Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? Vandaag delen we het recept voor een Indiase curry met zoete aardappel, kikkererwten en spinazie. De curry heeft een Indiaas tintje, door het gebruik van Garam Massala, dat is een Indiaas specerijenmengsel dat o.a. bestaat uit gember, kardemom, komijn, koriander en en kaneel. De saus is op basis van tomaat en kokosmelk.
Dit is comfort food waar je echt blij van wordt!
Vegetarische curry met zoete aardappel

Ingredients
- 2 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 1/2 thl kerriepoeder
- 1/2 thl garam masala
- 1/2 thl kurkuma
- 1/4 thl zeezout
- 2 eetl rode currypasta
- 2 eetl kokospoeder
- 120 gr tomatensaus (passata)
- 60 gr water
- 500 gr zoete aardappel
- 400 gr kikkererwten (gekookt)
- 400ml kokosmelk
- 4 handvol spinazie (90 gr)
- Voor garnering:
- verse koriander
- griekse yoghurt
- limoenschijfjes
- geroosterde cashewnoten
Directions
- Step 1 Meng de currypoeder, garam masala, zout, currypasta, kokospoeder en tomatensaus goed door elkaar, tot een pasta.
- Step 2 Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie en laat deze even aanbakken.
- Step 3 Voeg het kruidenmengsel (pasta) toe en roer 30 seconden en laat de aroma’s goed vrijkomen.
- Step 4 Voeg de kokosmelk, water en zoete aardappel toe.
- Step 5 Roer alles grondig door elkaar.
- Step 6 Zorg ervoor dat de aardappelen goed in de saus zijn gedrukt, voeg eventueel nog wat water toe.
- Step 7 Laat dit sudderen gedurende 10 minuten, voeg de kikkererwten toe, laat dit alles nog 5 minuutjes sudderen op een laag vuurtje, totdat de aardappelen mals is en de curry verdikt en romig wordt.
- Step 8 Zet het vuur af, voeg de spinazie toe, roer deze onder de curry en laat nog 5 minuutjes staan, onder afgesloten deksel
- Step 9 Garneer met de cashewnoten, koriander en limoenstukjes
- Step 10