Mosselen met pesto

Ingredients
- 2 kg verse mosselen
- 3 tomaten
- 2 stengels selder
- peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 200 g spaghetti
- 2 eetl. groene pesto
- 1 eetl. olijfolie
- peper en zout
Directions
- Step 1 Snijd de knoflook fijn en de selder mag grofgeseden zijn.
- Step 2 Verhit de olijfolie in een grote pot en bak de knoflook glazig samen met de selder. Voeg de mosselen toe.
- Step 3 Kruid met peper en zout, laat 7 min. garen. Schud de mosselen goed om.
- Step 4 Kook ondertussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water.
- Step 5 Snij de ontvelde tomaten in blokjes en meng samen met de pesto onder de mosselen, laat nog 2 min. verder garen. Schep alles nog eens goed om.
- Step 6 Verdeel de spaghetti over de borden en schep er de mosselen op. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Bestrooi met peterselie.
Bij de mosselen met pesto serveren we een pasta en geen brood of frietjes.
Zie hier voor mijn zelfgemaakte pesto.