Diy tandpoeder

Diy tandpoeder

0 Comments

Al vele jaren poets ik mijn tanden met een verscheidenheid aan zelfgemaakte tandpasta’s . Ik stelde het telkens uit. Misschien dacht ik dat het ongemakkelijk zou zijn om te gebruiken. (Dat is het niet.) Of misschien dacht ik dat het korrelig en onaangenaam zou aanvoelen. (Dat doet het niet.)

tandenpoeder

Inhoudsopgave

Waarom zelf tandpastapoeder maken?

Het is belangrijk om te weten wat je in je lichaam stopt. Als je uw eigen tandpastapoeder maakt, behoudt u de controle over alle gebruikte ingrediënten.

Vermijd giftige ingrediënten

Geen extra spullen, geen extra additieven of schadelijke chemicaliën.

Er zitten een aantal chemicaliën in gewone vrij verkrijgbare tandpasta die schadelijk zijn en die veel gezondheidsproblemen veroorzaken.

SLS

Een veelgebruikt ingrediënt waar mensen vaak op reageren is SLS of natriumlaurylsulfaat. Dit is een oppervlakte-actieve stof of synthetisch wasmiddel. Het is wat je tandpasta schuimt. Het kan ook weefselverlies en mondzweren veroorzaken .

Triclosan

Een ander giftig ingrediënt dat soms in commerciële tandpasta zit, is Triclosan. Triclosan, een bactericide, is in verband gebracht met zorgen over antibioticaresistentie. Het is ook een hormoonontregelaar waarvan is aangetoond dat deze de schildklierfunctie beïnvloedt en de spierfunctie (inclusief die van het hart) aantast .

Duurzamer

Als u uw eigen tandpastapoeder maakt, hebt u niet alleen een veiligere tandpasta, maar helpt u ook het milieu.

Denk aan hoeveel tubes tandpasta je in een jaar doormaakt. Tandpoeder kan worden bewaard in een glazen pot. Geen plastic afval meer.

Geld besparen

Als je eenmaal de goedkope ingrediënten hebt gekocht die nodig zijn voor het maken van tandpasta, kun je veel batches maken. Dat betekent dat u veel geld kunt besparen als u commerciële tandpasta of tandpoeder koopt.

 

Een andere goede reden om een ​​zelfgemaakt tandpoeder te maken, is dat er geen conserveermiddel hoeft te worden toegevoegd. Het is zeer lang houdbaar. U hoeft zich geen zorgen te maken over microbiële groei. (Dit is de belangrijkste zorg bij het maken van een zelfgemaakte tandpasta op waterbasis.)
Omdat er geen water wordt toegevoegd, is geen conserveermiddel nodig.
Pas op dat u het tandpoeder niet besmet met water wanneer u het gebruikt.
Overweeg om een ​​kleine hoeveelheid poeder op een schone lepel te scheppen en van daaruit op je borstel te laden om het tandenpoeder vrij van vervuiling te houden. Het gebruik van een vochtige tandenborstel in plaats van een druipende, kan ook helpen.

diy tandpoeder

Ingrediënten

Het maken van je eigen tandpoeder is eenvoudig en vereist niet veel ingrediënten.

Zuiveringszout

Zuiveringszout breekt vlekmoleculen en helpt vlekken van de tanden te tillen. Dat maakt het een effectieve reiniger en natuurlijke tandenbleker. Het neutraliseert ook de pH in de mond, wat helpt om tandbederf te voorkomen.

Je hebt misschien gehoord dat zuiveringszout echt schurend en schadelijk is voor tanden, maar dat is volkomen onjuist. Zuiveringszout is eigenlijk de op een na laagste van de tandreinigers die op de RDA-schaal zijn beoordeeld.

Xylitol

Xylitol is een natuurlijke zoetstof. Van andere zoetstoffen die aan commerciële tandpasta worden toegevoegd, is aangetoond dat ze negatieve bijwerkingen hebben.
Van Xylitol is aangetoond dat het gaatjes voorkomt en het is een ingrediënt in veel suikervrije kauwgom. Xylitol is ook geweldig voor het neutraliseren van de pH in de mond. Dit resulteert in een minder zure omgeving die tandbederf helpt voorkomen.

Dit is wat we zullen gebruiken om onze tandpasta te zoeten (met de bonus dat het grote voordelen voor de mondgezondheid heeft).

Xylitol-waarschuwing

Hoewel xylitol de perfecte keuze is voor het zoeten van zelfgemaakte tandpasta en tandpoeder voor mensen, is het giftig voor honden en katten . (En misschien andere dieren.)
Gebruik het niet op uw huisdieren en houd het buiten hun bereik!

Essentieel olie

Essentiële oliën hebben niet alleen therapeutische voordelen, maar ze kunnen ook een geweldige frisse smaak bieden.

Het toevoegen van etherische oliën is volledig optioneel, maar voegt wel smaak toe aan het poeder.

Overweeg het toevoegen van oliën zoals pepermunt of groene munt voor een mintachtige smaak en een fris mondgevoel. Kruidnagelolie is een andere populaire etherische olie voor mondverzorgingsproducten.

Bentonietklei

Van bentonietklei wordt beweerd dat het gifstoffen helpt verwijderen. Het heeft ook veel mineralen die kunnen helpen om tanden te remineraliseren.

Hoe tandpoeder te gebruiken
Om het tandpastapoeder te gebruiken, voeg je gewoon een beetje toe aan een vochtige tandenborstel en borstel je zoals gewoonlijk. Idealiter poets je tanden twee keer per dag gedurende minimaal twee minuten.

U kunt desgewenst opvolgen met een zelfgemaakte mondspoeling.

 

Duurzamer dan commerciële tandpasta, tandpoeders reinigen uw tanden effectief. Ze zijn eenvoudig te maken, helpen u geld te besparen en door uw eigen te maken, beheert u de ingrediënten.

Ingrediënten:
3 eetl. Bentoniet-klei
3 eetl. Zuiveringszout
2 eetl. Xylitol
8 druppels etherische oliën zoals munt of groene munt optioneel, voor smaak

Instructies:
Meng alle ingrediënten in een glazen pot met een houten lepel.
Om het tandpastapoeder te gebruiken, voeg je gewoon wat toe aan een natte tandenborstel en borstel je zoals gewoonlijk.

Opmerkingen:
Gebruik indien mogelijk geen metalen lepel, omdat bentoniet gevoelig is voor bepaalde metalen. Als u metaal moet gebruiken, kies dan roestvrij staal.
Vermijd om dezelfde reden het mengen en bewaren van dit tandpoeder in een metalen kom of pot.
Bewaar, afgedekt, op een koele, droge plaats.
Houdbaarheid: minimaal 6 maanden
Idealiter poets je tanden twee keer per dag gedurende minstens twee minuten tijdens elke poetsbeurt.
Je kunt desgewenst andere ingrediënten toevoegen, zoals minerale druppels en / of zout om het recept te personaliseren.

 

diy tandpoeder

 

Het recept aanpassen

Munt

voeg enkele druppels etherische olie toe

Zout

Zout zal een andere smaak aan het tandpoeder toevoegen, maar dat is niet de belangrijkste reden om het toe te voegen.

Van zout is bekend dat het de genezing bevordert en ontstekingen verzacht, waardoor het een ideale aanvulling is op tandpasta.

Als u een zout zoals Himalayazout gebruikt, levert u ook extra essentiële sporenmineralen. Ze kunnen helpen bij remineralisatie van de tanden.

Actieve kool

Hoewel het mogelijke bleekeffecten vertoont, kan het ook te schurend zijn. Omdat actieve kool zo veel van product tot product kan variëren, is het moeilijk om een ​​algemene beoordeling van het schuurvermogen te bepalen.

Naar mijn mening is er gewoon niet genoeg bewijs om voldoende potentiële voordelen te suggereren die opwegen tegen het risico van dagelijks gebruik in een zelfgemaakte tandpasta.

Ik heb van bovenstaand mengsel 3 eetlepels genomen en 1 eetlepel actieve kool toegevoegd.

Belangrijk: wissel regelmatig af.

 

diy tandpoeder met actieve kool

Het maken van uw eigen tandpastapoeder kan zeer voordelig zijn voor uw mondverzorgingsroutine. De ingrediënten zijn natuurlijk, veilig en beter voor het milieu.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.