Frankincense

Frankincense

Frankincense geeft kracht.

Frankinsence is een veel geliefde essentiële olie. De zoete, frisse, fruitige, warme en houtachtige geur van Frankincense stimuleert en wekt de geest op. Het is een prachtige olie om op meerdere vlakken in te zetten. Vandaar dat wij hem vandaag uitgebreid uitlichten.

Als HSP’er heb ik veel baat bij deze olie als prikkelbeschermer.

 

Inhoudsopgave

De geschiedenis van Frankincense

Frankincense kent een lange geschiedenis en is een olie die al meer dan 5000 jaar terug in de tijd gaat. Zo werd de olie beschouwd als een heilige olie: de “der heilige zalving” olie. In het Midden-Oosten werd het voor duizenden jaren gebruikt in religieuze ceremonies. Er werd geloofd dat het de lucht reinigde en de boze geesten verjoeg. Daarbij bracht het de omgeving tot rust. Wat we ook weten is dat deze olie werd gegeven aan Christus ten tijde van zijn geboorte. Frankincense wordt zelfs meer dan 52 keer in de bijbel benoemd! Vandaag de dag wordt de olie gebruikt in Europese en Amerikaanse ziekenhuizen en is het onderwerp van vele onderzoeken.

 

Waar wordt Frankincense voor gebruikt?

De olie is een echte wierook olie en staat ook bekend als de Olibanum olie. Dat maakt Frankincense een waardevol ingrediënt in de huidverzorgingsproducten tegen huidveroudering en een droge huid. Hierin zijn A-pineen en limonenen belangrijke bestanddelen waardoor het bruikbaar is als samentrekkend middel, slijmoplosser en een antisepticum voor de huid. Het kan ook ondersteuning bieden bij ademhalingsproblemen en infecties. Ook wordt de olie veel ingezet bij meditatie.

 

De emotionele en spirituele ondersteuning van Frankincense

Frankincense helpt je om meer bewust te worden van misleiding en valse waarheden. De energie van Frankincense nodigt uit om negativiteit, lagere vibraties, leugens en verraad los te laten. Je krijgt een andere kijk op licht en waarheid als je deze olie gebruikt. De wijsheid en kennis, je spirituele begrip en de kwaliteiten die je ziel al in zich heeft, worden weer in herinnering gebracht. Frankincense maakt licht wat duisternis was, door de blokkades van de ratio (het denken) en de muren rondom het hart naar beneden te halen. Omdat de ziel weer in verbinding komt te staan met zijn innerlijke licht, zal deze olie waarheid bekendmaken. Frankincense zal een gezonde relatie en verbinding met je vader en God bevorderen, omdat het gevoelens van verlatenheid en ‘vergeten zijn’ zal vervangen met de herinnering van liefde en bescherming.

Deze olie is enorm krachtig, maar ook heel zacht als een liefdevol vader die verzorgt, leidt en beschermt. Frankincense beschermt het lichaam en de geest van negatieve invloeden en helpt de ziel in haar spirituele groei. Omdat het spirituele kanalen opent zal de olie gebed en meditatie versterken, zodat er een grotere verbinding kan worden ervaren met God. Ook zal je makkelijker de mannelijke kant in jezelf en de ander kunnen gaan waarderen en ervaren hoe speciaal je bent en dat je jezelf mag zijn zonder maskers.

Toepassingen

Frankincense staat bekend om de hersenfunctie te optimaliseren, dus goed voor een heldere geest. Het versterkt de levenskracht en werkt voor het behoud van gezonde cellen en weefsels.

Stemmingswisselingen, infectiewerend, angst & verdriet, slijmoplossend, stimuleert het immuunsysteem, kalmeert & ontspant, aardend, prikkelbescherming.

Tips voor het gebruik van Frankincense

  • Angst – laat 2/3 druppels onder de tong vallen.
  • Hoofdpijn – doe een druppel op je duim en druk die bovenin tegen je gehemelte en hou dit een paar tellen vast. Het is heel vies, maar het werkt echt!
  • Goede gezondheid – neem het dagelijks in met bijvoorbeeld een theelepel honing. (Dit wordt afgeraden bij jonge kinderen).
  • Roller – maak een weerstandsroller!
  • Wratjes – laat 2 druppels op een wrat vallen en herhaal dit 2x per dag tot het verdwenen is (kan tot twee weken duren).
  • Zwelling en jeuk – heb je een insectenbeet? dan kun je op dezelfde manier als bij de wratjes de olie toepassen. Het helpt het verminderen van jeuk en zwelling.
  • Snij- en schaafwonden – het werkt ook heel goed voor snij- en schaafwonden. Gebruik 1/2 druppels om te reinigen/desinfecteren.
  • Diffuser en inhaler – De olie kan natuurlijk ook in de diffuser of als inhaler. Frankincense kan je ook plaatselijk of op chakra’s/reflex punten aanbrengen.
  • Prikkelbescherming – Een druppel op je kruin laten vallen en inmasseren filtert alles wat binnenkomt.

 

Weer tot jezelf komen

De olie werkt aardend, brengt balans, innerlijke kracht en zelfverzekerdheid. Het helpt bij het loslaten van nare ervaringen in het verleden en brengt individualiteit en authenticiteit naar buiten. Het mooie van vele oliën van Young Living die afkomstig zijn van bomen zullen aardig, stabiliteit en veiligheid bieden. Zowel fysiek als emotioneel. Frankincense laat je weer tot jezelf komen.

 


Related Posts

Stress Away

Stress Away

Stress is iets waar we allemaal wel eens last van hebben. Een drukke werkweek, verdriet of een gewoon teveel hooi op je vork genomen Stress Away , een heerlijke melange van onder andere limoen, vanille en lavendel is één van onze meest populaire producten. De […]

Thieves

Thieves

Thieves is denk ik wel één van de meest populaire essentiële oliën van Young Living. Vanaf moment 1 behoorde de Thieves tot mijn favoriet! Het is een olie die ik iedereen ook zou adviseren. Het is zo divers en voor zoveel mooie dingen inzetbaar. Eigenlijk […]