Dit broodje is lactosevrij. Als je het glutenvrij wenst, kan je het speltmeel vervangen door bijvoorbeeld boekweitmeel.
Ingrediënten
- 200 gram speltbloem (of boekwijtmeel, glutenvrij)
- 100 gram havermout (glutenvrij)
- 10 gram bakpoeder
- snufje zout
- 2 dadels
- 1 en 1/2 banaan
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 eetlepel kaneel
- 150 ml plantaardige melk
- 2 eitjes
- eventueel nog wat walnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 185ºC en bekleed de cakevorm met bakpapier
- Doe de havermout in de mengbeker en hak 10 sec/snelheid 10 en zet apart
- Doe de eieren, zeezout, bakpoeder,dadels, banaan en melk in de mengbeker en mix 15 sec/snelheid 4
- Voeg het havermoutmeel, de speltbloem, zonnebloempitten en lijnzaad toe en meng 30 sec/linksdraaiend/snelheid 3
- Giet het deeg in de cakevorm en bak het brood 50 minuten in de oven op 185ºC
- Laat het brood afkoelen
Hey Suzanne, er gaat 200 gr speltbloem in en 100 gr havermout. De havermout wordt eerst gemalen in de thermomix.
Hopelijk is je broodje gelukt. Geniet ervan.
Lieve groetjes
Ria
Goedemorgen,
Bedankt voor het delen van je heerlijke recepten. Ik heb een vraag over het bananen brood met blauwe bessen. Er staat in het recept havermout en in de bereiding staat er bloem.
Gaat er hele havermout in het recept of moet je de havermout eerst tot havermeel fijngemalen in de thermomix.
Alvast bedankt voor je reactie.
Vriendelijke groetjes,
Suzanne