Dit is een lekkere en frisse venkelsalade. Venkel is een groente die naar anijs smaakt. Het betreft een witte groente met groene uitlopers, die ook gegeten kunnen worden.
Venkel heeft niet alleen een frisse smaak, maar kan ook bacteriën in de mond doden. Diverse essentiële oliën van venkel worden wereldwijd ingezet om natuurlijke mondverfrissers mee te maken, maar ook om tandenpasta te maken. Je kunt deze producten gebruiken om een frisse adem te krijgen door middel van venkel, maar je kunt ook op venkelzaden kauwen of een bloemetje van de venkelplant nemen om een frisse adem te krijgen. In landen als India is het dan ook gebruikelijk om na het eten even te kauwen op een venkelzaadje, een anijszaadje of een komijnzaadje, simpelweg om de mond weer fris te laten ruiken.
Venkelsalade
Indien je geen eliminatiedieet volgt kan je 1 tl honing aan de dressing toevoegen.

Ingredients
- 1 venkelknol
- 2 sinaasappels
- 1 avocado
- t tl koriander
- gemengde sla
Directions
- Step 1 Rooster het korianderzaad in een koekepan en maal deze fijn in een vijzel.
- Step 2 Snijd de venkel fijn met een mandoline.
- Step 3 Pers een halve sinaasappel, meng het sap met peper en zout.
- Step 4 Marineer de fijngesneden venkel een 15 min. in het sinaasappelsap.
- Step 5 Verwijder de schil van de sinaasappel in snijd in ronde plakken.
- Step 6 Snijd de avocado in plakjes.
- Step 7 Laat de venkel uitlekken en vang het sap op.
- Step 8 Meng voor de dressing het sap met 2 el olijfolie.
- Step 9 Breng verder op smaak met peper en zout.
- Step 10 Dresseer de sla over de borden en verdeel er de venkel, sinaasappel en partjes avocado over.
- Step 11 Werk af met de gekneusde koriander en het groen van de venkel.
- Step 12 Sprenkel de dressing over de salade en dien direct op.