Snelle pizza prosciutto

Snelle pizza prosciutto

0 Comments

Ben je op zoek naar een lekkere, gezonde en snelle pizza? Heb je weinig tijd, dan is dit de ideale oplossing. Het snelle zit’m in de bodem We gebruiken volkoren pittabroodjes, die je bij de meeste supermarkten kan kopen. (die van mij komen van Delhaize) We snijden de pitta broodjes doormidden en leggen ze omgekeerd op een bakpapiertje, met de gladde kant naar boven.

Als topping laat je je creativiteit de vrije loop.

We beginnen met een basis: tomatenpassata of verse tomatensaus en daarbovenop een sneetje mozzarella. Als we de pizza belegd hebben sprenkelen we er een beetje olijfolie op, wat fleur de sel, en zwarte peper.

 

pizza met volkoren pittabroodjes

 

pizza met volkoren pittabroodjes

 

 

Daarna beleggen we met:

  • prosciutto, tomaatjes, pijnboompitten, basilicum en als topping wat parmezaanse kaas, als ze uit de oven zijn beleg je met rucola
  • tonijn, paprika, uitjes, kappertjes, kaas, rucola
  • gegrilde groentjes, geitenkaas, pijnboompitten, rucola
  • ananas, blokjes gekookte ham, eventueel tomaatjes peer, dadels , burata
  • tomaat, paprika, hüttenkaas, kiemen (als topping als ze uit de oven zijn))
  • courgette, ui, basilicum, geitenkaas,  groene olijven, rucola
  • “kazen, vijgen, pancetta, balsamico, pijnboompitjes, veldsla
  • mozzarella, ansjovisfilets, gedroogde oregano
  • vijg, geitenkaas
  • blokjes gekookte ham, gebakken champignon, feta, ananas
  • mozzarella, italiaanse kruiden, basilicum, eventueel tomaatjes
  • tomaat, brie, knoflook, tijm

We bakken de pizza af op 180 ° gedurende 7 minuutjes, afhankelijk van je oven.

Ook ideaal als aperitiefhapje.

Tip: pizza maken met kinderen. Het is hartstikke leuk om samen met je kinderen te koken, om vervolgens samen van de pizza te genieten.

 

 

snelle piza met pittabroodje

 

 

 

 


Related Posts

Hoe maak je een Italiaanse Margherita Pizza?

Hoe maak je een Italiaanse Margherita Pizza?

De beste bloem voor een pizza is een tipo 00-bloem, dit is een zeer fijne bloem die ook voor pasta’s wordt gebruikt. Ik heb  deze bij de Aveve gekocht. Om die authentieke Italiaanse knapperige korst aan de buitenkant te krijgen, moet je deze op hoge […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.