Kikkererwten zijn peulvruchten die vooral gekweekt worden in het Middellandse Zeegebied. Koop ze in bokaal of blik, of laat ze vooraf een nacht in koud water weken. Kikkererwten hebben een nootachtige smaak, zijn rijk aan vezels en eiwitten en dus een goede vleesvervanger. De puree van kikkererwten die je als broodbeleg of dip kan eten noemen we hummus.
Salade van kikkererwten
Deze salade is lekker met wat feta kaas erbij, maar ik heb het lactosevrij gehouden.

Ingredients
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt, ik gebruik altijd verse kikkererwten.
- 0,5 rode ui
- 1 limoen
- 0,25 komkommer
- 15 gr bladpeterselie
- 10 gr verse basilicum
- 5 gr verse munt
- 100 gr feta
- 1 rijpe avocado
- 1 el appelazijn
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
Directions
- Step 1 Snij de ui in fijne plakjes. Pers de limoen uit over de ui en laat 5 minuten trekken.
- Step 2 Schil de komkommer en snij hem in stukken.
- Step 3 Schil de avocado en snij het vruchtvlees in reepjes of in blokjes.
- Step 4 Meng de komkommer en de avocado met de kikkererwten, de kruiden en de feta.
- Step 5 Breng op smaak met olijfolie, appelazijn, peper en zout. Voeg ten slotte de ui toe en schep om alvorens te serveren.