje met kabeljauw, koolrabi, boontjes en amandelbroodkorst

0 Comments  /  Jump to Recipe

Een zalig vispannetje uit de oven volgens de methode van Sandra Bekkari.

Vispannetje met kabeljauw, koolrabi, boontjes en amandelbroodkorst

7 maart 2021
: 4 personen

By:

Ingredients
  • 700 gr kabeljauw
  • 2 koolrabi's
  • 400 gr sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 handje peterselie
  • 1 citroen
  • 60 ml witte wijn
  • 250 ml sojaroom
  • 400 ml garnalenfond (of visfond)
  • 60 gr parmezaan
  • 3 el amandelschilfer
  • 80 gr broodkruim
  • 1 el maïszetmeel (of arrownoot)
  • olijfolie
  • peper en zout
Directions
  • Step 1 Verwarm de oven voor op 195°C.
  • Step 2 Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Schil de koolrabi’s en snij in blokjes van 2 cm.
  • Step 3 Kook de boontjes beetgaar.
  • Step 4 Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot en knoflook 2 minuten op een zacht vuur.
  • Step 5 Voeg de koolrabi toe en laat op een zacht vuur 5 minuten stoven. Voeg de boontjes toe, blus met de witte wijn en de fond en voeg de tijm en de laurier toe.
  • Step 6 Laat op een zacht vuur afgedekt alles net beetgaar worden.
  • Step 7 Voeg de room toe en laat nog even inkoken. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Step 8 Meng 1 eetlepel arrowroot met 2 eetlepels water, los goed op en giet in de pan.
  • Step 9 Laat nog 1 minuut meekoken. Giet het geheel in een ovenschaal.
  • Step 10 Snij de vis in stukken van 5 cm en leg ze tussen de groentjes in de ovenschaal. Kruid met peper en zout.
  • Step 11 Hak de peterselie fijn, meng met het broodkruim, de amandelschilfers en de parmezaan en kruid met peper en zout.
  • Step 12 Bestrooi de vis en de groenten met het broodkruimmengsel en besprenkel met olijfolie.
  • Step 13 Gaar 20 minuten in de oven.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.