Hummus van rode biet

Hummus van rode biet

0 Comments

Zelf hummus maken is super leuk en lekker. Hummus is oorspronkelijk afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar tegenwoordig populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Ook in Europa, waaronder Nederland en België, wordt dit steeds meer gegeten. Deze hummus van rode biet en kikkerwten is een leuke afwisseling van de traditionele versie. Hummus gaat goed met rauwe groenten of op brood!

500 gram kikkererwten, uitgelekt gewogen
60 gram tahin
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
een snufje cayennepeper
een snufje zout
1,5 koffielepels komijn
1 limoen, het sap
150 gram voorgekookte rode biet

 

 

Stort de kikkererwten in een zeef en spoel onder koud stromend water. Gooi het kikkererwtenvocht niet weg! Deze kan je namelijk verwerken in het recept Vegan Chocomousse.
Stort de gespoelde kikkererwten in de foodprocessor en laat even mixen zodat de kikkererwten al grof gehakt zijn.
Voeg vervolgens tahin, olijfolie, knoflook, cayennepeper, zout, komijn, limoensap en voorgekookte rode bieten toe. Mix op een hoge snelheid tot er een smeuïge massa ontstaat. Gebruik een pannenlikker om de zijkanten naar het midden te brengen, zodat je zeker alles kan mixen.
Heb je bietensap in de verpakking? Voeg deze dan eventueel toe voor extra smeuïgheid en uiteraard ook voor de roze kleur. Ik heb een tiental gram gebruikt.
Serveer in een kommetje samen met stukjes brood, broodstengels, rauwe groentjes zoals wortels, radijs en komkommer of serveer bij een salade als extra topping. Ik werk geregeld Buddha Bowls af met een flinke eetlepel hummus. Smakelijk!
Ik heb de hummus afgewerkt met wat olijfolie, sesamzaadjes, lente ui, walnoten en bieslook. Voel je vrij om hier zelf wat in te experimenteren!


Related Posts

Is hummus wel gezond?

Is hummus wel gezond?

Humus wat ook wel hummus, hoemus, hoummoes of humoes wordt genoemd komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. In die streek wordt hummus al eeuwen gegeten. Hummus is een pasta die vaak gebruikt wordt als dipsaus. Het is gemaakt uit gepureerde kikkererwten. Om de smaak te verbeteren […]

Vegetarische curry met zoete aardappel

Vegetarische curry met zoete aardappel

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? Vandaag delen we het recept voor een Indiase curry met zoete aardappel, kikkererwten en spinazie. De curry heeft een Indiaas tintje, door het gebruik van Garam Massala, dat is een Indiaas specerijenmengsel dat o.a. bestaat uit […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.