Marokkaanse kip met geroosterde amandelen, sinaasappel en couscous.
Een tajine is een stoofpot waarin de kip langzaam word gegaard. Het vlees is namelijk heerlijk mals, sappig, zacht en gevuld met de lekkerste aroma’s.
Marokkaanse kip met geroosterde amandelen en sinaasappel
15 november 2020
: 2 personen

Ingredients
- 5 kippedijen
- 1 stukje gember an 2 cm
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 thl ras el hanout
- 1/2 thl paprikapoeder
- 1/2 thl komijn
- 1/2 thl kurkuma
- 1 kaneelstokje
- sap van 1 sinaasappel
- 100 ml kippebouillon
- 30 gr geroosterde amandelen
- koriander
- olijfolie
- peper en zout
Directions
- Step 1 Doe al de kruiden en 1 eetl olijfolie in een schaal, meng alles goed door elkaar
- Step 2 Voeg de kip toe en zorg dat de kruiden goed verdeeld zijn over de kip
- Step 3 Snij de ui, knoflook en gember fijn en bak ze licht aan in de tajine
- Step 4 Voeg de kip toe en bak ze rondom goed bruin
- Step 5 Voeg de bouillon en het sinaasappelsap toe en leg er een kaneelstokje bij
- Step 6 Laat alles ongeveer 1 uurtje sudderen op een laag pitje
- Step 7 Bij een gasvuur gebruik je een gasverdeler
- Step 8 Bestrooi de kip met de geroosterde amandelen en gehakte koriander
- Step 9 Serveer er een couscoussalade bij