blog

Tonijn Tataki

Tonijn Tataki

Tataki is een goddelijke bereidingswijze uit de Japanse keuken. Je stukje tonijn wordt vliegensvlug geroosterd en in plakjes gesneden. Een hele belangrijke bij dit recept is de kwaliteit van de tonijn. Gebruik zeer verse tonijn die geschikt is voor rauwe consumptie. Haal verse tonijn bij de […]

Cacao smoothie bowl

Cacao smoothie bowl

Cacao voegt een rijke chocoladesmaak en een grote boost van ijzer en andere vitaminen en mineralen toe aan deze cacao smoothie bowl. Bananen zijn de ideale basis voor een smoothie bowl. Ik gebruik zelf geen bevroren bananen, omdat ik tegen diepvries ben. Is invriezen gezond? Banaan […]

Vegetarische curry met zoete aardappel

Vegetarische curry met zoete aardappel

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? Vandaag delen we het recept voor een Indiase curry met zoete aardappel, kikkererwten en spinazie. De curry heeft een Indiaas tintje, door het gebruik van Garam Massala, dat is een Indiaas specerijenmengsel dat o.a. bestaat uit […]

Ossobuco met pasta

Ossobuco met pasta

Osso Buco is een lekker italiaans stoofpotje gemaakt met kalfsschenkel. Kalfsschenkel zijn platte schijven vlees, gesneden van de voorpoot van het kalf met in het midden dus een ronde schijf beenmerg. De term “osso bucco” verwijst naar de mergpijp: ‘osso’=been of bot en ‘buco’=gat.  

Tartaar van rode biet, appel, gerookte paling en zure room

Tartaar van rode biet, appel, gerookte paling en zure room

Deze tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room is een feestelijk voorgerecht. Lekker fris! De gezondheidsvoordelen van rode biet. Bieten bevatten veel foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer, vezels en magnesium. Het meest interessant zijn de actieve plantenstoffen. Zo zijn de rode kleurstoffen […]

Champignonsoep

Champignonsoep

Champignons zijn een heerlijke groente en puilen uit van de voedingswaarde. Er zit zelfs B12 in champignons, een vitamine waarvan tot voor kort alleen gedacht werd dat het in dierlijke producten en zeewier zat. In Nederland, vooral in Limburg worden ze vaak in kassen gekweekt. […]

Pasta pesto met burrata

Pasta pesto met burrata

Pasta pesto met geroosterde trostomaatjes en burrata. Deze maaltijd is eenvoudig en bevat toch zoveel smaak. Voor de bereiding van mijn zelfgemaakte pesto klik op de link. WAT IS BURRATA? Burrata is een zachte Italiaanse verse kaas die een dikker membraan aan de buitenkant heeft en […]

Marokkaanse kip met geroosterde amandelen en sinaasappel

Marokkaanse kip met geroosterde amandelen en sinaasappel

Marokkaanse kip met geroosterde amandelen, sinaasappel en couscous. Een tajine is een stoofpot waarin de kip langzaam word gegaard. Het vlees is namelijk heerlijk mals, sappig, zacht en gevuld met de lekkerste aroma’s.