Sushibowl amuse

Sushibowl amuse

0 Comments  /  Jump to Recipe

Mini-sushibowl

19 december 2020
: 6 personen
: Gemakkelijk

Maak de portie wat groter en je hebt een geweldig voorgerecht.

By:

Ingredients
  • zalm (rauwe)120 g
  • sushirijst100 g
  • radijzen3 stuks
  • komkommer1 stuk
  • edamameboon100 g
  • verse koriander
  • zwarte sesamzaadjes (geroosterde)2 kl
  • sushiazijn 1 el
  • knoflook 1 teentje
  • gember 2 cm
  • sojasaus 2 el
  • rietsuiker1 kl
  • rijstwijn (mirin)1 el
  • sesamolie1 kl
  • limoensap (van 1 limoen)
Directions
  • Step 1 Maak de sushirijst klaar volgens de instructies op de verpakking. Meng met de rijstazijn en laat even afkoelen.
  • Step 2 Stoom de edamame boontjes 3 minuten in een stoommandje en laat afkoelen.
  • Step 3 Snij de zalm in blokjes.
  • Step 4 Snij de komkommer in lange slierten en rol op.
  • Step 5 Doe de rijst in kommetjes en verdeel er de groenten en zalmblokjes over.
  • Step 6 Bestrooi met de sesamzaadjes.

 

 

 

 

 


Related Posts

Tartaar van rode biet, appel, gerookte paling en zure room

Tartaar van rode biet, appel, gerookte paling en zure room

Deze tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room is een feestelijk voorgerecht. Lekker fris! De gezondheidsvoordelen van rode biet. Bieten bevatten veel foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer, vezels en magnesium. Het meest interessant zijn de actieve plantenstoffen. Zo zijn de rode kleurstoffen […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *