Kippenbouillon met spinazie

Kippenbouillon met spinazie

0 Comments  /  Jump to Recipe

Zelfgemaakte bouillon is bijzonder voedzaam. Hoe langer je de botten laat koken hoe meer voedingstoffen er vrij komen. Bij een ketogeen dieet wordt het drinken van bouillon aangeraden vanwege de vele mineralen.
Deze lekkere soep komt uit het boek Ketokuur van Pascale Naessens.

Bij een ketogeen dieet verlies je veel vocht. Daarbij ga je ook zout en magnesium uitscheiden. Daarom is het belangrijk om veel te drinken. Bouillon is ideaal omdat hij veel mineralen bevat. Wees niet zuinig met zout.

Kippenbouillon met spinazie

18 juni 2020
: 4 porties

By:

Ingredients
  • 1 biologische kip
  • 5 cm gember
  • 5 cm kurkuma (20g)
  • een scheut appelciderazijn
  • 500 g spinazie
Directions
  • Step 1 Doe de kip in een pot en voeg 2 tot 3 liter water toe, of tot de kip net onder staat
  • Step 2 Giet er een flinke scheut appelciderazijn bij
  • Step 3 Snij de gember en kurkuma in plakjes
  • Step 4 Kruid met flink wat peper en zout
  • Step 5 Na 1.5 u koken haal je de kip er uit
  • Step 6 Pluk het vlees van de kip en gooi het karkas terug in de bouillon en laat nog 1 uurtje koken
  • Step 7 Snijd de spinazie klein
  • Step 8 Zeef de bouillon en doe het vlees en de spinazie er in
  • Step 9 Roer even tot de spinazie terug slinkt, laat niet meer koken.

Related Posts

Kabeljauw met kruiden, kokosmelk, limoen en trostomaatjes

Kabeljauw met kruiden, kokosmelk, limoen en trostomaatjes

Dit is een gerechtje van Pascale Naessens uit het boek Ketokuur.  

Miniquiche met ham

Miniquiche met ham

Heerlijk als ontbijt, meeneemlunch of bij de brunch. Deze quiches komen uit het boek Ketokuur van Pascale Naessens.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.