Havermoutbrood

Havermoutbrood

0 Comments

Dit broodje is lactosevrij. Als je het glutenvrij wenst, kan je het speltmeel vervangen door bijvoorbeeld boekweitmeel.

Ingrediënten

  • 200 gram speltbloem (of boekwijtmeel, glutenvrij)
  • 100 gram havermout (glutenvrij)
  • 10 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 dadels
  •  1 en 1/2 banaan
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel kaneel
  • 150 ml plantaardige melk
  • 2 eitjes
  • eventueel nog wat walnoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 185ºC en bekleed de cakevorm met bakpapier
  • Doe de havermout in de mengbeker en hak 10 sec/snelheid 10 en zet apart
  • Doe de eieren, zeezout, bakpoeder,dadels, banaan en melk in de mengbeker en mix 15 sec/snelheid 4
  • Voeg het havermoutmeel, de speltbloem, zonnebloempitten en lijnzaad toe en meng 30 sec/linksdraaiend/snelheid 3
  • Giet het deeg in de cakevorm en bak het brood 50 minuten in de oven op 185ºC
  • Laat het brood afkoelen

 

 

 


Related Posts

Overnight oats

Overnight oats

Overnight oats zijn havervlokken geweekt in plantaardige melk. Het is zo’n eenvoudig en gezond ontbijt dat je de avond voordien kan maken. Ideaal voor de warmere zomermaanden!  Overnight oats worden niet gekookt in microgolf of pan. Ik zou het ook niet aanraden, alle energie is […]

Bananenbrood met wilde blauwe bessen

Bananenbrood met wilde blauwe bessen

Op zoek naar een zoete traktatie? Het is moeilijk om dit heerlijke, vochtige, smaakvolle Wild Blueberry Banana Bread te verslaan. Het is perfect voor een snack in de middag met een kopje van je favoriete kruidenthee, of als dessert. Dit recept is niet alleen glutenvrij […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *