Scampibrochettes met mango-pindadip
22 december 2020
: 4 personen

Ingredients
- 8 Gepelde scampi’s
- 1 Teentje knoflook, geperst
- 3 el Olijfolie
- 1 snuifje Pili-pili
- 2 Limoenen, in schijfjes
- Zout en Peper
- Verse koriander (voor de afwerking)
- Voor de mango-pindadip
- 4 el Pindakaas
- 2 el Sojasaus
- 2 el Limoensap
- 1 Mango, goed rijp
Directions
- Step 1 Maak eerst de marinade: meng in een schaal de knoflook met de olijfolie, de pili-pili, zout en peper.
- Step 2 Leg er de scampi’s in en laat ze minstens 1 u (liever een nacht) marineren in de koelkast.
- Step 3 Mix alle ingrediënten voor de dip in een kleine keukenrobot tot een gladde saus.
- Step 4 Voeg indien nodig 2 el water toe om de saus iets gladder te maken.
- Step 5 Om ze samen te houden en makkelijker te degusteren, prik 2 scampi’s met een schijfje limoen op houten stokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de spiesjes kort op een hoog vuur.
- Step 6 Bestrooi ze met koriander en serveer ze met de mango-pindadip.