Salade met verse vijgen, geitenkaas en pecannoten

Salade met verse vijgen, geitenkaas en pecannoten

0 Comments  /  Jump to Recipe

Op zoek naar een lekkere en kleurrijke salade? Probeer dan eens de vijgen salade met geitenkaas en pecannoten. De vijg is misschien wel één van de lekkerste en meest veelzijdige vruchten en kan zowel vers als droog worden gebruikt.

Vijgen hebben veel zon en warmte nodig en groeien dan ook in veel Mediterrane en Oosterse landen als Griekenland, Turkije en Jordanië, maar ook in Amerika in Californië. Hoewel we ze tegenwoordig het hele jaar door kunnen krijgen, is het echte seizoen van juni/juli tot en met oktober en is de smaak dan toch echt op z’n best.

De vijg is de vrucht van de vijgenboom, van oorsprong vrij droog en zoet van smaak. Verse vijgen zijn tegenwoordig steeds vaker verkrijgbaar in supermarkten en groentewinkels. Maak eens deze salade met verse vijgen, geitenkaas, pecannoten en een frisse honing dressing.

 

 

salade met verse vijgen, geitenkaas en pecannoten

 

Vijgen bevatten veel vitamines en mineralen

  • Vitamine A; goed voor je huid
  • Vitamine B; goed voor o.a. de stofwisseling.
  • Veel mineralen zoals calcium, koper, kalium, ijzer en selenium. Goed voor botten, hart en bloedvaten.
    Vijgen bevatten meer mineralen dan alle andere vruchten.
  • Bevat veel vezels.

 

Vijgen hebben genezende krachten

Van vijgen wordt ook vaag gezegd dat zij een geneeskrachtige werking hebben. Bijvoorbeeld:

  • Bij verstopping kunnen vijgen laxerend werken.
  • Zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel.
  • Werken verzachtend tegen keelpijn.
  • Zorgen voor goede botopmaak bij osteoporose.
  • Gekonfijte vijgen werken genezend bij zwerende wonden.

 

Salade met verse vijgen, geitenkaas en pecannoten

12 september 2019
: 2 personen
: Gemakkelijk

By:

Ingredients
  • Gemengde salade (ik heb veldsla en rucola gebruikt)
  • 4 vijgen
  • 100 gr geitenkaas
  • handvol pecannoten
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 eetl honing
  • 1 eetl citroen
  • wat verse thijm (+bloempjes) voor de afwerking
Directions
  • Step 1 Dresseer het bord met de salade.
  • Step 2 Schik de vijgen en geitenkaas op het bord.
  • Step 3 Voeg wat pecannoten toe en de thijm (optioneel, maar wel lekker).
  • Step 4 Meng de olie, honing en citroen tot een dressing.
  • Step 5 Werk af met zwarte peper en zeezout.

 

 

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *