Quinoasalade met geroosterde kruiden, noten en pitten

Quinoasalade met geroosterde kruiden, noten en pitten

0 Comments  /  Jump to Recipe

Heel lekker als salade of als bijgerecht met vis of vlees.

Geroosterde quinoasalade

3 april 2021
: 6 personen
: Gemakkelijk

By:

Ingredients
  • 50 ml olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 mespuntje cayennepoeder
  • 400 g quinoa
  • 800ml groentebouillon
  • sap en zeste van 1 citroen
  • peper en zout
  • 50 g medjoul dadels, in stukjes
  • 100 g grofgehakte, geroosterde noten en pitten
  • 1 handvol verse kruiden, gehakt (bv bieslook, peterselie, oregano)
Directions
  • Step 1 Verhit de olijfolie en voeg komijnzaad, paprikapoeder en cayennepoeder toe.
  • Step 2 Laat enkele seconden roosteren.
  • Step 3 Voeg vervolgens de quinoa toe en laat even mee roerbakken.
  • Step 4 Blus met de bouillon en laat zachtjes koken tot het water verdampt is.
  • Step 5 Haal de pan van het vuur, zet het deksel erop en laat 10 min rusten.
  • Step 6 Kruis af met een scheutje citroensap, citroenzeste, peper en zout.
  • Step 7 Serveer met de dadels, geroosterde noten en pitten en kruiden naar keuze.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.