Hier een“boost je immuunsysteem-soepje” op basis van rode biet en zoete aardappel.
Bieten zijn ontzettend gezond! Bietjes zijn bekend om een aantal medicinale toepassingen. Sinds de Middeleeuwen worden bietjes vooral voorgeschreven bij ziektes die te maken hebben met het bloed en ziektes die te maken hebben met de ingewanden en spijsvertering, dat komt omdat de homocysteineniveaus in het bloed door bietjes gereguleerd worden.
Verder zit de knol van rode bieten boordevol antioxidanten, ijzer, magnesium, koper, mangaan, foliumzuur, natrium, vit. C , kalium en zink. Rode bietjes helpen goed tegen een hoge bloeddruk
De rode biet is een groente met erg veel geneeskrachtige kenmerken. Sommige wetenschappers opperen dat de ruime consumptie van bietjes verantwoordelijk is voor de hoge leeftijd. Hiertoe zijn drie redenen aan te voeren.
- Bietjes bevorderen de fase twee van de detox doordat gifstoffen omgevormd worden tot in water oplosbare stoffen die snel uit het lichaam afgevoerd kunnen worden.
- Bietjes zorgen voor voor bescherming van het hart,
- Bietjes voorkomen kanker.
rode bietensoep met zoete aardappel
13 april 2020: 2 personen: gemakkelijkIngredients
- 1 zoete aardappel
- 3 wortels
- 6 bietjes
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl kurkuma
- 1 tl curry
- 2 cm gember
- olijfolie
- groentebouillon
Directions
- Step 1 Doe de olijfolie in de thermomix en stoof de uien aan gedurende 5 minuten op 100° stand1.
- Step 2 Voeg nu de knoflook, kurkuma, curry en gember toe.
- Step 3 Laat dit 10 minuutjes garen.
- Step 4 Voeg de bietjes toe en mix 8 sec op 9.
- Step 5 Kook de soep nog even door op 100° stand 1
- Step 6 Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Step 7 Dien de soep op en voeg de plantaardige room toe.
- Step 8 Werk de soep af met koriander, sesamzaadjes en zonnebloempitten.