Zelfgemaakte bouillon is bijzonder voedzaam. Hoe langer je de botten laat koken hoe meer voedingstoffen er vrij komen. Bij een ketogeen dieet wordt het drinken van bouillon aangeraden vanwege de vele mineralen.
Deze lekkere soep komt uit het boek Ketokuur van Pascale Naessens.
Bij een ketogeen dieet verlies je veel vocht. Daarbij ga je ook zout en magnesium uitscheiden. Daarom is het belangrijk om veel te drinken. Bouillon is ideaal omdat hij veel mineralen bevat. Wees niet zuinig met zout.
Kippenbouillon met spinazie

Ingredients
- 1 biologische kip
- 5 cm gember
- 5 cm kurkuma (20g)
- een scheut appelciderazijn
- 500 g spinazie
Directions
- Step 1 Doe de kip in een pot en voeg 2 tot 3 liter water toe, of tot de kip net onder staat
- Step 2 Giet er een flinke scheut appelciderazijn bij
- Step 3 Snij de gember en kurkuma in plakjes
- Step 4 Kruid met flink wat peper en zout
- Step 5 Na 1.5 u koken haal je de kip er uit
- Step 6 Pluk het vlees van de kip en gooi het karkas terug in de bouillon en laat nog 1 uurtje koken
- Step 7 Snijd de spinazie klein
- Step 8 Zeef de bouillon en doe het vlees en de spinazie er in
- Step 9 Roer even tot de spinazie terug slinkt, laat niet meer koken.