Mini-sushibowl
19 december 2020
: 6 personen
: Gemakkelijk
Maak de portie wat groter en je hebt een geweldig voorgerecht.

Ingredients
- zalm (rauwe)120 g
- sushirijst100 g
- radijzen3 stuks
- komkommer1 stuk
- edamameboon100 g
- verse koriander
- zwarte sesamzaadjes (geroosterde)2 kl
- sushiazijn 1 el
- knoflook 1 teentje
- gember 2 cm
- sojasaus 2 el
- rietsuiker1 kl
- rijstwijn (mirin)1 el
- sesamolie1 kl
- limoensap (van 1 limoen)
Directions
- Step 1 Maak de sushirijst klaar volgens de instructies op de verpakking. Meng met de rijstazijn en laat even afkoelen.
- Step 2 Stoom de edamame boontjes 3 minuten in een stoommandje en laat afkoelen.
- Step 3 Snij de zalm in blokjes.
- Step 4 Snij de komkommer in lange slierten en rol op.
- Step 5 Doe de rijst in kommetjes en verdeel er de groenten en zalmblokjes over.
- Step 6 Bestrooi met de sesamzaadjes.