Hoe filter je water zonder plastic

Hoe filter je water zonder plastic

0 Comments

We weten allemaal dat flessenwater niet veiliger is dan kraanwater, plus het is een grote verspilling van geld. Ik wil niet dat mijn drinkwater omringd wordt door plastic.

Brita-kannen, koelkastfilters, bijna alle waterfilters gebruiken actieve kool om water te filteren. Ik weet zeker dat deze naam een ​​belletje doet rinkelen … met deze actieve kool kan je ook eyeliners en gezichtsmaskers maken.

Geactiveerde plantaardige houtskool staat sinds de oudheid bekend om zijn buitengewone adsorptiecapaciteit, waardoor het zeer interessante zuiverende en ontgiftende eigenschappen heeft gekregen. In cosmetica wordt het gebruikt als een actief ingrediënt in maskers, zepen, reinigende of exfoliërende producten om onzuiverheden en verontreinigende stoffen te verwijderen. Het is ook een intense zwarte kleurstof en 100% van plantaardige oorsprong, ideaal voor mooie vlekken in je “zelfgemaakte” zepen, maar ook om je make-upproducten te maken.

In plaats van actieve kooldeeltjes gebruik ik gewoon een hele actieve koolstaaf . Het werkt hetzelfde als elk ander filter, alleen in een andere vorm.

 

charcoal water filter

 

Inhoudsopgave

Wat is actieve kool?

 

Actieve kool bestaat uit een stof – meestal hout, kolen, kokosnootschaal of bamboe – die zonder zuurstof is verbrand om kool te maken. Dit wordt vervolgens verwarmd tot een hoge temperatuur en blootgesteld aan bepaalde gassen. Het meerstappenproces maakt het extreem poreus, dit is waar we naar verwijzen als we zeggen ‘geactiveerd’.

Zodra de houtskool is geactiveerd, kan het vergrote oppervlak aan elke stof binden. Het fungeert als een krachtige magneet en absorbeert alle giftige moleculen waarmee het in contact komt. Adsorptie, niet te verwarren met adsorptie, is wanneer moleculen naar het oppervlak van het adsorbens worden getrokken in plaats van erin te worden geabsorbeerd. Geactiveerde houtskool is geurloos, smaakloos en niet giftig.

 

charcoal water filter

 

Wat zijn de voordelen van een koolstoffilter?

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het toevoegen van een koolstoffilter aan je waterfles heeft eigenlijk veel voordelen, niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor de smaak van het water.

  • Koolstoffilters verwijderen de vervelende chemicaliën die vaak in leidingwater worden aangetroffen en voegen in ruil daarvoor wat mineralen uit de kool toe.
  • Ze verzachten het water en maken het gezonder en smakelijker.
  • Elk Binchotan-koolstoffilter is afzonderlijk vacuüm verpakt en is vooraf ultrasoon gereinigd. Deze methode zorgt ervoor dat uw filter is gesteriliseerd, vrij van bacteriën en klaar voor onmiddellijk gebruik.
  • Het voordeel van onze houtskool ten opzichte van andere filters op de markt is dat het in zijn natuurlijke vorm wordt gebruikt en niet wordt vermalen tot korrelige stukjes. Dit betekent dat onze houtskool ook niet permanent is ingepakt in hard plastic, wat milieuvriendelijker is en uiteindelijk niet op een stortplaats belandt.
  • Je kunt het opladen om de levensduur met mogelijk nog eens 3 maanden te verlengen (in totaal 6 maanden).

 

Hoe werkt het?

Geactiveerde houtskoolsticks , ook wel binchotan-houtskool genoemd, worden sinds de 17e eeuw in Japan als waterzuiveringsinstallatie gebruikt. Ze hebben een ongelooflijk poreus oppervlak, dat verontreinigingen aantrekt die in leidingwater worden aangetroffen. Deze verontreinigingen worden vervolgens in het koolstofoppervlak gehouden.

Naast het filteren van het water, doordrenkt de actieve kool het water ook met mineralen.

Plaats de actieve koolstaaf in een glazen karaf vol kraanwater en laat deze enkele uren rusten, 1 u is goed, 4 u is beter en 8 u is het beste. Gebruik geen plastic kan, het moet echt glas zijn.

Geactiveerde houtskool bindt van nature gifstoffen. De sticks verwijderen kwik, chloor, koper en zelfs lood. Het verwijdert geen fluoride. Maak je dus geen zorgen! Ik krijg voldoende fluoride binnen zonder het in mijn tandpasta te hebben.

 

Leer hoe u water filtert zonder plastic.

Zeg vaarwel tegen je Brita. Bespaar geld en red de planeet met deze milieuvriendelijke keuze.
De actieve koolstaaf gaat ongeveer 6 maanden mee. Ze vragen wel wat onderhoud. Elke 3-4 weken vult het oppervlak zich met gifstoffen. Je moet de gifstoffen vrijmaken zodat het blijft werken. Het is heel simpel. Kook de staaf gedurende 10-15 minuten, gooi het water weg en de actieve kool is terug klaar voor gebruik!

 

Wat gebeurt er na zes maanden?

Composteer het of gebruik het als een deodorizer.  Je kunt er één in je koelkast bewaren, in je schoenen of op een andere plaats die je nodig hebt om de geur onder controle te houden. Wanneer zijn tijd voorbij is, sla je hem gewoon kapot en verspreid je hem in je plantenaarde of compost om hem terug te recyclen naar de aarde.

Er is niets mis met Brita-kannen. Het is nog steeds veel minder afval op de lange termijn dan het kopen van flessenwater. Maar als uw Brita-kan niet meer werkt, kunt u overwegen over te schakelen naar deze milieuvriendelijke optie. Bovendien bespaart u veel geld! Brita vullingen zijn niet goedkoop.

 

Black + Blum-waterflessen

Blijf de hele dag gehydrateerd, draag je steentje bij aan het milieu en word daarbij gezond. Eco-vriendelijke en duurzame waterflessen vervangen snel de wegwerp plastic soort, en met goede reden.

Met een enorm assortiment glazen, roestvrijstalen en BPA-vrije plastic flessen in de aanbieding, kunt u onderweg filteren, infuseren en drinken, terwijl u op de lange termijn geld bespaart. Bovendien zijn de waterflessen van Black + Blum ontworpen met stijl en functie.

 

black blum waterfles

 

Hoe filter jij je water? Zou je een houtskoolstick proberen?

 



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.