Hormoonondersteuning tijdens de menopauze

Hormoonondersteuning tijdens de menopauze

0 Comments

Naarmate vrouwen ouder worden, nemen onze niveaus van progesteron af en dragen bij aan osteoporose, een verhoogd risico op borst- en baarmoederkanker, stemmingswisselingen, depressie en vele andere aandoeningen. De oestrogeenspiegels nemen ook af, waardoor een verhoogd risico op hartaandoeningen ontstaat. Tussen de 45 en 55 jaar nemen oestrogeen- en progesteronhormonen af ​​tot een punt waarop de menstruatie stopt.

Deze veranderingen in uw hormonen tijdens de menopauze kunnen uw gezondheid gedurende vele jaren aanzienlijk beïnvloeden. Opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en gewichtstoename zijn allemaal veel voorkomende symptomen! Oestrogeen helpt uw ​​huid sneller te genezen bij verwondingen, dus lagere oestrogeenspiegels die geassocieerd worden met de menopauze leiden doorgaans tot een drogere huid, jeuk en meer rimpels. Vaginale droogheid en een verhoogd risico op urineweginfecties komen ook vaak voor.

Een manier waarop veel vrouwen omgaan met de symptomen die gepaard gaan met de menopauze, is hormoonsuppletietherapie (HST). HST kan zeer effectief zijn bij het verlichten van menopauzeklachten, maar recent onderzoek (waaronder deze grote studie in 2002 door het Women’s Health Initiative) heeft aangetoond dat de risico’s die aan HST zijn verbonden de voordelen overtreffen.

HST gebruikt synthetische vormen van oestrogeen en / of progesteron om de hormoonspiegels in het lichaam weer normaal te maken. Het lichaam van een vrouw heeft moeite om synthetische hormonen effectief te assimileren en de bijwerkingen zijn vaak veel erger dan de oorspronkelijke problemen die worden behandeld. Vrouwen die HST gebruiken, lopen een groter risico op beroerte, bloedstolsels, hartaanvallen, borstkanker en dementie.

Het vervangen van afnemende hormoonspiegels met lokaal aangebrachte bio-identieke progesteron en pregnenolon kan echter een van de meest effectieve manieren zijn om de hormoonspiegels te verhogen. Pregnenolon kan vooral effectief zijn omdat het het precursorhormoon is waaruit het lichaam zowel progesteron als oestrogenen aanmaakt. Bio-identieke hormonen zijn afkomstig van natuurlijke bronnen en zijn zeer veilig in gebruik. Young Living Progessence Plus bevat bio-identiek progesteron van wilde yam. Vrouwen die Progessence Plus hebben gebruikt tijdens en na de menopauze rapporteren verbluffende resultaten en een drastische verbetering van stemming, energie, slaap, opvliegers, nachtelijk zweten en algehele vitaliteit!

 

Inhoudsopgave

Progessence Plus Serum voor wellness en welzijn van vrouwen

Progessence Plus Serum is speciaal ontworpen voor vrouwen en is 100% plantaardig. Het bevordert gevoelens van ontspanning, harmonie en balans. Ik ben verliefd op de geur en heb het gevoel dat ik parfum opdoe als ik het aanbreng. Het is delicaat en bloemig. Het is ook geweldig om je huid te hydrateren.

Progessence Plus is geformuleerd met een zorgvuldige balans van wilde yam-extract en vitamine E om een ​​gezond ogende huid te ondersteunen, terwijl pure etherische olie van wierook de verschijning van fijne lijntjes verzacht. Voeg het toe aan uw dagelijkse huidverzorgingsprogramma.

 

 

 

 

 

Progessence Plus Serum Natuurlijk progesteronsupplement is een volledig natuurlijke, uitgebalanceerde olie gemaakt met etherische oliën en wilde yam-extract dat het algehele welzijn van vrouwen ondersteunt.

Enkele van de voordelen van wilde yam (progesteron) ze harmoniseren  de natuurlijke cycli van vrouwen en het ondersteunen hun welzijn. Ze helpt de schoonheid van de huid te behouden.

Dit serum is speciaal voor vrouwen ontworpen door D. Gary Young en Dr. Dan Purser, MD, om vrouwen te ondersteunen. Vanwege de formule is cyclisch gebruik of rotatie van huidlocaties niet nodig.  Progessence Plus Veelgestelde vragen 

Dit kan worden gebruikt voor vrouwen van alle leeftijden, inclusief tieners ouder dan 12 jaar, om de natuurlijke cycli in het lichaam te ondersteunen. Het bevordert ook ontspanning en tot rust komen voor het slapen gaan.

Bevat zeven essentiële oliën waaronder copaiba , wierook , cederhout , bergamot , pepermunt en kruidnagel die allemaal natuurlijke harmoniserende eigenschappen hebben.

Dit is een van mijn favoriete producten om vrouwen te ondersteunen. Naarmate we ouder worden, heeft met name ons endocriene systeem meer ondersteuning nodig, vooral met de stress van de wereld van vandaag. Blijf in harmonie met deze lichte en vochtinbrengende olie.

Wat zit er in Progessence Plus Serum? 

Progessence Plus Serum combineert natuurlijke ingrediënten en essentiële oliën.

Hieronder vindt u een korte beschrijving van elk ingrediënt :

  • USP Progesteron Afgeleid van Wild Yam Root ( Dioscorea villosa ) – Heeft harmoniserende eigenschappen. Ondersteunt het algehele welzijn van vrouwen *.
  • Vitamine E
  • Capryl / caprinezuurtriglyceride

Bevat ook deze essentiële oliën:

  • Pepermunt etherische olie ( Mentha piperita ) vooral bekend om zijn verfrissende verkoelende smaak en geur en zijn antimicrobiële eigenschappen, kan pepermuntolie helpen bij spijsverteringsproblemen, strakke spieren kalmeren en de luchtwegen vrijmaken.
  • Copaiba of Copal etherische olie ( Copaifera reticulata ) is een zeldzame etherische olie die de natuurlijke reactie van het lichaam op irritatie vermindert. Het is een ontspannende olie en wekt een gevoel van welzijn op.
  • Wierook etherische olie ( Boswellia carteri )   is een oude etherische olie die wordt gebruikt voor spirituele verbinding en om een ​​gezond immuunsysteem te ondersteunen. Het is ook een waardevol ingrediënt in huidverzorgingsproducten voor een gezond ogende huid. Eeuwenlang heeft deze olie ons geholpen om de kracht van onze eigen verbinding te benutten op emotioneel, spiritueel en mentaal niveau! Kalmerend, centrerenden voorkomt fijne rimpels.
  • Bergamot etherische olie ( Citrus bergamia ) inclusief het verlichten van stress. De etherische olie heeft een rustgevend aroma dat lichaam en geest ontspant. Bergamot reguleert het vocht in de huid.
  • Kruidnagel etherische olie ( Syzygium aromaticum ) heeft antiseptische en schimmelwerende eigenschappen en kan worden gebruikt om het herstel van kleine snijwonden, wonden of brandwonden te versnellen wanneer het rechtstreeks op de huid wordt aangebracht.
  • Cederhout etherische olie Cedras atlantica ) heeft een aards aroma dat je een gevoel van veiligheid geeft. Het is gunstig voor een vette huid en haar. Het is kalmerend, zuiverend en aardend.
  • Rozenhout etherische olie ( Aniba rosaeodora ) is rustgevend en ondersteunend voor de huid; het is emotioneel ontspannend.

 

Hoe te gebruiken:

Breng dagelijks 2-4 druppels aan op de hals. Voor extra effect, dagelijks 1-2 druppels op de onderarmen aanbrengen. Niet meer dan twee keer per dag aanbrengen. Hoeft niet de hele maand over verschillende delen van het lichaam te worden aangebracht. Let op: Buiten bereik van kinderen houden. Als u zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft, raadpleeg dan voor gebruik een arts. Niet gebruiken in combinatie met voorbehoedsmiddelen die progesteron bevatten.

Ik heb een rollertje aangebracht op mijn flesje en rol 2 x per dag over de binnenkant van mijn onderarmen en in mijn nek ter hoogte van de schildklier.

Voeg een paar druppels P-Plus toe aan je dagcreme.

 

Andere nuttige essentiële oliën voor de menopauze en daarna

 

3554Geranium: geraniumolie kan heel nuttig zijn als het gaat om het verlichten van symptomen van de menopauze, zoals het verbeteren van de droge huid. Een studie toonde aan dat geraniumolie antidepressieve eigenschappen heeft die vrouwen kunnen helpen die last hebben van depressie en stemmingswisselingen. Een klinisch onderzoek met 120 vrouwen in de menopauze onthulde dat het ontvangen van aromatherapiemassage met essentiële oliën van amandel en geranium kan helpen bij het verbeteren van de stemming en depressie

 

 

3521

 

 

 

Clary Sage: De Clary Sage draagt bij aan een evenwichtige hormoonbalans. Het bevat een hoge dosis foto-oestrogeen en heeft dezelfde werking als vrouwelijke hormonen. De olie bevat ook de stof sclareol wat een stimulerend effect heeft op hormoonklieren. Het heeft daarmee een balancerend effect voor zowel vrouwen als mannen. Sclareol kan daarnaast ook nog eens zorgen bij mooi en gezond haar. Het versterkt het haarzakje dat hert haar in de huid vasthoudt. Verdun met een dragerolie en wrijf over de achterkant van je nek of over je voeten  om opvliegers snel te verlichten!

 

Pepermunt

 

 

Essentiële olie van pepermunt  kan helpen bij het verlichten van ongemak tijdens opvliegers! Verspreid, inhaleer direct vanuit de fles of breng topisch aan (verdund met een dragerolie). Pepermunt kan ook helpen bij het verlichten van eventuele krampen die u in deze periode kunt ervaren. Hoewel het niet gebruikelijk is als de menstruatie eenmaal is afgelopen, is het typisch om menstruatie-gerelateerde krampen (dysmenorroe) te ervaren tijdens de perimenopauze.

 

3659

 

 

Ylang Ylang:  verhoogt de focus van het denken. Het is erg nuttig in tijden van hartritmestoornissen, hypertensie en depressie. Het herstelt vertrouwen en rust! Dit is een geweldige olie om te gebruiken op een droge huid. Ylang-ylang brengt vrouwelijke energieën in evenwicht, verbetert de spirituele afstemming, bestrijdt woede en een laag zelfbeeld en filtert negatieve energie eruit. Gebruik deze etherische olie om uw emoties tijdens deze overgangsperiode te ondersteunen.

 

 

Koop SclarEssence hier!

 

SclarEssence etherische olie is speciaal ontworpen om het welzijn en emotioneel welzijn van vrouwen te ondersteunen. Oliën brengen het lichaam in evenwicht, dus wanneer we de ondersteuning krijgen die nodig is, kan het evenwicht worden gehandhaafd, wat steeds belangrijker wordt in de hectische levensstijl en het schema van vandaag, omdat er fysiek en emotioneel meer stress op het lichaam wordt uitgeoefend. En daarom hebben onze systemen meer dan ooit ondersteuning nodig!

 

 

 

 

 

Zie ook Hormoonbalans met essentiële oliën  en De oorzaak van hormonale onbalansGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.