Tonijn Tataki

Tonijn Tataki

0 Comments  /  Jump to Recipe

Tataki is een goddelijke bereidingswijze uit de Japanse keuken. Je stukje tonijn wordt vliegensvlug geroosterd en in plakjes gesneden.

Een hele belangrijke bij dit recept is de kwaliteit van de tonijn. Gebruik zeer verse tonijn die geschikt is voor rauwe consumptie. Haal verse tonijn bij de visboer en niet in de supermarkt. Je wil natuurlijk de lekkerste op en top verse tonijn, maar die moet wel op een behoorlijke manier gevangen zijn.

 

Tonijn Tataki

7 februari 2021
: 2 personen
: Gemakkelijk

By:

Ingredients
  • 400 gr verse tonijn
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad
  • 1 eetlepel wit sesamzaad
  • 2 cm geraspte gember
  • 2 teentjes look
  • 2 el sojasaus
  • 1 el Japanse
  • 1 el zonnebloem
  • 2 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el water
  • 1 el honing
  • 1 citroen
Directions
  • Step 1 Smeer de vis in met zonnebloemolie
  • Step 2 Kruid met peper en zout
  • Step 3 Wentel de steaks in het sesamzaad en druk goed aan
  • Step 4 Wrijf de pan even in met een gekneusd teentje knoflook, voeg 1 el zonnebloemolie toe en gril hierin de tonijn 2 sec aan beide zijden
  • Step 5 Haal uit de pan, en snijd de tonijn in smalle reepjes en laat afkoelen
  • Step 6 Doe de gember, knoflook, Japanse rijstazijn, sesamolie, zonnebloemolie, sojasaus, water en honing in een kommetje en meng goed door elkaar
  • Step 7 Schik de tonijn op een bordje, overgiet met de dressing. Werk af met koriander, wat sesamzaadjes en een schijfje citroen

 



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.