Yoghurt maken in de thermomix

Yoghurt maken in de thermomix

0 Comments  /  Jump to Recipe

Yoghurt maken in de thermomix

8 juli 2019
: 6

Thermomix / yoghurtmaker / thermos / stoomoven / hooimadam / gietijzeren pan. Ter bescherming tegen roest moet het sap van een half geperste citroen of een afgestreken tl vitamine C / ascorbinezuur aan het water worden toegevoegd.

By:

Ingredients
  • 1 l volle melk (verse)
  • 120 gr volle yoghurt met een levende cultuur (als start)
  • 50 gr melkpoeder (optioneel)
  • eventueel nog wat verse room toevoegen, dan heb je een yoghurt van 10 % vet
Directions
  • Step 1 Giet de volle melk in de thermomix
  • Step 2 Mix 10 min./ 90 gr /snelheid 2
  • Step 3 Laat de melk afkoelen tot 40 graden, je kan hiervoor een ijsbad gebruiken.
  • Step 4 Voeg het potje yoghurt toe die als starter cultuur dient.
  • Step 5 Mix 6 min /50 graden /snelheid 3
  • Step 6 Je kan de yoghurt ook warm houden in de hooimadam (moderne hooikist) of wikkelen in een wollen deken.
  • Step 7 Doe het water en ascorbinezuur of citroensap in de mengbeker.
  • Step 8 Doe de yoghurt in kleine potjes met een deksel en plaats ze in de varomaschaal op de mengbeker en stel in op Fermentatie /10 u/70°C.
  • Step 9 Na 10 u zet je de yoghurtpotten in de koelkast gedurende tenminste 2 u.
  • Step 10 Je kan de yoghurt tot 8 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
  • Step 11 Je houd telkens 1 potje yoghurt (die dient als startercultuur) over om je volgende yoghurt mee te maken.

yoghurt maken in de thermomix

 

yoghurt maken in de thermomix

 

yoghurt maken in de thermomix

 

yoghurt maken in de thermomixWil je een Griekse yoghurt?

Zeef dan de yoghurt. Leg een kaasdoek of neteldoek in een zeef en zet er een glazen schaal onder. Lepel de yoghurt in de doek en laat het uitdruipen tot het de dikte heeft die je wilt.
Het uitlekken duurt een paar uur, daarom kun je de yoghurt het beste in de koelkast zetten. Zo raak je het overtollige vocht kwijt en krijg je een dikke en romige Griekse yoghurt.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *