Ossobuco met pasta

Ossobuco met pasta

0 Comments  /  Jump to Recipe

Osso Buco is een lekker italiaans stoofpotje gemaakt met kalfsschenkel.

Kalfsschenkel zijn platte schijven vlees, gesneden van de voorpoot van het kalf met in het midden dus een ronde schijf beenmerg. De term “osso bucco” verwijst naar de mergpijp: ‘osso’=been of bot en ‘buco’=gat.

Ossobuco met pasta

6 januari 2021
: 4 personen

By:

Ingredients
  • 4 stukken kalfsschenkel
  • 2 wortelen
  • 1/2 groene selder
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • 10 tomaten
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel ketchup
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 l heldere kalfsfond
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetl gehakte basilicum
  • pasta
  • bloem
  • goei boter
  • tijm
  • laurier
Directions
  • Step 1 Kruid de 4 stukken ossobuco en wentel ze in bloem, snijd nog even het vlies door, zodat het vlees niet opkrult
  • Step 2 Bak ze bruin aan in boter (+scheutje olijfolie) en houd ze apart
  • Step 3 Snijd wortelen, selder, knoflook, ui en sjalotten in blokjes.
  • Step 4 Stoof ze in de pan met boter aan.
  • Step 5 Snijd de tomaten in grote stukken
  • Step 6 Schik de ossobuco op de aangestoofde groenten
  • Step 7 Voeg de tomaten, tomatenpuree, ketchup, tijm, laurier, balsamicoazijn en de kalfsfond toe
  • Step 8 Laat alles koken
  • Step 9 Voeg de zeste van de sinaasappel en het sap toe
  • Step 10 Laat alles verder garen op een zacht vuurtje, gedurende 1 uur 15 minuten
  • Step 11 Serveer met pasta en voeg op het laatst de basilicum toe.
  • Step 12 Werk af met Parmezaanse kaas

 

ossobuco



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *