Heavy Metal Detox Smoothie

Heavy Metal Detox Smoothie

0 Comments

Deze smoothie is niet alleen heerlijk, hij is ook perfect ontworpen om vijf belangrijke ingrediënten op te nemen die samenwerken om zware metalen zoals kwik, lood, aluminium, nikkel, koper en cadmium uit je organen te halen waar ze zich ophopen.

Giftige zware metalen zijn vrijwel overal aanwezig en zijn aanwezig in dingen waarmee we elke dag in contact komen, zoals aluminium blikjes en aluminiumfolie, batterijen, metalen kookgerei, oude verf en zelfs het voedsel dat we eten. Pesticiden en herbiciden (die zelfs bij een strikt organisch dieet moeilijk te vermijden zijn) zijn bijvoorbeeld een veel voorkomende bron van zware metalen. Als gevolg hiervan dragen de meesten van ons zware metalen mee die bijna ons hele leven bij ons zijn geweest en die zich diep in onze weefsels hebben ingegraven.

Helaas vormen deze ‘oude’ metalen, die al langere tijd in ons systeem op de loer liggen, de grootste bedreiging. Na verloop van tijd kunnen bijvoorbeeld giftige zware metalen oxideren, waardoor het omliggende weefsel wordt beschadigd en ontstekingen worden bevorderd. Ze vergiftigen letterlijk ons ​​lichaam en kunnen schade toebrengen aan vrijwel elk systeem en orgaan, inclusief onze hersenen, lever, spijsvertering en andere delen van ons zenuwstelsel. Giftige zware metalen leggen een enorme last op ons immuunsysteem en maken ons kwetsbaar voor verschillende ziekten.

Hoewel allerlei giftige stoffen schadelijk zijn, vormen zware metalen een unieke bedreiging. Ze zijn niet alleen op zichzelf schadelijk, ze zijn ook een vorm van neurotoxine (een gif dat de zenuwfunctie verstoort en uw immuunsysteem verwart). Neurotoxinen van zware metalen kunnen ons centrale zenuwstelsel (vooral onze hersenen) ontsteken en irriteren, waardoor meerdere symptomen ontstaan, zoals geheugenverlies, hersenmist, vermoeidheid en depressie. Giftige zware metalen kunnen ook ontstekingen in het spijsverteringskanaal bevorderen, waardoor ook gifstoffen in onze darm vrijkomen. Alsof dit niet erg genoeg is, dienen zware metalen ook als voedselbron voor virussen, bacteriën, parasieten en andere ziekteverwekkers in ons lichaam.

Zware metalen kunnen bijvoorbeeld dienen als voedingsgrond voor Streptococcus A of B, E. coli, C. difficile, H. pylori en gistcellen. Dit kan een overgroei van meerdere bacteriën in onze darm veroorzaken, wat resulteert in een aandoening die bekend staat als SIBO (bacteriële overgroei van de dunne darm), die wordt gekenmerkt door een opgeblazen gevoel, buikpijn, diarree, constipatie (of beide) en kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen. Bovendien, wanneer virussen zoals Epstein-Barr en gordelroos giftige zware metalen voeden, kan dit symptomen veroorzaken zoals tintelingen, gevoelloosheid, vermoeidheid, angst, hartkloppingen, oorsuizen, duizeligheid en duizeligheid, evenals nekpijn, knie pijn, voetpijn, pijn in de achterkant van het hoofd en een verscheidenheid aan andere pijnen en pijnen die vaak worden toegeschreven aan andere oorzaken.

Het is vrijwel onmogelijk om een ​​bepaalde hoeveelheid van deze giftige zware metalen niet in onze moderne tijd op te nemen, dus het is van vitaal belang voor onze gezondheid dat we ze eruit halen voordat ze onze gezondheid verder kunnen verwoesten. Gelukkig is het relatief eenvoudig om ze uit onze organen te verwijderen als we daarvoor het juiste voedsel consumeren. Het toevoegen van het volgende all-star team van voedingsmiddelen aan je dieet en ijverig zijn in je inspanningen om ze te consumeren, zal je lichaam veel van zware metalen bevrijden:

heavy metal detox smoothie

Spirulina : deze eetbare blauwgroene algen haalt zware metalen uit je hersenen, centrale zenuwstelsel en lever, en absorbeert zware metalen geëxtraheerd door gerstegrassap-poeder. Neem 2 theelepels gemengd in water, kokoswater of sap.

Gerstegrassap poeder : bereidt het kwik voor op volledige absorptie door de spirulina. Dit voedzame gras heeft de mogelijkheid om zware metalen uit je milt, darmkanaal, alvleesklier, schildklier en voortplantingssysteem te trekken. Drink 1-2 theelepels gemengd in kokoswater of sap.

Koriander : Gaat diep naar moeilijk bereikbare plaatsen, haalt metalen uit vroeger tijden (dus het is geweldig voor die kwik-erfenis die je rond draagt!). Meng een kopje in een smoothie of sap, of voeg toe aan salade of guacamole.

Wilde Bosbessen: Trek zware metalen uit je hersenweefsel, herstel en herstel eventuele gaten die door oxidatie zijn ontstaan ​​wanneer de zware metalen worden verwijderd. Het is belangrijk om wilde bosbessen te gebruiken, omdat ze unieke fytonutriënten met speciale ontgiftende eigenschappen bezitten. De krachtige antioxidanten in wilde bosbessen helpen oxidatieve schade die door de verwijdering van zware metalen achterblijft, ongedaan te maken. Dit is vooral belangrijk voor je hersenweefsel. Sterker nog, wilde bosbessen zijn het krachtigste voedsel om de ziekte van Alzheimer en dementie te stoppen of in sommige gevallen om te keren. Eet dagelijks minstens één kopje. Opmerking: hoewel gecultiveerde bosbessen voedzaam zijn, missen ze het metaaltrekvermogen van de wilde bosbessen. Wilde bosbessen zijn te vinden in het vriesgedeelte van de meeste supermarkten.

Atlantische dulse: Naast kwik bindt dit eetbare zeewier aan lood, aluminium, koper, cadmium en nikkel. In tegenstelling tot andere zeewieren is Atlantic Dulse een krachtige kracht om zelf kwik te verwijderen. Atlantic Dulse gaat in diepe, verborgen plaatsen van het spijsverteringskanaal en de darm, op zoek naar kwik, zich eraan bindend en laat het nooit los totdat het het lichaam verlaat. Eet dagelijks twee eetlepels vlokken, of een even groot aantal reepjes als het in hele bladvorm is. Opmerking: aangezien het afkomstig is van de oceaan, moet u zich ervan bewust zijn dat, als u zich zorgen maakt over de dulse zelf die kwik heeft, geen enkele kwik die het bezit in het lichaam kan vrijkomen. Het houdt het kwik vast terwijl het zich een weg baant, en grijpt onderweg zelfs andere metalen vast en verdrijft ze ook. Atlantic Dulse is een cruciaal onderdeel van het team omdat het rond de finish kan hangen (dwz onze dikke darm), wachtend op het andere voedsel dat zich onderweg aan zware metalen heeft vastgegrepen. Het dient als noodback-up en helpt ervoor te zorgen dat alle zware metalen die tot aan de dikke darm zijn gekomen het lichaam daadwerkelijk verlaten.

Het smoothie-recept van vandaag geeft je een eenvoudige en smakelijke manier om al deze vijf voedingsmiddelen in één keer in je dagelijkse voeding te krijgen. Drink deze smoothie dagelijks voor optimale voordelen.

heavy metal detox smoothie

Heavy Metal Detox Smoothie

Ingrediënten :
2 bananen
2 kopjes wilde bosbessen (ik gebruik 2 tl gevriesdroogde wilde bosbessen)
1 kop koriander
1 kop sinaasappelsap
1 theelepelgerstegrassap poeder
1 theelepel spirulina
1 klein handje Atlantische dulse
Optioneel: water om te mixen (ik gebruik kokoswater)

Aanwijzingen :
meng alle ingrediënten in een snelle mixer ( thermomix 7 sec/snelh 8) tot een glad mengsel. Als een dunnere consistentie gewenst is, voeg dan 1 kopje water toe. Genieten maar!

 

Alle informatie verzameld van Anthony William , bekend als het medische medium.

Je kunt meer lezen over zijn genezingspraktijken via zijn boeken: Schildkliergenezing , levensveranderende voedingsmiddelen , medisch medium en zijn instagram .Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.