Komkommers hydrateren ons op het diepste cellulaire niveau en hebben een fontein-van-de-eeuwige-jeugd-effect. Bovendien maakt het verkoelend effect van komkommers ze zeer geschikt voor verjonging en vooral effectief voor het verkoelen van een hete, gestagneerde lever. Als je elke dag komkommers eet, kunnen ze leverschade keren en wel 10 tot 15 jaar blootstelling aan toxinen en een slechte voeding compenseren. Dit maakt deze groente een bijzonder goede bondgenoot in het reduceren van een opgeblazen gevoel.
Vers komkommersap is het beste verjongingstonicum ter wereld. Als je lijdt aan een nierziekte, kun je enorm veel baat hebben bij het elke dag drinken van komkommersap. Het verkoelende effect van komkommers op de klieren en organen maken ze ook zeer geschikt als koortsremmers, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Daarnaast bevorderen komkommers de spijsvertering.
Spirituele les
Doordat ze groen zijn en we ze in salades eten, zien we de komkommers vaak als groente. Als je er een opensnijdt, zie je dat al die zaadjes erop wijzen dat komkommer eigenlijk een vrucht is. Dit herinnert ons eraan dat uiterlijkheden en de hokjes waarin andere mensen ons plaatsen niet alles zeggen over wie we zijn.
Vaak hebben we zelf ook een talent, eigenschap of gave die andere mensen niet zo snel van ons zouden verwachten. Komkommers leren ons om diep in onszelf en anderen te zoeken naar de wonderen die we allemaal in ons dragen.
Bron: Life Changing Foods van Anthony William
Koud soepje van komkommer en munt

Ingredients
- 1 komkommer in fijne plakjes
- 1 teentje look (zonder kiem) fijngesnipperd
- 1/2 tl grof zeezout
- 1 el witte wijnazijn
- 4 ijsblokjes
- 2 el magere natuuryoghurt
- handvol munt
- zwarte peper
Directions
- Step 1 Meng de plakjes komkommer samen met de knoflook, zout, en de azijn en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
- Step 2 Doe de ijsblokjes in de mengbeker en crush 3 keer 1 sec / turbo.
- Step 3 Voeg de komkommer, de yoghurt en de munt toe en mix 40 sec / snelheid 5-10 met opgaande snelheid.
- Step 4 Kruid met zwarte peper en een klein beetje chili.