Deze Indiase topper, ook wel dahl genoemd, is gemaakt met linzen, spinazie en doperwten. Door de kurkuma, komijn, masala en het chilipoeder is dit gerecht lekker kruidig. Serveren kan met warm naanbrood of rijst.
Linzen met spinazie en doperwten op indische wijze
Ik heb nog1 zoete aardappel in blokjes gesneden en toegevoegd, maar is niet nodig. Ik heb deze even aangebakken in pan.

Ingredients
- 120 gr linzen
- 1 lepel groentebouillon of blokje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijn
- 1 tl garam masala
- snuifje chilipoeder
- 300 ml kokosmelk
- 300 gr tomatenblokjes
- 150 gr spinazie
- 100 gr doperwten
- 1 handje verse koriander
- peper en zout
- naanbrood of rijst
Directions
- Step 1 Was de linzen en kook ze vervolgens in 500 ml water met groentebouillon zo’n 15 minuten.
- Step 2 Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook en schil het stukje gember. Ook het stukje gember pers je fijn met de knoflookpers.
- Step 3 Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook en de gember op laag vuur.
- Step 4 Voeg de kurkuma, het komijnpoeder, de garam masala en het chilipoeder toe en bak het geheel voor nog ongeveer 2 minuten.
- Step 5 Blus het mengsel af met de kokosmelk en de tomatenblokjes.
- Step 6 Laat het geheel ongeveer 10 minuten doorkoken.
- Step 7 Bak ondertussen de spinazie en ontdooi de doperwtjes.
- Step 8 Giet de linzen af en voeg deze, samen met de koriander, de spinazie en de doperwtjes toe aan de pan en verwarm het samen zo’n 2 minuten.
- Step 9 Breng het gerecht op smaak met zout en peper en serveer het met het naanbrood.