Tahinisaus

Tahinisaus

0 Comments  /  Jump to Recipe

Tahini is de Arabische naam voor gemalen sesamzaadjes. Het kan worden geserveerd als een dip of als onderdeel van andere gerechten. De sesampasta heeft een soort olieachtig oppervlak met een pindakaasachtige textuur. Deze tahinisaus is de beste die ik ooit heb geproefd en het is gemakkelijk te maken met slechts een handvol ingrediënten. Klop tahini, water, citroensap, knoflook, zout en komijn samen en besprenkel het over je falafels. De beste tahinisaus is romig, pittig, knoflookachtig, nootachtig en gemakkelijk te maken . Het is een hoofdingrediënt dat wordt geserveerd bij vrijwel elke hoofdmaaltijd in het Midden-Oosten en gaat vaak gepaard met falafels, hummus , baba ganoush, tabbouleh , linzensalades , geroosterde groenten en meer.

 

tahinisaus

 

Tahinisaus

11 oktober 2019
: gemakkelijk

Tahinisaus is gemaakt van tahin, water, citroensap, knoflook, zout en komijn. Klop het gewoon samen en besprenkel het op je favoriete recepten.

By:

Ingredients
  • 100 gr tahinipasta
  • 60 ml lauw water
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 2 gr zout
  • 1/4tl komijn
  • verse peterselie voor afwerking
Directions
  • Step 1 Doe alle ingrediënten in een mengkom.
  • Step 2 Klop alles samen tot het romig is. In het begin ziet het er misschien wat gescheiden uit, maar blijf kloppen tot het romig is. Als alternatief kunt u alle ingrediënten in een keukenmachine (of thermomix: 10 sec /snelheid 5) doen en samen mengen.
  • Step 3 Proef en pas eventuele smaken aan.
  • Step 4 Onmiddellijk gebruiken of bewaren in een luchtdichte opslagcontainer tot twee weken in de koelkast.

 

 

falafel

 

Tahinisausvariaties:

Groene Tahinisaus: voeg je favoriete groene kruiden, zoals peterselie, koriander, dille of munt, samen met de tahinisaus toe aan een keukenmachine en pulse tot een gladde massa.

Pittige Tahinisaus: Klop wat cayennepoeder, chilipoeder, za’atar-kruiden of een beetje meer komijn. Je kunt de tahinisaus ook in een keukenmachine mengen met een jalapeno of serrano peper voor die pittige kick.

Knoflook Tahinisaus: als je een knoflookliefhebber bent, kun je altijd nog een teentje knoflook of twee gehakte knoflook toevoegen. Voor of een zoetere, mildere knoflooksmaak kun je een hele kop knoflook roosteren en die dan toevoegen aan een keukenmachine met de tahinisaus en mix tot het romig is.

Tahini Dressing: het is gewoon een dunnere versie van dit klassieke recept. De dunnere consistentie maakt het perfect om toe te voegen op al uw favoriete salades.


Related Posts

Linzen met spinazie en doperwten op indische wijze

Linzen met spinazie en doperwten op indische wijze

Deze Indiase topper, ook wel dahl genoemd, is gemaakt met linzen, spinazie en doperwten. Door de kurkuma, komijn, masala en het chilipoeder is dit gerecht lekker kruidig. Serveren kan met warm naanbrood of rijst.        

Sushibowl met maatjes en rode biet

Sushibowl met maatjes en rode biet

Het maatjesseizoen is weer gestart en je kan weer opnieuw genieten van die lekker malse en romige haringen. Wist je dat maatjes hun naam danken aan het Oudnederlandse woord ‘Maagdekensharing’? Hollandse nieuwe of nieuwe maatjes is haring die vóór de paartijd tussen half mei en half juli wordt […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.