Pasta pesto met burrata

Pasta pesto met burrata

0 Comments  /  Jump to Recipe

Pasta pesto met geroosterde trostomaatjes en burrata. Deze maaltijd is eenvoudig en bevat toch zoveel smaak. Voor de bereiding van mijn zelfgemaakte pesto klik op de link.

WAT IS BURRATA?

Burrata is een zachte Italiaanse verse kaas die een dikker membraan aan de buitenkant heeft en romig en zacht van binnen is. Letterlijk, het betekent “beboterd,” vanwege de romige binnenkant. Het is eigenlijk gemaakt van verse Mozzarella kaas die is gevuld met wrongel en room. En hoewel Burrata is gemaakt van Mozzarella, het is zijn eigen, aparte kaas, die vaak wordt aangeduid als de ‘Koningin van de Italiaanse kazen’.

 

Pasta pesto met burrata

4 december 2020

By:

Ingredients
  • Trostomaatjes
  • 2 burrata
  • zelfgemaakte pesto
  • speltspaghetti
  • basilicum
  • geroosterde pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl olijfolie
  • 2 eetl balsamicoazijn
Directions
  • Step 1 Verwarm de oven voor op 180°
  • Step 2 Doe de trostomaatjes in een ovenschaal overgiet met olijfolie, balsamicoazijn en een geperst teentje knoflook, kruid met peper en zout
  • Step 3 Rooster de tomaatjes een 20 tal minuutjes in de oven
  • Step 4 Kook de pasta beetgaar zoals vermeld op de verpakking
  • Step 5 Giet de pasta af en meng er de pesto onder
  • Step 6 Dresseer de pasta op een mooi bordje en schik er de geroosterde tomaatjes en burrata bij
  • Step 7 Werk af met geroosterde pijnboompitjes en enkele blaadjes basilicum

Related Posts

Vegan Pesto

Vegan Pesto

Deze vegan groene pesto is gemaakt met cashewnoten en edelgistvlokken, super makkelijk en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. De vegan pesto wordt geserveerd bij de Boekweitsalade met courgette  

Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten, het is supersnel klaar en tegelijk heel voedzaam. Perfect voor op de camping. Shaksuka is arm aan koolhydraten en rijk aan waardevolle eiwitten. De basis bestaat uit ui, tomaat, komijn en ei, maar je kan er alle kanten […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *