Thieves

Thieves

Thieves is denk ik wel één van de meest populaire essentiële oliën van Young Living. Vanaf moment 1 behoorde de Thieves tot mijn favoriet! Het is een olie die ik iedereen ook zou adviseren. Het is zo divers en voor zoveel mooie dingen inzetbaar. Eigenlijk een onmisbare olie voor iedereen! Vandaar dat het een plekje verdient in de uitgelichte essentiële oliën!

Inhoudsopgave

Omschrijving olie

Deze olie is een mix van essentiële oliën die speciaal is ontworpen voor infecties van welke aard dan ook. De gebruikte oliën hebben allemaal antivirale, antibacteriële en antiseptische eigenschappen. Het werd samengesteld op basis van een onderzoek over vier dieven in Frankrijk die zichzelf beschermden bij het beroven van slachtoffers van de pest. Deze mix werd op een universiteit getest en bleek zeer effectief te zijn bij de ondersteuning van het immuunsysteem en een goede gezondheid. Er is een hele producten lijn met de Thieves essentiële olie, die geweldig zijn! Bijv. Thieves Household Cleaner (schoonmaakmiddel), Thieves spray, Thieves tandpasta en Thieves mondwater. Een supplement, Inner Defense (YL) bevat ook Thieves, oregano en thyme (tijm) essentiële oliën. De oliën werken het krachtigst tegen infectieziekten en zijn uitgerust met antioxidanten.

De geschiedenis van Thieves

De Europeanen begonnen de productie van essentiële oliën in de 12e eeuw. Tijdens de pest van de 15e eeuw, konden enkele dieven, de doden beroven zonder angst voor besmetting van deze vreselijke ziekte. Nadat ze gevangen waren genomen, werd hen een deal aangeboden. De magistraat bood hen clementie aan, als ze zouden uitleggen waarom zij niet besmet raakten, ondanks hun nabijheid met de besmette lijken en zieke, stervende slachtoffers. Ze onthulden dat ze parfumeurs en specerijen handelaren waren en dat zij zich hadden ingesmeerd met een mengsel van aromatische kruiden (kaneel, kruidnagel).
Thieves essentiële olie heeft een 99,7% kill waardering tegen bacteriën in de lucht.
In de 20e eeuw begint Young Living de essentiële oliën te testen, ook de olie mix Thieves, een gepatenteerde mix die o.a. de essentiële oliën kaneel, kruidnagel en
rozemarijn bevat om de krachtige antibacteriële eigenschappen. Onderzoeken, uitgevoerd bij de Weber State Universiteit (Ogden, UT) in 1997, toonde het antibacteriële effect aan van dit mengsel tegen de lucht micro- organismen. Één van de onderzoeken toonde aan, een 90% vermindering van gram- positieveMicrococcus luteus organisme, na 12 minuten diffusie van Thieves essentiële olie en na 20 minuten een vermindering van 99,3%. Een ander onderzoek toonde aan, met de gram-negatieve Pseudomonas aeruginosa, een organisme dodend percentage van 99,7% na 12 minuten van diffusie. Dus diffuse in het huis of werkruimte voor verkoudheid, griep of virus. Zorg ervoor dat je de olie bij de hand hebt, wanneer je met het vliegtuig of trein reist, of een lange reis maakt met kinderen in de auto. Maak je eigen zelfgemaakte schoonmaakmiddelen of luchtverfrisser met Thieves. De olie is een natuurlijke manier om besmettelijke ziektekiemen te bestrijden. “Het is goed voor ons en goed voor de planeet.” James Niederland, LCSW, Psychotherapeut & Consulent.

Ingrediënten

1. Clove essentiële olie (Syzygium aromaticum), kruidnagel. Heeft ontstekingsremmende, ontsmettende, antibacteriële, verdovende, schimmel, infectie werende en immuun stimulerende eigenschappen. Het heeft 1 van de hoogste ORAC waarden van enig plant ter wereld. Daarom is deze essentiële olie ook zo krachtig voor artritis en reuma. Creëert een gevoel van bescherming.

2. Lemon essentiële olie (Citrus limon), citroen. Heeft ontsmettende, infectie werende en immuun stimulerende eigenschappen. Een krachtige antioxidant dat de
gezondheid, genezing, lichamelijke energie versterkt en mentaal en lichamelijk zuiverend werkt. Het geeft een opwekkend gevoel en prikkelt het geheugencentrum.
Op een universiteit in Japan hebben ze onderzoek gedaan met de lemon olie van YL. Daaruit bleek dat met citroen olie in de diffuser er 54% minder fouten werden
gemaakt op de werkplek. Ook onder studenten zijn er onderzoeken uitgevoerd. Door inhalatie van de olie via een zakdoekje, diffuser of direct vanuit het flesje tijdens
het studeren en dit werd herhaald tijdens de afname van de toets. De scoren waren met 58% verhoogd.

3. Cinnamon Bark essentiële olie (Cinnamomum verum), kaneelschors. Heeft ontsmettende, antivirale, antibacteriële, anti parasitaire, infectie werende, immuun stimulerende en schimmelwerende eigenschappen. Het is een COX remmer (ontstekingsremmer) en een sterke zuurstofvoorziening en een krachtige zuiveraar. Het versterkt de werking (de reactie en de activiteit) van andere essentiële oliën. Stimulerend en afstemmend effect op het gehele lichaam, met name de bloedsomloop en kan bijdragen aan gevoelens van vreugde

4. Eucalyptus Radiata essentiële olie (Eucalyptus radiata). Heeft ontstekingsremmende, ontsmettende, antivirale, antibacteriële, infectie werende, schimmelwerende en slijmoplossende eigenschappen. Sterk antiviraal effect op de luchtwegen. Het bestrijdt bronchitis en sinusitis.

5. Rosemary essentiële olie (Rosmarinus officinalis CT 1,8 cineol), rozemarijn. Heeft ontsmettende, anti tumor, schimmeldodende, antibacteriële, antivirale, anti parasitaire en infectie werende eigenschappen. Kan helpen bij het balanceren van de hartfunctie, verbetert de bloedsomloop en stimuleert de zenuwen. Vermindert mentale vermoeidheid en verlicht angst. Werkt als een ontgiftingsmiddel. De olie kan ook worden gebruikt in recepten i.p.v. het kruid.

 

Gedocumenteerd gebruik

Infecties (viraal, bacterieel, luchtwegen), griep, verkoudheid, ontsmettingsmiddel, hoofdpijn, immuun-en lymfestelsel stimulerend, kiespijn, lucht- en wasverfrisser en schoonmaakmiddel.

 

Invloed lichaam stelsel

Luchtwegen-en het immuunsysteem.

 

Aromatische invloed

Opwekkend en energiek.

 

Mentale spirituele invloed

Diffusie van de olie in een kamer zal heel snel zorgen voor het zuiveren en het reinigen van negatieve emoties en trillingen. Spray in een emotioneel geladen kamer of in een werkruimte, of gebruik het in een reinigend spiritueel ritueel. Dit is een fantastische olie voor als we het gevoel hebben, dat we extra bescherming nodig hebben wanneer er onzekerheid of angst in de lucht hangt. Gebruik het ook wanneer wereldgebeurtenissen zoals natuurrampen, oorlog of terroristische dreigingen ons bestaan bedreigen.

 

Invloed Chakra

Stimuleren van de zonnevlecht chakra. Het toevoegen van Rose olie zal ook de opening van het hart chakra stimuleren.

 

Gebruik

verdund – 20:80 verdunning (1 deel essentiële olie: 4 delen plantaardige olie) vervolgens:
◊ Breng enkele druppels (2-4) op het gewenste gebied, bijv. onder de voeten, keel, maag en darmstreek, of onder de arm om het lymfestelsel te ontgiften, verdun 1 dr.
met 15 dr. V6 en masseer de thymus om het immuunsysteem te stimuleren, dit kan ook onder de voeten i.v.m. eventuele huidirritatie.
◊ Toepassen op de chakra’s / reflex punten.
◊ Diffuse, of inhaleer, bijv. diffuse gedurende 20 tot 25 minuten om de 3 tot 4 uur, om het lichaam te beschermen tegen griep, verkoudheid en virussen.
◊ Kan worden gebruikt als voedingssupplement.
◊ 1 druppel olie in bijv. 1 theelepel honing. 1:4 verdunnen in vloeistof.

 

Voorzorgsmaatregelen:

Kan mogelijk huidirritatie veroorzaken.
Niet geschikt voor kinderen onder de 18 maanden.
Bij zwangerschap of onder dokterstoezicht, raadpleeg uw arts.
Met astma, niet stomen.
Verdun voor het aanbrengen op de huid of bij inwendig gebruik. (Ik gebruik de olie onverdund onder mijn voeten).
Buiten het bereik van kinderen bewaren.
Thieves bevat Lemon essentiële olie, let op met het aanbrengen op de huid met direct zon- of UV licht.

 

Tips

 • Is de olie te sterk? Verdun de olie voor uit- of inwendig gebruik of breng het aan onder de voeten of neem een capsule van YL.
 • Breng 2 dr. onverdund aan op de onderkant van de voeten, iedere dag, om je te beschermen tegen verkoudheid en griep of virussen die heersen. Dit werkt, want ik doe dit al anderhalf jaar, (kijk onder het blokje, Belevenissen).
 • Bacteriën / ziektekiemen / virussen / schimmels / in de lucht of huis
 • Diffuse het in de klas om ziekte en ziekteverzuim te verminderen onder de studenten.
 • Gebruik een paar druppels in de tapijt stomer om het tapijt te desinfecteren.
 • Diffuse het in de leefruimte voor het weren van bacteriën.
 • Diffuse het in de leefruimte als de kinderen thuiskomen van school.
 • Neem 1 dr. in een kopje thee voor de smaak en voor het immuunsysteem.
 • Diffuse in woningen of werkruimtes 24-72 uur lang, dit kan helpen om schimmel problemen op te lossen.
 • Diffuse in huis / kantoor om de bacteriën te doden.
 • Vliegtuig / trein /auto reis, inhaleer de olie voor en tijdens de vlucht.
 • Reinigen
 • Bad: meng met water of reinigingszout om deze goed te reinigen.
 • Ruimte: Laat 1 druppel vallen in ventilatieopeningen van bijv. een hotel.
 • Schonere afwas / vaatwasser: voeg de olie toe aan de afwas / vaatwasser.
 • Schonere kleding: voeg toe aan het wasgoed of in de wasmachine.
 • Schonere vloeren: voeg toe aan het water.
 • Allergische symptomen diffuse. Inhaleer.
 • Artritis (pijn verlichten) wrijf 2-3 dr. (on)verdund op de pijnlijke gewrichten.
 • Bijen-wespensteek wrijf 1 dr. om giftige stoffen te neutraliseren en pijnverlichting.
 • Bronchitis verdun 1:4 met V6, wrijf op de borst, keel en bovenkant rug en leg er een warm kompres op. Diffuse.
 • Gebit (gezond) masseer 1 dr. elke dag met de vinger in de mond ter vermindering van gaatjes. Voeg 1 dr. toe bij een natuurlijke tandpasta tijdens het poetsen.
 • Griep / Ziekte / Verkoudheid / Slijm diffuse 2-4 dr. 3x per dag een half uur. Tijdens of bij de eerste symptomen 1 dr. zover mogelijk achter op de tong 2-3x per dag. 1 dr.in een glas water / thee of vruchtensap 2-3x per dag (eventueel met 3 dr. Lemon). 2 dr. onder de voeten 2x per dag. 1 dr. in de handen en inhaleer 4x per dag en op de polsen verdund aanbrengen. 2-4 dr. verdund aanbrengen op de borst en leg er een warm kompres op. 2 dr. stomen,(niet met astma klachten).
 • Huiduitslag (giftige plant) wrijf 2 dr. verdund om de jeuk te verlichten.
 • Immuunsysteem (verbeteren) 2 dr. onder de voeten 1- 2 x per dag.
 • Kinderziekte (beschermen) 1 dr. verdund onder elke voet voordat ze naar school gaan.
 • Koortslip breng 1 dr. 3x per dag aan. 1 dr. onder of achter op de tong en 1dr. in een glas water/thee, elke dag.
 • Laryngitis 1 dr. onder de tong.
 • Luchtwegen / Hoesten / Benauwd meng 2 dr. met 1 theelepel honing. Diffuse.
 • Luis (planten) meng de olie met water en maak een spray.
 • Puisten 2 dr. verdund met V6 en stip de puitjes aan met een wattenstaafje of vinger.
 • Reizen inhaleer de olie voor en tijdens de reis voor eventuele virussen via het luchtcirculatiesysteem. 2 dr. onder elke voet.
 • Spruw / Aften 1 dr. in glas warm water, minuut gorgelen 2x per dag, totdat het verdwenen is (1-2 weken).
 • Stoppen met roken 1 dr. op het puntje van de tong als je zin hebt in een sigaret. Wissel af met Peppermint.
 • Tandenborstel (schoon) 1 dr. voor bacteriën op de tandenborstel.
 • Tand- Kiespijn / Tandvlees problemen masseer 1 dr. 3x per dag met de vinger op de pijnlijke plek.
 • Tandvleesaandoeningen (voorkomen) masseer 1 dr. elke dag met de vinger op tandvlees.
 • Voetschimmel / Zwemmerseczeem 2 dr. onverdund aan op / tussen de tenen en voeten.
 • Zere Keel 2 dr. in een glas water, gorgelen en doorslikken. 1 dr. onder de tong. Verdun 1:4 met V6 en breng aan op de keel en hals en leg er een warm kompres op. 1-2 dr. met een theelepel honing 2-3x per dag..
 • Ziekenhuisbacteriën / MRSA 1 dr. op een mondkapje en 2 dr. onder de voeten.
 • Ziekenhuis (bezoeken) 1 dr. warm wrijven tussen de handen, kommetje maken over neus en mond en inhaleer. 2 dr. onder elke voet.
 • Ziekte van Lyme neem een capsule (YL) helemaal gevuld, 1x dag ter verlichting van de symptomen.

Related Posts

Frankincense

Frankincense

Frankincense geeft kracht. Frankinsence is een veel geliefde essentiële olie. De zoete, frisse, fruitige, warme en houtachtige geur van Frankincense stimuleert en wekt de geest op. Het is een prachtige olie om op meerdere vlakken in te zetten. Vandaar dat wij hem vandaag uitgebreid uitlichten. […]

Stress Away

Stress Away

Stress is iets waar we allemaal wel eens last van hebben. Een drukke werkweek, verdriet of een gewoon teveel hooi op je vork genomen Stress Away , een heerlijke melange van onder andere limoen, vanille en lavendel is één van onze meest populaire producten. De […]