Dukkah is een mengeling van Egyptische noten, zaden en kruiden. Het wordt meestal als dip gegeten, in combinatie met vers geroosterd (turks of frans) brood en een goede olijfolie. Je doopt een stukje brood eerst in de olijfolie en daarna in de Dukkah. Strooi het over een salade, over geroosterde groenten of als topping over je hummus.
Wat ook heel lekker is , neem een avocado, snij hem door, overgiet met wat olijfolie en daarna een lepeltje dukkah, heerlijk. De basisingrediënten zijn noten, sesamzaad, koriander, komijn, zout en zwarte peper, vers gemalen. Je kan er ook andere kruiden aan toevoegen zoals kaneel, thijm, chilivlokken, venkelzaad, oregano en zonnebloempitten.
Kies de noten, kruiden en specerijen die jij lekker vindt en speel met de hoeveelheden.
Dukkah

Ingredients
- 100 gr noten (walnoten, hazelnoten, amandelen)
- 15 gr komijnzaad
- 40 gr koriander
- 50 gr sesamzaad
- zwarte peper en zout
Directions
- Step 1 Het lekkerst is om je ingrediënten vers te roosteren.
- Step 2 Je kan dit in de oven doen, maar je moet dan oppassen dat de sesamzaadjes niet verbranden.
- Step 3 Rooster eerst de grote noten en voeg nadien de sesamzaadjes en laat afkoelen.
- Step 4 Rooster vervolgens de kruiden, een 3 tal minuutjes en laat afkoelen.
- Step 5 Meng alle ingrediënten goed door elkaar en voeg zout en zwarte peper toe.
- Step 6 Hak het mengsel in stukken met een mes, maal het in een vijzel of in een keukenmachine.
- Step 7 Zorg er voor dat het niet te fijn is, er moeten nog kleine stukjes noot in zitten.
- Step 8 Bewaar de dukkah in een glazen pot met een goed afsluitend deksel
Volg Healty Lifestyle op Instagram