Heel lekker als salade of als bijgerecht met vis of vlees.
Geroosterde quinoasalade
3 april 2021
: 6 personen
: Gemakkelijk

Ingredients
- 50 ml olijfolie
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 1 mespuntje cayennepoeder
- 400 g quinoa
- 800ml groentebouillon
- sap en zeste van 1 citroen
- peper en zout
- 50 g medjoul dadels, in stukjes
- 100 g grofgehakte, geroosterde noten en pitten
- 1 handvol verse kruiden, gehakt (bv bieslook, peterselie, oregano)
Directions
- Step 1 Verhit de olijfolie en voeg komijnzaad, paprikapoeder en cayennepoeder toe.
- Step 2 Laat enkele seconden roosteren.
- Step 3 Voeg vervolgens de quinoa toe en laat even mee roerbakken.
- Step 4 Blus met de bouillon en laat zachtjes koken tot het water verdampt is.
- Step 5 Haal de pan van het vuur, zet het deksel erop en laat 10 min rusten.
- Step 6 Kruis af met een scheutje citroensap, citroenzeste, peper en zout.
- Step 7 Serveer met de dadels, geroosterde noten en pitten en kruiden naar keuze.