Is invriezen gezond?

Is invriezen gezond?

0 Comments

Ik ben al een tijdje actief in de blogwereld en op instagram. Ik heb er alle moeite mee, dat ik op elke website of eender welke foodblog die over gezondheid gaat, elke keer lees, dat je een gerecht makkelijk kan invriezen.  Ja dat kan zeker, maar heb je er nooit bij stilgestaan wat dit met je voeding doet?

Inhoudsopgave

Levend voedsel

Om te begrijpen wat levend voedsel is, mogen we eerst dood voedsel leren herkennen. Dood voedsel bezit geen levenskracht meer. Een gekookte graankorrel zal nooit meer ontkiemen, terwijl een onbehandelde graankorrel al spoedig zal ontkiemen en een nieuwe plant vormen, zodra daartoe de kans wordt gegeven. Plant een amandel in de grond, en op die plaats zal het zaad ontkiemen en uitgroeien tot een amandelboom, indien de klimaatomstandigheden geschikt zijn. Stop een schaap van je slager in de grond, en er gebeurt niets, het dode lichaam zal slechts gaan rotten.

Geef echter een gekookte en een ongekookte pit aan een wetenschapper, en hij zal je het voedingskundige verschil niet of nauwelijks kunnen vertellen. De gekookte, geroosterde of industrieel bewerkte pit zal nagenoeg evenveel meetbare voedingsstoffen, mineralen en andere door de wetenschap te meten stoffen bevatten als de pit in natuurlijke ongeschonden staat. Je zou kunnen vermoeden dat hun voedingskracht identiek is. Echter, enkel de ongeschonden pit zal ontkiemen, de andere beslist niet, deze zal nooit meer tot leven komen. De levensenergie, levenskracht (prana) is eruit. Wetenschappers kunnen dat niet zien.

Heb je er ooit over nagedacht welk verschil het voor je lichaam uitmaakt of je levend of dood voedsel eet?

Voedingsmiddelen in haar oorspronkelijke, natuurlijke staat, tegenover bewerkte, verhitte, bevroren, wellicht vervuilde voeding? De natuur vergist zich nooit. Ook jouw lichaam als onderdeel van de levende wereld heeft een nauwkeurige programmering. Alles in het leven is gericht op leven, nooit op dood.

Alle voeding die boven zo’n 70° C wordt verhit, en alle diepvriesvoeding, heeft geen spoor meer van deze levende enzymen in zich. En enzymen zijn alles voor het leven. Niet voor niets worden ze de magische moleculen genoemd. Ze zijn de sprankel van het streven naar herstel, naar behoud en vernieuwing, de wonderlijke tussenkomende stof die de duizenden ontsporingen weet te corrigeren.

Enzymen zijn de levensvonk, het vuur van het bestaan, dat door iedere kookpot of diepvries ongedaan gemaakt wordt. 

Voor de vertering van voeding heeft het lichaam vele verschillende stoffen nodig. Indien deze niet meer in de voeding aanwezig zijn, zal het lichaam, intelligent als zij is, deze stoffen uit reserves gaan halen. Bijvoorbeeld vitamine B1 voor het verteren van koolhydraten, calcium ter neutralisatie van zuurvorming en zelfs water. Zo ontstaan langzamerhand allerlei tekorten, terwijl wij denken zo gezond bezig te zijn door het eten van diepvries en verhit voedsel.

 

Diepvriesvoeding

Heb je er nooit bij stilgestaan dat jou product, gerecht of eender wat, totaal geen energie meer bevat als je het invriest? Het voedsel is dood en bevat totaal geen levenskracht meer. Normaal gezien halen we onze energie uit levend voedsel, maar diepvries is dood voedsel. Alle energie is verdwenen uit diepvriesvoedsel, waardoor het je lichaam belast. Je kan meer gezondheidsproblemen ervaren als je dagelijks diepvries consumeert.

Eten dat veel prana bevat geeft vitaliteit. Het maakt je lichaam gezond en je geest rustig. Zo is de levenskracht van een aardbei die net geplukt is groter dan eentje die een hele reis vanuit Spanje af heeft moet leggen. Hoe steviger de groente of vrucht en hoe dieper en frisser van kleur, hoe meer prana het bevat en hoe meer vitale energie het je geeft.

Wildgeplukte, rauwe en licht gekookte en gestoomde groenten bevatten dus meer levenskracht dan oma’s goed doorgekookte broccoli, een zachte ovengeroosterde paprika of een diepvriesmaaltijd. Groene bladgroenten bevatten van nature veel prana, net als kiemgroenten en gefermenteerde producten zoals yoghurt.

Levensenergie is de essentie van het leven.
Het is overal om ons heen, in de natuur, ons voedsel, de lucht, de zon enzovoort.

Het zorgt ervoor dat een mens, dier of plant kan leven.
Als uw levensenergie in balans is, zit u lekker in uw vel.

 

Prana (levenskracht)

Jouw lichaam is een voertuig. Leven heeft zich gemanifesteerd in dat voertuig. Om je leven te kunnen leven tot zijn volle potentieel, is het van vitaal belang dat dit voertuig in de allerbeste conditie blijft door middel van de juiste voeding.

Jouw relatie tot voeding is een indicatie voor jouw relaties met andere aspecten van jouw leven. Al hetgeen jij in je lichaam stopt heeft directe invloed op jouw lichaam, maar ook op je geest en ziel, op hoe jij je leven leeft. Als je voeding vol is van Prana, levenskracht, dan zal het jou de mogelijkheden geven om je leven te leven tot zijn volledige potentieel. Zuivere voeding, vol met Prana en bereid met liefde, dankbaarheid, meditatie, goede trillingen, zal je véél meer geven dan enkel de bevrediging van je smaakpapillen. Het voedt je lichaam, geest, ziel en zintuigen terwijl het meteen ook bijdraagt aan de verhoging van de fysieke energie, positief denken, creativiteit, lang leven en een sterk verhoogd bewustzijn van het leven in al zijn schoonheid. Het brengt je dichter bij een goddelijke staat, je natuurlijke staat, je geboorterecht.

 

Levend voedsel helpt je gezond te blijven

Levend voedsel helpt je lichaam gezond te blijven. Het zit vol met alle voedingsstoffen die wij nodig hebben (vitaminen, mineralen, vezels, anti-oxidanten en nog veel meer) en het is zo opgebouwd dat je lichaam precies weet wat het ermee moet doen.

 Ons lichaam is ontworpen voor levend voedsel, en levend voedsel is ontworpen voor ons lichaam.

Wanneer je een groot deel fabrieksvoeding, diepvriesvoedsel (dode voeding) vervangt door levend voedsel, zul je je gezonder en fitter voelen. Je voorziet je lichaam van een natuurlijke bron van voedingsstoffen en je verlost je lichaam van grote hoeveelheden zout, verzadigd vet, suiker en diverse additiven. Hierdoor kan het zijn dat je veel vage gezondheidsklachten (veroorzaakt door twijfelachtige ingrediënten of een gebrek aan voedingsstoffen) verhelpt, dat je meer energie krijgt, je afweersysteem versterkt, verantwoord afvalt en een positievere kijk op het leven krijgt.

Door je eetpatroon steeds meer op levende voeding te baseren zul je steeds meer positieve veranderingen merken in je lichaam.

Hoe meer je je voeding bewerkt (kookt, snijdt, verhit, bevriest, etc.) des te minder levend je voeding wordt. Bij de bereiding van voedsel gaan er voedingsstoffen verloren. Als je je groente enkel en alleen verhit eet dan mis je dus een heel scala aan kwetsbare voedingsstoffen die snel verdwijnen bij hitte. Het is dus slim om ook meer rauwe groente aan je eetpatroon toe te voegen.

 

diepvriesproducten

 

 

 

 

 

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.