Naan brood is een eenvoudig soort brood wat veel gegeten wordt, als bijgerecht, bij Indiase gerechten. Het is een heel eenvoudig brood die je gewoon in de koekenpan kunt klaarmaken. Je kunt het Naan ook in de oven bereiden of in een grillpan. Naan wordt meestal bereid met zuurdesem, maar ook de ongedesemde variant (zoals roti) komt voor. In India wordt naan meestal gebakken in een tandoor of kleioven.
De naan dient heet geserveerd te worden met ghee of boter. In de traditionele Indiase keuken wordt de naan gebruikt om andere gerechten mee op te scheppen: het is dan een soort lepel.
Ik heb de naan geserveerd met knoflookboter, dus boter laten smelten en 1 geperst teentje knoflook toevoegen. Yoghurt geeft de naan meer volume.
Naanbrood past perfect bij Palak Paneer
Naanbrood

Ingredients
- 300 gram volkorenspeltbloem
- 120 ml warm water
- 100 gram Griekse yoghurt
- 40 gram roomboter (ongezouten)
- 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker
- 1/2 kl zout
- olie en (verse) koriander
Directions
- Step 1 Meng het water met de gist, doe er de suiker bij en laat het schuimen (5 min)
- Step 2 Doe de bloem in thermomix of kom, voeg de yoghurt en de olie toe meng 10 min op stand deeg, voeg op het laatste moment zout toe.
- Step 3 Maak een bal van het deeg, besmeer de buitenkant met olie en laat 1 u rijzen onder een vochtige handdoek.
- Step 4 Na het rijzen verdeel je het deeg in 8 gelijke delen en maak hier balletjes van .
- Step 5 Druk de balletjes plat en rol ze uit of doe het met de hand. Bij het uitrollen voeg je de koriander toe zodat deze in het deeg worden gedrukt.
- Step 6 Verhit wat olie in een pan en bak het broodje tot er blaasjes op komen en draai dan om.
- Step 7 Smelt wat roomboter en voeg de knoflook toe.
- Step 8 Serveer de naan warm en besmeer het broodje met de knoflookboter.
- Step 9 Werk af met verse koriander.