Naanbrood

Naanbrood

0 Comments  /  Jump to Recipe

Naan brood is een eenvoudig soort brood wat veel gegeten wordt, als bijgerecht, bij Indiase gerechten. Het is een heel eenvoudig brood die je gewoon in de koekenpan kunt klaarmaken. Je kunt het Naan ook in de oven bereiden of in een grillpan. Naan wordt meestal bereid met zuurdesem, maar ook de ongedesemde variant (zoals roti) komt voor. In India wordt  naan meestal gebakken in een tandoor of kleioven.

De naan dient heet geserveerd te worden met ghee of boter. In de traditionele Indiase keuken wordt de naan gebruikt om andere gerechten mee op te scheppen: het is dan een soort lepel.

Ik heb de naan geserveerd met knoflookboter, dus boter laten smelten en 1 geperst teentje knoflook toevoegen. Yoghurt geeft de naan meer volume.

 

Naanbrood past perfect bij Palak Paneer

 

Naanbrood

25 februari 2020
: 8 stuks

By:

Ingredients
  • 300 gram volkorenspeltbloem
  • 120 ml warm water
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 40 gram roomboter (ongezouten)
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • 1/2 kl zout
  • olie en (verse) koriander
Directions
  • Step 1 Meng het water met de gist, doe er de suiker bij en laat het schuimen (5 min)
  • Step 2 Doe de bloem in thermomix of kom, voeg de yoghurt en de olie toe meng 10 min op stand deeg, voeg op het laatste moment zout toe.
  • Step 3 Maak een bal van het deeg, besmeer de buitenkant met olie en laat 1 u rijzen onder een vochtige handdoek.
  • Step 4 Na het rijzen verdeel je het deeg in 8 gelijke delen en maak hier balletjes van .
  • Step 5 Druk de balletjes plat en rol ze uit of doe het met de hand. Bij het uitrollen voeg je de koriander toe zodat deze in het deeg worden gedrukt.
  • Step 6 Verhit wat olie in een pan en bak het broodje tot er blaasjes op komen en draai dan om.
  • Step 7 Smelt wat roomboter en voeg de knoflook toe.
  • Step 8 Serveer de naan warm en besmeer het broodje met de knoflookboter.
  • Step 9 Werk af met verse koriander.

naanbrood

 

naanbrood

 

naanbrood

 

naanbrood


Related Posts

Vegetarische curry met zoete aardappel

Vegetarische curry met zoete aardappel

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? Vandaag delen we het recept voor een Indiase curry met zoete aardappel, kikkererwten en spinazie. De curry heeft een Indiaas tintje, door het gebruik van Garam Massala, dat is een Indiaas specerijenmengsel dat o.a. bestaat uit […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.