Essentiële oliën

Welkom in deze bijzondere, magische wereld van essentiële oliën.

Een vleugje magie doet wonderen.

De verbinding met de heilige geur van planten opent de weg naar onze eigen spiritualiteit en helpt ons onze goddelijke essentie opnieuw te verbinden.

Inhoudsopgave

Terug naar de natuur

Essentiële oliën zijn een uniek geschenk uit de natuur. Ze hebben een herstellende, beschermende, rustgevende, regenererende en een therapeutische werking. Vaak worden zij ook de “levensenergie van de natuur” genoemd, ze zijn het hart en de ziel van de planten. Het bevat de essentie (prana, ofwel levensenergie) van de plant. Elke plantensoort heeft z’n eigen, unieke levensenergie (energiefrequentie). Dat maakt dus dat ook elke essentiële olie z’n eigen unieke aroma en krachtige werking heeft. Hoe hoger de trilling, hoe groter de helende werking van de energie. De oliën van JOUNG LIVING bevatten hele hoogwaardige energetische trillingen waardoor ze jou ondersteunen in je healing en je selfcareproces.

 

Deze kleine gekleurde flesjes zijn gevuld met krachtige schatten uit de natuur, de etherische olie die gewonnen wordt uit planten. En hoewel deze plantensappen al meer dan 5000 jaar geleden gebruikt werden, is het voor velen nog niet bekend wat ze voor mens en dier kunnen betekenen. Tijd om terug naar de natuur te gaan en je leefstijl een gezonde make-over te geven. En de beste keuze om dat te doen, is met de producten van Young Living. Er zijn heel veel verschillende soorten essentiële oliën op de markt, maar de ene olie is de ander niet. Er is erg veel verschil in kwaliteit. De kwaliteit van de olie die uiteindelijk in het flesje en dus bij jou thuis terecht komt is van heel veel factoren afhankelijk. Vandaar mijn keuze voor Young Living. Ik ken de oliën van Young Living als betrouwbaar, krachtig en puur. Waarden die ik belangrijk vind. Evenals integer, een waarde die ik ook terug zie bij Young Living. Puur natuur, zonder rare toevoegingen. Het allerbeste dat verkrijgbaar is, als je het mij vraagt.

 

Wat zijn essentiële oliën?

Essential oils, etherische olie en essentiële olie zijn verschillende benamingen voor olie uit plantensappen. Planten produceren aromatisch stoffen in de vorm van etherische oliën ofwel essentiële oliën als onderdeel van hun overlevingsstrategie. En wij als mens kunnen dankbaar gebruik maken van deze schatten uit de natuur door deze etherische olie aan ons lichaam toe te voegen. We kunnen ze gebruiken op zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. De oliën worden uit de planten gewonnen door stoomdestillatieproces of compressie.

Etherische oliën worden verkregen uit de wortels, schors, bloemen, bladeren, hars, etc. en zijn niet vettig, maar vluchtig.

Vettige plantaardige oliën, zoals bijvoorbeeld amandelolie, worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Deze oliën gebruik je als draagolie om de etherische oliën te verdunnen of te vermengen.

Essentiele olien bevatten onder andere fenylpropanoiden, monoterpenen en sesquiterpenen. Deze stoffen ondersteunen je lichaam op elk gebied.

 

Lichamelijk, mentaal, emotioneel & spiritueel.

De oliën doen op verschillende niveaus hun werk. Zowel op lichamelijk als mentaal, emotioneel en spiritueel vlak zijn er oliën om in te zetten.
En het is ook zo dat elke olie op meerdere niveaus werkt.
Zo is Lemon essential oil bijvoorbeeld een hele goede schoonmaker voor je huid en je lichaam, maar deze kan ook ingezet worden om vrolijker te worden of meer gefocust te kunnen werken.

Frankincense is de olie die ik veel gebruik als Aroma Freedom Practitioner. Het bevat de stof Incensole Acetaat dat krachtig inwerkt op het bevorderen van een goed gevoel.

De blend van Young Living; StressAway bevat onder andere Cedarwood. Deze olie helpt je lichaam melatonine aan te maken dat helpt bij een goede nachtrust.

 

Zo werken energetische frequenties

Einstein leerde ons in de Kwantumfysica dat alles om ons heen uit minuscule energiedeeltjes bestaat. Elk energiedeeltje heeft een bepaalde trilling. Jouw systeem pakt deze energetische informatie op en past zich aan door jouw eigen trilling omhoog of omlaag te brengen. Dit is enorm van invloed op hoe jij je fysiek en emotioneel voelt. Je kunt de trilling van energie ook bewust aansturen met energie van een hele hoge trilling. Het is namelijk zo: hoe hoger de trilling, hoe groter de helende werking van de energie. 

Om de ondersteunende kracht van etherische olie volledig te kunnen benutten in jouw ontwikkelingsproces, heb je olie nodig die niet alleen lekker ruikt, maar ook puur, effectief en veilig in gebruik is. 

 

Vanuit je hart werken

Mensen helpen met de voedende kracht uit de natuur met essentiële oliën. Een low tox leefstijl met super mooie producten! Anderen inspireren en begeleiden het leven ten volle te mogen leven! Dat is wat ik iedereen toewens.