Pompoen is een supergezonde groente. Zoals in vele oranje of rode groenten zit er veel vitamine A in. In Pompoen zit maar liefst 246% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) vitamine A. Pompoenen bevatten, net als bijvoorbeeld worteltjes, veel caroteen. Van worteltjes weten we het allemaal, maar ook pompoenen zorgen goed voor onze ogen
Pompoenen zitten boordevol vitaminen, mineralen, maar ook ijzer. IJzer komt veel voor in dierlijke producten en ijzer wat in plantaardige producten voorkomt wordt minder goed opgenomen in het bloed. Vegetariërs en veganisten hebben dan ook veel baat bij de voeding die een pompoen geeft.
Het vruchtvlees van de pompoen zit vol met bètacaroteen, een krachtige antioxidant die het lichaam beschermt tegen tal van vrije radicalen die kankers veroorzaken.
Geroosterde pompoesnsalade met blauwe bessen

Ingredients
- 1 kleine pompoen
- sla bv. romeinse sla, rucola, spinazie
- 120 g blauwe bessen
- 1 handvol pecan- en hazelnoten
- olijfolie
- peper en zout
- 1 tl komijn
- vegan pesto
Directions
- Step 1 Verwarm je oven voor op 200°
- Step 2 Schil de pompoen en snijd deze in schijfjes
- Step 3 Plaats de pompoen op een bakplaat en wrijf deze in met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en komijn.
- Step 4 Plaats de pompoen een 15 tal min. minuutjes in de oven tot ze beetgaar zijn.
- Step 5 Leg de pompoenschijfjes op een bedje van sla en druppel er enkele eetlepels pesto overheen.
- Step 6 Werk af met blauwe bessen en hazel-en pecannoten.
De vegan pesto hadden we al eerder klaargemaakt.