Hoe maak je Palak Paneer?

Hoe maak je Palak Paneer?

0 Comments  /  Jump to Recipe

Palak Paneer is een populaire vegetarische delicatesse gemaakt van spinazie en paneer (een niet-smeltende Indiase kaas) gekookt in een pittige tomaat- en uiensaus met aromatische Indiase kruiden. Palak Paneer is een traditionele Noord-Indiase delicatesse en een integraal onderdeel van de Punjabi- keuken.

Hoe maak je palak paneer

23 februari 2020
: 4

By:

Ingredients
  • 400 gr spinazie
  • 1 fijngehakte ui
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel gemberknoflookpasta of vers
  • 1 fijngehakte tomaat
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel fenergiekpoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1/4 theelepel kurkumapoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • zout naar smaak
  • garam masala
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt of room
Directions
  • Step 1 Reinig en was spinazie en dompel 2 minuten in kokend water, daarna afkoelen in ijswater.
  • Step 2 Pureer het met een mixer.
  • Step 3 Verhit olie in een diepe pan, voeg  garam masala, komijnzaad, gehakte knoflook (optioneel) toe.
  • Step 4 Voeg nu uien, een snufje zout toe en bak tot ze goudbruin zijn.
  • Step 5 Voeg dan kurkuma en gember en knoflook toe en bak deze.
  • Step 6 Voeg gehakte tomaten toe, voeg later alle kruiden: korianderpoeder, komijnpoeder, fenegriekblaadjespoeder en rode chilipoeder toe.
  • Step 7 Voeg nu de spinazie (palak) toe en kook even. Snijd paneer in stukkenen voeg ze toe aan de jus en laat enkele minuten sudderen.
  • Step 8 Werk af met een beetje room of griekse yoghurt en serveer het met vers naanbrood en basmatirijst.

 

Palak Paneer is een traditionele Noord-Indiase delicatesse en een integraal onderdeel van de Punjabi- keuken.

Palak Paneer is een Indiase op jus gebaseerde curry gemaakt van spinazie en paneer (een niet-smeltende Indiase kaas) in een tomaat- en uienjus met Indiase kruiden. Het is een zeer populaire vegetarische delicatesse. Het gerecht ziet er erg smakelijk uit door de combinatie van zijn natuurlijke groene en witte kleuren van spinazie en paneer .

Dit gerecht is mild van smaak en geen erg pittige curry. Normaal gesproken in de staat Punjab is Palak paneer een specialiteitengerecht in de meeste dhaba’s. Palak paneer wordt geserveerd met warme Indiase platte broden vergezeld van een glas Lassi .

Spinazie is een veelzijdige groente . Spinazie werkt goed in combinatie met de meeste of elk type keuken of je het toevoegt aan dal , pasta , roer – frys , curries , noedels , quesadillas , pizza … etc, de culinaire mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Spinazie is zeer gezond, voedzaam en vol antioxidanten. Het bevat ook veel ijzer, vitamine A en C en zelfs calcium.

Hoe Paneer thuis  maken:

Paneer is een stuk eenvoudiger dan andere kaas om thuis te maken. Het duurt slechts enkele uren voor alle procedures en slechts twee ingrediënten. Om lekker paneer te koken kook melk en een zuur (citroensap of azijn) wordt toegevoegd, voeg de productie toe aan klontjes en groenachtige wei worden gescheiden. Paneer wordt eenvoudig in een kubus geperst waarna het wordt gesneden of gehakt of geraspt.

Voordelen:

Indiase kaas (paneer) is een rijke voorraad calcium. Dit kan helpen bij het bouwen van sterke tanden en botten. Paneer biedt het gezondheidsvoordeel van bescherming tegen osteoporose, dat is een probleem van ouderdom. Dames die de menopauze hebben bereikt en mannen ouder dan 65 jaar moeten het een regel maken om het aan hun dieet toe te voegen om 25% calcium via voedsel te verkrijgen.

Paneer genomen met mate kan helpen bij het verminderen van het gewicht. Het is goed om te onthouden dat veel mensen die willen afvallen, Indiase kaas of paneer in hun dieet opnemen. Paneer biedt ook de voordelen van het verminderen van de ontwikkeling van het insulineresistentiesyndroom.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *