De geneeskrachtige werking van bleekselderijsap

De geneeskrachtige werking van bleekselderijsap

0 Comments

Selderijsap is een van de meest diepgaande manieren om de spijsvertering te herstellen.

Als mensen alle krachtige helende eigenschappen van bleekselderijsap zouden kennen, zou het alom geprezen worden als een wonderbaarlijk superfood. Bleekselderij heeft een ongelooflijk vermogen om ingrijpende verbeteringen aan te brengen voor allerlei gezondheidsproblemen.

Bleekselderijsap is echt de redder als het gaat om chronische ziektes. Duizenden mensen die lijden aan chronische en mysterieuze ziekten, die hun gezondheid hersteld hebben door dagelijks 450 ml bleekselderijsap op een lege maag te drinken.

Bleekselderijsap is het krachtigst als je het puur drinkt. Als je ’s ochtends je bleekselderijsap drinkt zal het ook de vertering van voedsel verbeteren dat je de rest van de dag eet.

Bleekselderijsap is echt een wondersap. Het is een van de meest helende tonics aller tijden.

Gewoon, vers selderijsap is een van de krachtigste helende sappen die voor ons beschikbaar zijn. Deze schone, groene drank is de beste manier om je dag te beginnen.

Maak van dit sap een deel van je dagelijkse routine, en binnenkort zul je geen dag zonder willen.

 

seldersap

 

 

 

Inhoudsopgave

Hieronder vind je de 10 redenen waarom selderij sap zo helend is

 • Het hersteld het centraal zenuwstelsel
 • Het verwijderd gifstoffen uit je lever en darmen
 • Energy booster!
 • Helpt je spijsvertering doordat de enzymen in bleekselderij  ervoor zorgen dat het zoutzuur in je maag verhoogd wordt zodat voedsel dus makkelijker verteert en niet gist
 • Hersteld je bijnieren en nierfunctie
 • Helpt om je bloedbaan te zuiveren
 • Verlaagt je bloeddruk
 • Hersteld je schildklier
 • Selderij is de meest krachtige manier om je darmen basisch te krijgen
 • Gewichtsverlies

 

Gezondheid verbeteren

Als u uw gezondheid snel en efficiënt wilt genezen en verbeteren, volgt u deze routine:

Drink elke ochtend ongeveer 450 ml biologisch bleekselderijsap op een lege maag.  Bleekselderijsap is een medicinale, calorie vrije drank, dus je zult daarna nog steeds moeten ontbijten om jezelf van energie te voorzien. Onmiddelijk opdrinken, niet laten staan. Na het sap wacht je 30 min. met eten en drinken.  Start de eerste dagen met 250 ml en bouw het in een aantal dagen op naar 450 ml.

Omdat het zeer krachtig werkt kan je het in het begin ook aanleggen met wat water.

Wacht tenminste 30 minuten nadat je je bleekselderijsap hebt gedronken voordat je iets anders consumeert. Gebruik waar mogelijk biologische bleekselderij. Als dit niet lukt, was je selder dan grondig in water met citroen (of natriumbicarbonaat), deze verwijdert chemicaliën en pesticiden.

 

Anthony William

De hype rondom selderijsap drinken op een nuchtere maag in de ochtend is ontstaan door ‘gezondheidsgoeroe’ Anthony William.

Anthony, online ook wel bekend als ‘Medical Medium’ shockeerde zijn familie door op vierjarige leeftijd aan de eettafel te zeggen dat zijn oma longkanker had. Bij medische controle bleek dit waar te zijn. Sindsdien heeft hij zijn leven gewijd aan gezondheid en in het bijzonder dit sapje. Zonder er een oordeel over te geven, constateerde ik echter dat hij geen medische achtergrond heeft. Anthony beweert dat deze superfood‘ zou helpen bij chronische ziekten en het zou goed zijn voor je vertering. Dit alles zou te danken zijn aan de ontstekingsremmende werking die selderijsap zou hebben. Selderij zou ziekteverwekkers verhongeren en daarmee doden en vernietigen en dat zou de kans van het ontstaan van chronische ziekten verminderen.

“Seldersap bevat bepaalde vormen van minerale zouten die verschillende effecten teweegbrengen in ons lichaam:

 • Enerzijds zorgen ze voor een diepe hydratatie en ontzuring.
 • Anderzijds breken ze de celwanden van mogelijke virussen en bacteriën af, waardoor je eigen immuunsysteem deze kan ‘vangen’ en afvoeren. Dus het is ideaal om in te zetten bij alle ziekten die viraal of bacterieel van oorsprong zijn.
 • Seldersap brengt ook balans in het maagzurenmilieu, waardoor voeding beter verteerd wordt en ook mogelijke pathogenen (of ziekmakers) gedood worden.
 • Het sap van selder kuist de darmen stevig op, waardoor ze beter kunnen werken en voedingsstoffen beter opgenomen worden.
 • Ook de werking van de lever wordt geoptimaliseerd, doordat de stoffen in selder de lever helpen ontgiften.
 • Ook bij de aanmaak van galzouten is seldersap een aanwinst. Die galzouten zijn cruciaal bij de vertering van vetten en eiwitten en doden ook vreemde indringers.
 • Seldersap biedt heilzame oplossingen voor het spijsverteringsstelsel en daar heeft elk orgaan in je lichaam baat bij.

 

seldersap

 

Bleekselderijsap heeft krachtig ontstekingswerende eigenschappen

Ontstekingsremmer Bleekselderijsap wemelt van de krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Dit betekent dat het zeer gunstig is voor mensen die lijden aan chronische en mysterieuze ziekten, waaronder aandoeningen die zijn gelabeld als ‘auto-immuun’. Hashimoto’s thyroïditis, reumatoïde artritis (RA), fibromyalgie, myalgische encefalomyelitis / chronisch vermoeidheidssyndroom (ME / CVS), de ziekte van Lyme, migraine, vertigo, coeliakie, irritable bowel syndrome (IBS), diabetes, psoriasis, eczeem, acne, lupus, syndroom van Guillain-Barré, sarcoïdose, syndroom van Raynaud, de ziekte van Ménière, gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), jicht, bursitis, opgeblazen gevoel, darmkrampen , uitzetting, zure reflux, duizeligheid, obstipatie, rusteloze benensyndroom, tintelingen, gevoelloosheid – al deze symptomen en ziekten zijn mysteries voor de medische gemeenschap, ook al hebben ze namen. Hun echte oorzaken zijn nog niet bekend door medisch onderzoek en wetenschap.

 

Bleekselderij is perfect voor het omkeren van ontstekingen

Omdat het de pathogenen uithongert, inclusief onproductieve bacteriën en virussen zoals het Epstein-Barr (EBV), die het veroorzaakt! Zoals ik in mijn boek onthulde: ‘Schildklierheling’: De Waarheid achter Hashimoto’s, Graves, Slapeloosheid, Hypothyreoïdie, Schildklierknobbeltjes & Epstein-Barr, EBV is de werkelijke oorzaak van Hashimoto’s thyroïditis en vele andere ziekten die medische gemeenschappen auto-immuun noemen. (Zo dadelijk meer over de werkelijke oorzaak van auto-immuunziekten.) Deze ziekteverwekkers leiden tot honderden verschillende symptomen en aandoeningen die verkeerd worden gediagnosticeerd.

De wonderen van de minerale zouten van bleekselderij

Bleekselderij kan ziekteverwekkers uithongeren, en het bevat een veelvoud aan niet ontdekte minerale zouten die als antisepticum werkt. Wanneer deze krachtige minerale zouten contact maken met virussen zoals Epstein-Barr, HHV-6 en gordelroos; bacteriën zoals Streptococcus; en andere ziekteverwekkers die verantwoordelijk zijn voor chronische ziekten – de zouten beginnen de celmembranen van de pathogenen af te breken en uiteindelijk te doden en te vernietigen.

Als je bang bent dat natrium in bleekselderij een probleem is omdat je hebt gehoord dat “zout zout is”, weet dan dat het natrium in bleekselderij niet alleen zout is of het basis mineraal natrium. Medisch onderzoek en wetenschap hebben de verschillende natrium variëteiten in bleekselderij nog niet ontdekt, noch hoe nuttig ze zijn.

Het van nature voorkomende natrium in bleekselderij helpt zelfs de bloeddruk te stabiliseren, naar beneden te brengen wanneer het te hoog is en omhoog als het te laag is.

Verder zal het je organen niet uitdrogen – in plaats daarvan klampt het zich vast aan giftige, gevaarlijke zouten van voedsel van slechte kwaliteit en helpt het ze uit je lichaam te halen terwijl ze worden vervangen door onontdekte clusterzouten.

Deze subgroepen van natrium binden zich samen als één geheel en zijn doordrenkt met andere kritische chemische verbindingen van bleekselderij en informatie die zeer actief is in het helen van het lichaam. De wetenschap heeft deze clusterzouten nog niet gedeconstrueerd of bestudeerd. Uiteindelijk zal onderzoek onthullen dat deze clusterzouten symbiotisch en systematisch werken om toxines, dode pathogenen, virussen en bacteriën en pathogene neurotoxines en ander afval uit elke cel van het lichaam weg te spoelen.

Neurotoxinen worden gecreëerd door virussen zoals EBV die zich voeden met giftige zware metalen, waaronder kwik en aluminium. De medische wetenschap zijn zich nog niet bewust dat virussen zich voeden met zware metalen als brandstof, laat staan dat ze neurotoxinen produceren als afval. Neurotoxines creëren neurologische symptomen, waaronder een brandende huid, schokken, trillingen, spasmen, koude handen en voeten, evenwichtsproblemen, duizeligheid, onregelmatige hartslag, slapeloosheid en lichamelijke rukken, die artsen in verwarring brengen.

Nu je weet dat ziekteverwekkers zoals EBV verantwoordelijk zijn voor chronische ziekten, kun je begrijpen hoe kritisch de antiseptische functie van de clusterzouten van bleekselderij echt is. Je witte bloedcellen gebruiken deze clusterzouten als schild en wapen om virussen en onproductieve bacteriën te bestrijden – en dat vertaalt zich in een verlichting van de talrijke symptomen en aandoeningen die ze veroorzaken.

Minerale zouten zijn cruciaal voor ons lichaam om optimaal te kunnen functioneren.

Ze houden je nieren en bijnieren in stand en verhogen het zoutzuur van je darm, zodat je lichaam kan afbreken en assimileren wat je eet, terwijl ze de pH zuurgraad in balans houden in je maag, de rest van je spijsverteringskanaal reinigen en repareren, en, nog belangrijker, je lever! Ze laten ook toe dat informatie door je hele lichaam reist, zodat het zichzelf in evenwicht kan houden, ongeacht wat er gebeurt.

De minerale zouten, specifiek in bleekselderij, zijn behulpzaam bij de elektriciteit die het lichaam reguleert – het zijn bouwstenen voor neurotransmitterchemicaliën, ze ontbranden elektrische impulsactiviteit en ze ondersteunen de neuronfunctie. Een brein met zwakke elektrische impulsen en zwakke neurotransmitters wordt uitgeschakeld en schakelt over naar de modus “batterij bijna leeg”, waardoor selderijsap, een batterijlader voor de hersenen, een antwoord is om dit te voorkomen.

Minerale zouten houden het hart aan het pompen en creëren de neurotransmitters die nodig zijn om informatie van punt A naar punt B te nemen, dat wil zeggen van neuron naar neuron.

(Stel je een gedachte voor als een boot en minerale zouten als de oceaan: als de oceaan opdroogt, kan de boot nergens heen.) De minerale zouten van bleekselderij zijn een belangrijke ondersteuning voor het centrale zenuwstelsel, en zijn buitengewoon genezend voor mensen die worstelen met depressie, angst, hersenmist, verwarring, bipolaire stoornis, geheugenverlies, de ziekte van Alzheimer, obsessief-compulsieve stoornis (OCD) , aandachtstekort / hyperactiviteitsstoornis (ADHD) en posttraumatische stressstoornis (PTSS), evenals mensen die moeite hebben om zich te concentreren.

Bleekselderij kan de werking versterken van supplementen zoals GABA, glycine en magnesium-L-threonaat om door de hersenen te worden opgenomen om de prestaties aanzienlijk te vergroten en de neurotransmitters -ten behoeve van slaapproblemen- te ondersteunen. Bleekselderij verbetert ook de methylatie, dat wil zeggen, de juiste opname en gebruik van honderden voedingsstoffen, waaronder B12 en zink.

De elektrolyten in bleekselderij hydrateren op een diep cellulair niveau, waardoor de kans op migraine, angstgevoelens, paniekaanvallen afnemen.

 

Bleekselderij stabiliseert en ondersteunt ook de bijnieren, en herstelt beschadigde cellen in de lever.

En omdat minerale zouten van bleekselderij antibacterieel zijn, doden ze bacteriën zoals streptokokken en dat stimuleert een gezond milieu voor ‘goede’ bacteriën. Milde streptokokkeninfecties zijn vaak de werkelijke oorzaak van urineweginfecties (UTI’s), chronische sinusinfecties, acne, IBS en bacteriële overgroei in de dunne darm (SIBO), hoewel medische gemeenschappen zich er op dit moment niet van bewust zijn dat er streptokokkeninfecties zijn in deze omstandigheden.

Nu weet je dat bleekselderijsap en zijn antibacteriële eigenschappen ook kunnen helpen bij het genezen van al deze aandoeningen. Als u lijdt aan een schildklieraandoening, let dan op: bleekselderij heeft de mogelijkheid om de schildklier van toxines te reinigen en de productie van het schildklierhormoon T3 te bevorderen. Voor meer informatie over de onbekende ware oorzaak van schildklierproblemen zoals Hashimoto’s thyreoïditis, de ziekte van Graves, schildklierknobbeltjes, cysten en tumoren, vergrote schildklier, bijschildklierziekte en nog veel meer, zie mijn boek ‘Schildkliergenezing’.

 

Bleekselderijsap en auto-immuunziekte

Het vermogen van bleekselderij om virussen af te breken en het afval weg te spoelen is levensveranderend nieuws voor iedereen die te horen krijgt dat ze een auto-immuunziekte hebben. Ziekteverwekkers zoals virussen, waaronder EBV en gordelroos, zijn de ware oorzaak van de ontsteking die ten onrechte als een auto-immuunziekte wordt beschouwd. Medische gemeenschappen zijn zich nog niet bewust van de werkelijke oorzaak.

De heersende auto-immuuntheorie is dat het immuunsysteem een deel van het lichaam voor een indringer verwart en begint aan te vallen, en ontstekingen veroorzaakt. Dit geloof ontwikkelde zich in de jaren vijftig omdat de medische wereld toen gefrustreerd raakte door het ontbreken van een verklaring waarom aandoeningen zoals Hashimoto’s, Graves ‘, lupus, RA, de ziekte van Crohn, coeliakie, colitis ulcerosa en multiple sclerose (MS) mensen voor ziek of zelfs kreupel achterlieten. Nauwkeurige observatie van het bloedonderzoek van sommige patiënten bracht de aanwezigheid van antilichamen aan het licht.

Een theorie ging van start dat het lichaam in de war was geraakt en antilichamen had aangemaakt om zichzelf aan te vallen. Het is essentieel om te onthouden dat dit slechts een van de vele theorieën was – het was nooit een definitief antwoord. Het hele uitgangspunt was een onbewezen hypothese die het medische establishment bedacht omdat ze niet de echte antwoorden voor het lijden van mensen hadden. Dus wezen ze de schuld op de lichamen van mensen, die de schuld van medisch onderzoek en wetenschap weg namen, en helaas is de theorie blijven hangen en wet geworden. De auto-immuuntheorie is niet waar.

Het is van cruciaal belang om te weten wat er echt gebeurt met auto-immuunproblemen: antilichamen zijn aanwezig omdat uw lichaam een ziekteverwekker bestrijdt die nog niet door wetenschappelijk testen kan worden gedetecteerd. Bijvoorbeeld, in het geval van Hashimoto’s, als antilichamen aanwezig zijn, komt dat omdat je lichaam achter het Epstein-Barr-virus aanzit. Het is niet dat je lichaam antilichamen heeft gemaakt die je schildklier aanvallen. U kunt hier meer over te weten komen in het boek ‘Schildkliergenezing’.

Nogmaals, in tegenstelling tot het huidige denken, valt het lichaam zichzelf niet aan of keert zich tegen jou. Je lichaam gaat alleen achter pathogenen aan, en slechts twee factoren veroorzaken ontsteking: letsel en invasie. Pathogenen veroorzaken beide. Het zijn indringers – vreemde lichamen in je lichaam – en kunnen ook verwondingen veroorzaken, soms raakt weefsel beschadigend tijdens hun reis door je systeem. (Het neemt niet altijd beide factoren in beslag om een ontsteking te veroorzaken, bijvoorbeeld als je je been breekt en opzwelt, is dat alleen maar een verwonding. Het heeft altijd minstens één van deze twee oorzaken nodig.) Helaas houdt de populaire, incorrecte auto-immuuntheorie mensen verantwoordelijk voor hun ziekte. Het leidt mensen ertoe te geloven dat hun lichaam hen heeft verraden, zich tegen hen heeft gekeerd, hen in de steek heeft gelaten. Wanneer u het kantoor van de dokter verlaat nadat u is verteld dat uw lichaam zichzelf aanvalt of een specifiek orgaan aanvalt, kan het emotioneel schadelijk zijn, en dat geloof belemmert zelfs het immuunsysteem zichzelf te genezen.

Je lichaam is loyaal aan jou. Het doet zijn uiterste best om u te helpen gezond te zijn en te genezen. Het houdt onvoorwaardelijk van je. Je eigen immuunsysteem zal je nooit pijn doen, het werkt alleen voor jou.

Het kennen van deze waarheid kan het genezingsproces een kickstart geven voor iemand die eerder geloofde dat hun lichaam tegen hen was. De auto-immuun verwarring is een van de grootste fouten in de moderne geneeskunde. Het is een goed voorbeeld van waarom meer dan 250 miljoen mensen in de Verenigde Staten alleen leven met of lijden aan mysterie symptomen en -omstandigheden zonder enige verbetering.

Dat brengt ons terug naar waarom bleekselderijsap zo belangrijk is.

Omdat bleekselderij ziekteverwekkers naar buiten brengt, zal je lichaam veel beter in staat zijn om te gaan met wat het leven je opdringt.

 

De pH van je lichaam in balans houden.

Waarom is het zo heilzaam dat bleekselderijsap het zoutzuur (HCL) in je darm versterkt? Omdat zoutzuur essentieel is voor de spijsvertering en om je spijsverteringssysteem alkalisch te houden. Hoewel we het woord ‘zuur’ horen en ‘slecht’ denken, zijn maagzuur, inclusief zoutzuur, essentiële, nuttige zuren, niet te verwarren met een zuur spijsverteringsstelsel dat schadelijk is voor de gezondheid. Wanneer u eet, reist het voedsel snel naar uw maag om te worden verteerd met behulp van zoutzuur. Hoewel de wetenschap dit nog niet heeft ontdekt, is zoutzuur niet zomaar een zuur – het is eigenlijk een complexe mix van zeven zuren.

Als de zoutzuur niveaus uit balans of laag zijn, zal uw voedsel niet voldoende in uw maag worden verteerd. Dat betekent dat het voedsel niet voldoende afbreekt en voor cellen niet toegankelijk is om voedingsstoffen op te nemen, en in plaats daarvan zal het voedsel gewoon achterblijven en rotten, waardoor er slechte zuren ontstaan.
Voorkomen van permeabiliteit van ammoniak, een belangrijke onbekende oorzaak van slechte gezondheid. Deze darmrot, of verrotting, creëert ammoniakgas, dat spookachtig ronddwaald en vanuit het spijsverteringskanaal rechtstreeks in de bloedbaan terecht komt. Het kan ook overgaan in organen zoals uw lever en de hersenen. Dit is wat ik ammoniak doorlaatbaarheid noem.

Miljoenen mensen lopen rond met spijsverteringsproblemen, en een van de bijdragende factoren is de ammoniak permeabiliteit, samen met onderliggende trage leverproblemen. (De waarheid over de permeabiliteit van ammoniak is nog niet ontdekt, hoewel verkeerde concepten vaak worden aangeduid als “lekkende darmsyndroom” of “darmdoorlaatbaarheid.”)

Een andere aandoening die laag zoutzuur verergert en ammoniak doorlaatbaarheid creëert, is een trage, stagnerende, vette lever. Onderliggende leveraandoeningen komen zeer vaak voor. Medische gemeenschappen weten nog niet hoe wijdverspreid ze werkelijk zijn of wat er achter deze problemen zit.

Een trage, stagnerende, vette lever veroorzaakt een lagere galproductie, wat betekent dat het lichaam niet gemakkelijk vetten kan afbreken en verspreiden, en dat het ook bijdraagt aan darmrot, waardoor er nog meer ammoniak doorlaatbaarheid ontstaat.

Hier komt het heroïsche bleekselderijsap: het herstelt op effectieve wijze de complexe balans van de maag en de toevoer van zoutzuur. Het versterkt ook het spijsverteringsstelsel door de lever te helpen genezen, wat leidt tot een toename van de galproductie, waardoor constipatie en zwelling worden verminderd. Ook door het verlagen van ziekteverwekkers zoals bacteriën, virussen en indringers zoals schimmels, leidt het tot een versterkte darmwand.

Bleekselderijsap is een van de meest diepgaande manieren, zo niet de meest diepgaande manier, om de spijsvertering te herstellen. Zo krachtig is het.

 

Bleekselderijsap voor lichaam en emoties

We hebben de neiging om angst in onze buik vast te houden. Nervositeit veroorzaakt sensaties die we kennen als buikflips, en angst kan diep door het zenuwstelsel gaan waardoor zelfvertrouwen ons in de steek laat. Door het gehele spijsverteringsstelsel te herstellen kan bleekselderijsap onze gemoedstoestand aanzienlijk verbeteren. Gebruik het voor zijn kalmerende effecten wanneer je bang bent, paniekerig, geshockeerd, zenuwachtig, nerveus, bedreigd, onzeker, bang of verdedigend. Ik kan doorgaan over de voordelen van bleekselderijsap voor allerlei soorten kwalen – mentaal, fysiek, spiritueel en emotioneel.

Bleekselderijsap is alkaliserend, enzymrijk, elektrolyt-verhogend, lever-reparerend, bloed-suiker-balancerend, antiseptisch en meer.

Laat de eenvoud van het nederige bleekselderij de kracht ervan niet maskeren – het zijn vaak de eenvoudigste maatregelen in het leven die sierlijk wonderen verrichten in de meest complexe situaties.

 

Bronnen:

Medical Medium – Anthony William –

www.medicalmedium.comGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.