Helende kippesoep met etherische olie van citroengras

Helende kippesoep met etherische olie van citroengras

0 Comments  /  Jump to Recipe

Als je geen fruit mag eten kan je nu genieten van EO van citroengras. Maar citroengras is natuurlijk meer dan citroenen. Het is super genuanceerd en transporterend, zo bijzonder!

Het geeft een speciale  smaak aan je soep, heel verassend. En het smaakt gezond op een immuun-ondersteunende manier. Zoals gember, maar anders.

Citroengras wordt vaak gebruikt in de Thaise keuken.

Inhoudsopgave

Waarom is deze soep zo voedzaam?

In dit recept laat ik je zien hoe je een mooie, frisse, rijke soep combineert met deze ongelooflijke etherische olie. En hier zijn enkele van de vele voordelen hiervan:

 • Het smaakt GEWELDIG !!!
  Citroengras EO is perfect voor het GAPS-dieet omdat het een maagstimulans is! Ja, het stimuleert de spijsvertering !
  Het regelt het parasympathische systeem, het deel van het zenuwstelsel van het lichaam dat verantwoordelijk is voor onbewuste acties: slaap, spijsvertering (van de productie van speeksel tot ontlasting), seksuele opwinding en de vecht- of vluchtreactie.
 • Eén van de zenuwen in het parasympathische systeem is de nervus vagus. Citroengras ondersteunt de nervus vagus.  En het werkt eigenlijk zo, je hebt verminderde activiteit in de hersenen … en dat vermindert de activering van de vagale motorische kernen, die op hun beurt het immuunsysteem van de darm onderdrukt en de doorbloeding van de darm vermindert. En wanneer dat gebeurt, krijg je een verhoogde groei van pathogene gist en bacteriën, die darmpermeabiliteit of lekkende darm veroorzaken … en lekkende darm veroorzaakt een toestand van chronische lage graad ontsteking. Vervolgens reizen de ontstekingscytokines die in de darm worden geproduceerd door het bloed en passeren ze de bloed-hersenbarrière. ( bron )  Het goede nieuws? Deze EO is genezend voor degenen onder ons met een lekkende darm! of lekkende hersenen !
 • De nervus vagus stimuleert de afscheiding van spijsverteringsenzymen en de werking van de darmen. Een etherische olie die de nervus vagus ondersteunt, kan transformerend zijn voor mensen die lijden aan SIBO (bacteriële overgroei in de dunne darm), wat gedeeltelijk het gevolg is van een trage spijsvertering. ( bron )
 • Citroengras etherische olie is niet alleen veilig om intern te gebruiken , er wordt gesuggereerd om het spijsverteringskanaal te genezen ! ( bron )
 • Het vermindert ontstekingen, helpt het lichaam te ontgiften en is een krachtige bron van vitamines.
 • Citroengras geeft energie, verlicht hoofdpijn en doodt ziektekiemen!
 • Het bestrijdt schimmelinfecties en overgroei van gist.
 • Het is handig! In tegenstelling tot de meeste kruidenierswaren die nodig zijn om voedsel speciaal te maken, zoals verse kruiden. Ze voegen een verbazingwekkende smaak en subtiele complexiteit toe aan voedsel, zonder enig nadenken of extra werk!

Nog meer voordelen vind je hier : De 18 voordelen van etherische olie van citroengras

Echt, de lijst gaat maar door. Eén waarschuwing: citroengras kan de menstruatie bevorderen; dus het wordt niet geadviseerd voor zwangere vrouwen. Citroengras wordt door sommige bronnen ook niet actueel aanbevolen voor kinderen. Bronnen variëren in hun veiligheidsaanbevelingen; dus gebruik uw eigen discretie. We geven deze soep wel aan kinderen; en ze zijn er dol op! Maar wees gewaarschuwd en maak een verstandige keuze voor uw gezin. Hoewel mijn onderzoek aantoont dat etherische olie van citroengras die intern wordt ingenomen, helpt bij de genezing van de spijsvertering, staat citroengras EO niet officieel op de Ja of Nee-lijst van GAPS Dieet-goedgekeurde voedingsmiddelen. Dus nogmaals, gebruik je eigen discretie.

GAPS Dieetsoep met een prachtig, genezend, heerlijk ingrediënt!

 

Helende kippesoep met etherische olie van citroengras

27 januari 2020
: 6
: gemakkelijk

By:

Ingredients
 • 1 kg kippebillen (of filet) biologisch
 • 2 liter gefilterd water
 • 5 wortelen, in plakjes
 • 1kleine butternutpompen of andere basisgroenten: kool, champignons, erwten etc.
 • 1 bosje pijpajuin of bieslook, fijngehakt
 • zeezout naar smaak
 • 2 - 3 druppels etherische olie van citroengras of etherische olie van basilicum, of een combinatie van beide
 • 1 cm verse gember, geraspt of fijngehakt (optioneel)
 • 1 teentje knoflook optioneel
Directions
 • Step 1 Doe de kip, water en zeezout in een pot en kook deze gaar.
 • Step 2 Voeg wortelen, pompoen, als laatste champignons (hebben een kortere kooktijd) of andere groenten toe aan de bouillon. Zet 1 kopje bouillon opzij.  Laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Snijd de kip in blokjes
 • Step 3 Plaats 1 kop bouillon (die we opzij hebben gezet) , in een blender en nog steeds warm. Voeg de etherische olie toe (en eventueel gember en knoflook). Blend op gemiddelde snelheid gedurende 10 seconden. Voeg de inhoud van de blender toe aan de soeppot. Proef, voeg indien nodig zeezout en zwarte peper toe. Serveer en garneer met pijpajuin of bieslook.

 

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.