De oorzaak van hormonale onbalans

De oorzaak van hormonale onbalans

0 Comments

Xeno-oestrogenen… heb je er al van gehoord? In wezen zijn xeno-oestrogenen hormoonontregelaars, wat betekent dat ze de natuurlijke cyclus van onze hormonen verstoren. Xeno-oestrogenen zijn een GROOT probleem, omdat ze onze natuurlijke hormonen kunnen nabootsen en receptoren in ons lichaam kunnen blokkeren of eraan kunnen binden. Normaal gesproken geeft ons endocriene systeem hormonen af ​​die verschillende weefsels signaleren met informatie over wat te doen. Wanneer deze receptorsites worden geblokkeerd, kunnen onze natuurlijke hormonen hun werk niet doen!

Er zijn veel verschillende hormoonontregelaars, en xeno-oestrogenen zijn een subcategorie die natuurlijke oestrogenen nabootst. Xeno-oestrogenen zijn te vinden in:

 • Kunststoffen (met BPA, PCB’s, ftalaten en PBDE’s)
 • Huidverzorgingsproducten die ingrediënten bevatten zoals parabenen of 4-methylbenzylideenkamfer (te vinden in zonnebrandcrème)
 • Elk product met synthetische geur !!!
 • Conventionele make-up
 • Schoonmaakproducten
 • Gebleekte tampons en maandverband

Wanneer xeno-oestrogenen het lichaam binnendringen, verhogen ze de totale hoeveelheid oestrogeen, wat resulteert in “oestrogeendominantie”. Dit betekent dat de oestrogeenspiegels te hoog zijn en dat progesteron te laag is. Xeno-oestrogenen zijn niet biologisch afbreekbaar, dus worden ze opgeslagen in onze vetcellen. Opbouw van xeno-oestrogenen is geïndiceerd bij veel aandoeningen, waaronder: borst-, prostaat- en zaadbalkanker, zwaarlijvigheid, onvruchtbaarheid, endometriose, vroege puberteit, miskramen en diabetes.

Andere factoren die bijdragen aan oestrogeendominantie zijn onder meer:

 • Oestrogeenachtige verbindingen in voedingsmiddelen die giftige pesticiden, herbiciden en groeihormonen bevatten.
 • Farmaceutische hormonen zoals die worden gebruikt bij hormoonvervangende therapie (HRT) of de anticonceptiepil verhogen ook het oestrogeen, of we ze nu actief innemen of absorberen wanneer ze in ons drinkwater terechtkomen.
 • Sedentaire levensstijl

 

Inhoudsopgave

DE KENMERKENDE SYMPTOMEN VAN OESTROGEENDOMINANTIE ZIJN:

 • gewichtstoename, opgeblazen gevoel
 • stemmingswisselingen
 • prikkelbaarheid
 • gevoelige borsten
 • hoofdpijn
 • vermoeidheid
 • depressie
 • hypoglykemie
 • vleesbomen
 • endometriose
 • fibrocystische borsten

Het is bekend dat oestrogeendominantie de oorzaak is van en / of bijdraagt ​​aan borst-, eierstok-, endometrium- (baarmoeder) en prostaatkanker. Daarom willen we de oestrogeendominantie zo snel mogelijk corrigeren – zodat we u een gezonder gevoel kunnen geven en al die andere dingen kunnen voorkomen!

 

 

HOE KUNNEN WE TERUGVECHTEN TEGEN DEZE VERVELENDE HORMOONONTREGELAARS?

 • Beperk uw blootstelling aan kunststoffen, synthetische geurstoffen, conventionele make-up, giftige schoonmaakproducten enz.: Gebruik dievenreiniger in plaats van giftige schoonmaakproducten!
 • Voer een cellulaire reiniging uit met etherische oliën.

Wat heb ik juist gezegd? Het lichaam reinigen met etherische oliën ?! Oké, dus hier is de deal: als je receptorsites allemaal geblokkeerd zijn voor xeno-oestrogenen en je oestrogeen dominant bent, dan moeten we al die vervelende hormoonontregelaars verwijderen om je hormonen weer in balans te krijgen. In wezen zijn er drie categorieën van natuurlijk voorkomende chemische bestanddelen die in etherische oliën voorkomen: fenolen, sesquiterpenen en monoterpenen.  Fenolen werken om receptorplaatsen te reinigen en zorgen voor de juiste overdracht van hormonen, peptiden, neurotransmitters en andere intracellulaire boodschappers.

Als het lichaam eenmaal is gezuiverd van hormoonontregelaars, zijn er ook andere manieren waarop we gezonde hormonen kunnen ondersteunen met etherische oliën!

 

 

PROGESSENCE PHYTO PLUS SERUM

4640

Young Living Progessence phyto plus is een product dat veilig is voor ALLE vrouwen om te gebruiken – van de menstruatie tot de menopauze en daarna.

Progessence Plus is geformuleerd door Dr. Dan Purser (MD) en D. Gary Young om de natuurlijke effecten van progesteron in evenwicht te brengen en te versterken . Pure, super micro-geïoniseerde progesteron van USP-kwaliteit van wilde yam wordt doordrenkt met pure essentiële oliën van therapeutische kwaliteit, waardoor een glad, revitaliserend serum ontstaat dat gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. Het is niet nodig om de toedieningsplaats te veranderen zoals bij progesteroncrèmes – omdat dit geen synthetisch progesteron is.

Progessence plus bevat ook: kokosolie, vitamine E, copaiba, heilige wierook, cederhout, bergamot, pepermunt, rozenhout en essentiële oliën van kruidnagel. Progessence phyto plus bevat ook kuisboom (vitex agnus castus), een kruid dat al honderden jaren wordt gebruikt voor aandoeningen van het vrouwelijke voortplantingssysteem. Kuisboom is effectief voor symptomen van PMS en de menopauze – het helpt oestrogeen te verminderen en de productie van progesteron te verhogen.

Zoals ik eerder al zei, is natuurlijk progesteron zeer gunstig voor je lichaam: het is beschermend tegen kanker, bevordert een gezonde huid, verhoogt het reactievermogen op insuline (en bevordert daarom gewichtsverlies), bevordert een gezonde slaap en beschermt tegen endometriose.

De meeste vrouwen zullen dit olieserum dagelijks gebruiken om een ​​gezonde hormoonbalans te bevorderen – van de puberteit tot de menopauze en daarna. Het kan tijdens de zwangerschap worden gebruikt, maar is misschien niet nodig omdat progesteron in deze periode al zo hoog is.

Wanneer u Progessence plus gebruikt, ondersteunt u niet alleen gezonde progesteronspiegels, maar helpt u uw lichaam ook om die vervelende xeno-oestrogenen te zuiveren die onze receptorsites blokkeren en voorkomen dat natuurlijk oestrogeen zijn werk doet! Progessence plus ondersteunt ook een gezonde, jonger uitziende huid.

 

HORMOONBALANS MET ETHERISCHE OLIËN

Deze etherische oliën werken als adaptogenen:  een natuurlijke stof waarvan wordt aangenomen dat het het lichaam helpt zich aan te passen aan stress en een normaliserend effect heeft op lichamelijke processen. Wat ik hiermee bedoel is: raak niet in paniek als je bang bent dat het gebruik van een van deze mengsels het oestrogeen te laag of progesteron te hoog zal maken. Dat is niet hoe etherische oliën werken. Medicijnen dwingen het lichaam om dingen te doen, terwijl essentiële oliën de natuurlijke vermogens van het lichaam ondersteunen en zich aanpassen aan wat uw lichaam nodig heeft!

 

365003

 

Tijm:  Onderzoek van de  roceedings of the Society of Experimental Biology and Medicine   suggereert dat etherische olie van tijm progesteron-balancerende effecten heeft. Nogmaals, natuurlijk progesteron is zeer gunstig voor uw lichaam: het is beschermend tegen kanker, bevordert een gezonde huid, verhoogt het reactievermogen op insuline (en bevordert daarom gewichtsverlies), bevordert een gezonde slaap en beschermt tegen endometriose.

 

3521

 

 

 

 

Clary Sage:  Clary Sage staat bekend als een hormoonbalancer en bevat natuurlijk sclareol, een fyto-oestrogeen dat de oestrogeenfunctie nabootst. Het helpt om de oestrogeenspiegels in het lichaam in evenwicht te brengen – als u bijvoorbeeld weet dat u oestrogeendominant bent, kan salie helpen om uw oestrogeenspiegel weer normaal te maken. Het helpt ook bij menstruatiekrampen, PMS en problemen met de bloedsomloop.

 

 

333303Endoflex : Deze blend versterkt de stofwisseling en vitaliteit en zorgt voor hormonale balans. Endoflex bevat sesamolie, groene munt, salie, geranium, mirte, nootmuskaat en Duitse kamille. Endoflex is gericht op het ondersteunen van verschillende problemen die verband houden met het hormonale (endocriene) systeem. Dit is een geweldige olie om het algehele evenwicht te bieden en het endocriene systeem en de vitaliteit van het hele lichaam te ondersteunen. Kan opvliegers helpen verlichten en gewichtsverlies stimuleren door de metabolische functie te verbeteren. Het kan ook de schildklier ondersteunen voor het metabolische en hormonale evenwicht. Ondersteunt ook de pijnappelklier en hypofyse, bijschildklier, thymus en bijnieren. U kunt niet fout gaan door deze olie in uw dagelijkse routine op te nemen – in feite is het geweldig voor zowel mannen als vrouwen! Ruikt geweldig in de diffuser, of wanneer het plaatselijk op de schildklier, op de onderrug, lever en alvleesklier wordt aangebracht. Voor gebruik als voedingssupplement, verdunnen met een dragerolie zoals kokosolie, en tot 3 keer per dag een vegetarische capsule innemen.

 

19175

 

 

SClarEssence:  deze blend balanceert hormonen op natuurlijke wijze met behulp van etherische olie-fyto-oestrogenen. SclarEssence kan intern worden ingenomen om gezonde oestradiolspiegels te ondersteunen. Dit ondersteunt het voortplantingssysteem; lage oestradiolspiegels zijn gekoppeld aan onvruchtbaarheid . Het combineert de kalmerende effecten van pepermunt met de evenwichtige kracht van venkel en scharlei en de kalmerende werking van salie voor een buitengewoon voedingssupplement. Doe 1-10 druppels in een vegetarische capsule gemengd met V-6 of een dragerolie. Neem indien nodig dagelijks 1 capsule in. SclarEssence verhoogt de oestrogeenspiegels in het lichaam en helpt het evenwicht te bewaren

3376

 

 

 

Lady Sclerol:  Deze olie is ook rijk aan fyto-oestrogenen en is ontworpen om te worden gedragen met zijn voortreffelijke geur . Het versterkt de vrouwelijke aard door de gemoedstoestand te verbeteren en de oestrogeenspiegels dagelijks te verhogen / in evenwicht te brengen . Het kan ook verlichting bieden bij PMS- symptomen.

Lady sclerol bevat koriander, geranium, vetiver, sinaasappel, scharlei, bergamot, ylang-ylang, sandelhout, salie, jasmijn en idaho boerenwormkruid. Breng 2-4 druppels aan op vitaflexpunten op de enkels of op de clavicale inkeping. Het kan op de buik worden aangebracht ter verlichting van premenstrueel ongemak.

 

332703

 

Dragon-tijd:  Dragon-tijd bespaart levens. Deze blend bevat venkel, salie, marjolein, lavendel, duizendblad en jasmijn. U kunt het gebruiken om PMS-symptomen en menstruatieproblemen te verzachten. Mijn favoriete manier om het te gebruiken is topisch, 2-4 druppels direct op de onderbuik en onderrug. Je kunt deze olie verdunnen met een drager zoals kokosolie. Een kleine tip: als je krampen erg zijn, houd dan niet in! Breng indien nodig om de paar uur plaatselijk aan. Dragon Time biedt onmiddellijke verlichting van menstruatiekrampen omdat het krampstillend is. Het kan ook helpen om stemmingswisselingen, hormonale hoofdpijn en een opgeblazen gevoel te verminderen en om emoties in evenwicht te brengen.  Wonder in een fles!

 

 

Zie  ook Hormoonondersteuning tijdens de menopauze en Hormoonbalans met essentiële oliënGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.