De saus is op smaak gebracht met appel en kokosrasp.
Scampi in een romige currysaus
4 november 2020
: 2 personen

Ingredients
- 10 scampi
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 appel
- 1 tl kokosrasp
- 2 tl currypoeder
- 1 glas witte wijn (afhankelijk van smaak)
- 125 ml room
- 1 blaadje laurier
- zout
- peper
- 125 gr basmatirijst
- koriander voor afwerking
Directions
- Step 1 Ontdooi de scampi’s, verwijder het darmkanaal en dep de scampi’s droog.
- Step 2 Bak ze kort aan in goei boter en olijfolie, kruid met peper en zout.
- Step 3 Voeg de knoflook en sjalot toe en 1 tl currypoeder.
- Step 4 Haal de scampi uit de pan.
- Step 5 Voeg de geraspte appel toe en de rest van de currypoeder, laat even aanstoven.
- Step 6 Blus met de witte wijn en voeg laurier toe.
- Step 7 Laat alles goed inkoken en voeg de kokosrasp en de room toe en laat terug inkoken.
- Step 8 Als de saus te dik is kan je nog wat groentebouillon toevoegen.
- Step 9 Mix de saus indien nodig.
- Step 10 Voeg de scampi’s terug toe en laat ze kort opwarmen.
- Step 11 Werk af met koriander.