Tonijnsalade met champignons

Tonijnsalade met champignons

0 Comments

Maak je salade helemaal lekker met gekarameliseerde uien. Halveer 2 uien en snijd ze in dunne plakjes.

Verwarm wat olijfolie in een pan en schep de uien erdoor. Smoor de uien circa 10 minuten tot ze zacht zijn en lichtbruin gekarameliseerd.

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn (op waterbasis) of verse tonijn
  • 6 kleine trostomaten
  • 50 g gemengde olijven
  • 50 g geraspte kaas (48+) machego schapenkaas is lichter
  • 250 g champignons
  • 1 krop sla
  • 2 tl extra vierge olijfolie
  • 1 tl honing;zout, peper en knoflook naar smaak

Bereiding

  • Maak de trostomaten schoon en snijd ze in porties
  • Doe hetzelfde met de champignons.
  • Meng de olijfolie, honing en zout, peper en knoflook in een schaal tot een dressing
  • Laat de tonijn uitlekken
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en roerbak de champignons met wat peper en zout
  • Snijd de kropsla in reepjes, was ze en verdeel ze over de borden
  • Voeg de dressing toe
  • Serveer met de tonijn, tomaten, olijven en champignons en strooi de geraspte kaas over de salade


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *