Mosselen met pesto

Mosselen met pesto

0 Comments  /  Jump to Recipe

Mosselen met pesto

23 september 2019
: 2 personen
: Gemakkelijk

By:

Ingredients
  • 2 kg verse mosselen
  • 3 tomaten
  • 2 stengels selder
  • peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g spaghetti
  • 2 eetl. groene pesto
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout
Directions
  • Step 1 Snijd de knoflook fijn en de selder mag grofgeseden zijn.
  • Step 2 Verhit de olijfolie in een grote pot en bak de knoflook glazig samen met de selder. Voeg de mosselen toe.
  • Step 3 Kruid met peper en zout, laat 7 min. garen. Schud de mosselen goed om.
  • Step 4 Kook ondertussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water.
  • Step 5 Snij de ontvelde tomaten in blokjes en meng samen met de pesto onder de mosselen,  laat nog 2 min. verder garen. Schep alles nog eens goed om.
  • Step 6 Verdeel de spaghetti over de borden en schep er de mosselen op. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Bestrooi met peterselie.

Bij de mosselen met pesto serveren we een pasta en geen brood of frietjes.

Zie hier voor mijn zelfgemaakte pesto.


Related Posts

Vegan Pesto

Vegan Pesto

Deze vegan groene pesto is gemaakt met cashewnoten en edelgistvlokken, super makkelijk en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. De vegan pesto wordt geserveerd bij de Boekweitsalade met courgette  

Mosselen in witte wijn

Mosselen in witte wijn

Het is een klassieker maar o zo lekker! Mosselen zijn een vast onderdeel van ‘zeevruchten’.  Mosselen op zich worden meestal gestoofd gegeten en soms gebakken. Ze bevatten eiwitten, mineralen, vitaminen, fosfor, ijzer, jodium en seleen. Met 1% is het vetgehalte te verwaarlozen. Honderd gram gekookt […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *