Heerlijke guacamole

Heerlijke guacamole

0 Comments  /  Jump to Recipe

Dit is de beste guacamole omdat het eenvoudig te maken is en verse, hoogwaardige ingrediënten bevat. Authentieke guacamole bevat geen vulstoffen en onnodige ingrediënten. Alles wat je nodig hebt is avocado’s, ui, tomaten, koriander, jalapeno peper, limoensap, knoflook en zout. Makkelijk en zeer lekker!

 

Inhoudsopgave

KIES RIJPE AVOCADO’S VOOR DE BESTE GUACAMOLE

De beste guacamole begint met verse ingrediënten. Zoek naar avocado’s die rijp zijn, maar toch stevig. Je wilt absoluut geen zachte en papperige avocado’s.

Dus hoe kies je goede, rijpe avocado’s? Pak eerst avocado’s waaraan de stengel nog is bevestigd. Als de stengel in de winkel is verwijderd, heeft deze waarschijnlijk meer bruine vlekken aan de binnenkant. Druk vervolgens voorzichtig op het ene uiteinde. Het moet stevig zijn.

 

guacamole

 

HOE MAAK JE GUACAMOLE?

Snijd twee rijpe avocado’s doormidden, verwijder de pit en de schil en schep ze in een mengkom. Gebruik vervolgens een vork om ze voorzichtig tot het gewenste niveau van dik of glad te stampen. Voeg de uien, tomaten, koriander, jalapeno-peper, knoflook, limoensap en zout toe en roer alles door elkaar.

HOE BEWAAR JE GUACAMOLE ?

Guacamole oxideert en wordt snel mooi bruin. Het limoensap helpt dit proces te vertragen, maar het is onvermijdelijk dat overgebleven guacamole uiteindelijk bruin begint te worden. Bewaar de kern en voeg deze toe aan de bereide guacamole.

 

guacamole

 

De best guacamole

21 oktober 2019
: 4 pers

Gebruik alleen verse ingrediënten.

By:

Ingredients
 • 2 avocado's , rijp
 • 1 kleine ui , fijngesneden
 • 2 Roma-tomaten , in blokjes gesneden
 • 3 el , verse koriander, fijngehakt
 • 1 jalapenopeper , zaden verwijderd en in kleine blokjes gesneden
 • 2 tenen knoflook , fijngehakt
 • 1 limoen , geperst
 • voeg zeezout naar smaak
Directions
 • Step 1 Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en de schil en doe ze in een mengkom.
 • Step 2 Pureer de avocado met een vork en maak deze zo dik of glad als je wilt.
 • Step 3 Voeg de resterende ingrediënten toe en roer samen.

 

 


Related Posts

Avocado Hummus met dukkah

Avocado Hummus met dukkah

Ik ben dol op hummus, het is lekker en gezond. Ik had al eerder de klassieke hummus en de rode bieten hummus met jullie gedeeld. Avocado hummus is lekker bij zoete aardappel frietjes, bij rauwe groentjes, tortilla chips, flatbread of op een stukje stokbrood.   […]

Komkommer detoxsoep met advocado

Komkommer detoxsoep met advocado

Ontgiften is een geweldige manier om je lichaam te ontdoen van al die vervelende dingen die je eten binnensluipen en je spijsvertering beïnvloeden.  Daarom beveel ik mijn recept voor geheime komkommer detoxsoep ten zeerste aan. Deze geheime komkommer detoxsoep is een van mijn favoriete recepten […]Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.