Scampi in een romige currysaus

Scampi in een romige currysaus

0 Comments  /  Jump to Recipe

De saus is op smaak gebracht met appel en kokosrasp.

Scampi in een romige currysaus

4 november 2020
: 2 personen

By:

Ingredients
  • 10 scampi
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 appel
  • 1 tl kokosrasp
  • 2 tl currypoeder
  • 1 glas witte wijn (afhankelijk van smaak)
  • 125 ml room
  • 1 blaadje laurier
  • zout
  • peper
  • 125 gr basmatirijst
  • koriander voor afwerking
Directions
  • Step 1 Ontdooi de scampi’s, verwijder het darmkanaal en dep de scampi’s droog.
  • Step 2 Bak ze kort aan in goei boter en olijfolie, kruid met peper en zout.
  • Step 3 Voeg de knoflook en sjalot toe en 1 tl currypoeder.
  • Step 4 Haal de scampi uit de pan.
  • Step 5 Voeg de geraspte appel toe en de rest van de currypoeder, laat even aanstoven.
  • Step 6 Blus met de witte wijn en voeg laurier toe.
  • Step 7 Laat alles goed inkoken en voeg de kokosrasp en de room toe en laat terug inkoken.
  • Step 8 Als de saus te dik is kan je nog wat groentebouillon toevoegen.
  • Step 9 Mix de saus indien nodig.
  • Step 10 Voeg de scampi’s terug toe en laat ze kort opwarmen.
  • Step 11 Werk af met koriander.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *