Bij deze aromatische groentencurry kan je bijvoorbeeld ook een stukje kip bakken of vis.
Je bent hier vrij in, je kan ook andere groenten toevoegen, ik heb peultjes gebruikt, maar je kan ook doperwten toevoegen.
Vegetarische groentencurry
29 februari 2020
: 45 personen
: gemakkelijk

Ingredients
- 1/2 kl. korianderzaad
- 1/2 kl. komijnzaad
- 1 kruidnagel
- 1 kardemon
- 1/2 kl. garam masala
- 1/2 kl. kurkuma
- snuifje chilipeper
- 1 teentje look
- 1 groene chilipeper
- 2 zoete aardappels
- 3 ontvelde tomaten
- 3 uien
- 150 gr peultjes
- 200 gr edamamebonen
- 100 ml kokosmelk
- verse koriander
- verse munt
- olijfolie
- peper en zout
- basmatirijst
Directions
- Step 1 Zet een pan op het vuur, zonder olie.
- Step 2 Doe de kardemon, kruidnagel, korianderzaad en komijnzaad in de hete pan.
- Step 3 Als de kruiden beginnen te knisperen mogen ze in de vijzel en maal fijn.
- Step 4 Voeg de andere kruiden toe en meng goed.
- Step 5 Verwarm wat olijfolie op een matig vuur.
- Step 6 Stoof de ui, knoflook en groene chili.
- Step 7 Snijd de tomaten in stukken en stoof mee.
- Step 8 Voeg de kruidenmix toe.
- Step 9 Snijd de zoete aardappel in blokjes en laat ze meestoven.
- Step 10 Voeg de kokosmelk toe.
- Step 11 Ook de peultjes mogen erbij.
- Step 12 De edamambonen voeg je op het laatste moment toe.
- Step 13 Breng op smaak met peper en zout.
- Step 14 Serveer de curry met de rijst.