De 18 voordelen van Lemongrass

De 18 voordelen van Lemongrass

0 Comments

Lemongrass ook wel citroengras genoemd.

Naast het feit dat het een heerlijke citrusachtige smaak is in de Zuidoost-Aziatische keuken, zouden de meesten van ons nooit raden dat dit heerlijke draadgras zoveel genezende kracht in zijn vezelige stelen heeft!

Verrassend genoeg wordt citroengras etherische olie gebruikt als aromatherapie om spierpijn te verlichten , extern om bacteriën te doden, insecten af ​​te weren en lichaamspijnen te verminderen, en intern om uw spijsvertering te helpen.

Het kan ook worden gebruikt voor het op smaak brengen van thee en soepen, en het voegt een aangename natuurlijke geur toe aan cosmetica, zeep en zelfgemaakte deodorizers.

Het is bekend dat de verbindingen waaruit etherische olie van citroengras bestaat, antischimmel-, insecticide, antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Citroengras kan de groei van sommige bacteriën en gist voorkomen en het bevat antioxiderende eigenschappen(bron)

Het bevat ook stoffen die worden gebruikt om spierpijn te verlichten, koorts te verminderen en de baarmoeder en de menstruatie te stimuleren.

 

Inhoudsopgave

Wat is citroengras etherische olie?

Voordat we het meer hebben over citroengrasolie, wat is citroengras? Citroengras is een kruid dat behoort tot de grassenfamilie van Poaceae . Citroengras is ook bekend bij Cymbopogon ; het is een geslacht van ongeveer 55 grassoorten.

Citroengras groeit in dichte bosjes die 2m hoog en 1m breed kunnen groeien. Het is inheems in warme en tropische regio’s, zoals India, Zuidoost-Azië en Oceanië. Het wordt gebruikt als een geneeskrachtig kruid in India en komt veel voor in de Aziatische keuken.

In Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen wordt het in de volksmond gebruikt voor het zetten van thee.

Citroengrasolie is afkomstig van de bladeren of grassen van de citroengrasplant, meestal de Cymbopogon flexuosus of Cymbopogon citratus- planten. De olie heeft een lichte en frisse citroengeur met aardse ondertoon. Het is stimulerend, ontspannend, rustgevend en balancerend.

De chemische samenstelling van etherische olie van citroengras varieert afhankelijk van de geografische oorsprong; de verbindingen omvatten typisch koolwaterstofterpenen, alcoholen, ketonen, esters en hoofdzakelijk aldehyden. Het essentiële bestaat voornamelijk uit citral op ongeveer 70 tot 80 procent. (bron)

Citroengras etherische olie is een bron van essentiële vitamines zoals vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, folaat (B11) en vitamine C. Het levert ook essentiële mineralen zoals magnesium, fosfor, mangaan, koper, kalium, calcium, zink en ijzer.

 

De 18 Voordelen en toepassingen van citroengras etherische olie

Waarvoor wordt citroengras etherische olie gebruikt? Er zijn zoveel mogelijke toepassingen en voordelen van citroengras etherische olie, dus laten we er nu in duiken! Enkele van de meest voorkomende voordelen van citroengras etherische olie zijn:

1. Natuurlijke ontgeurder en reiniger
Gebruik citroengrasolie als een natuurlijke en veilige luchtverfrisser of ontgeurder. Je kunt de olie aan water toevoegen en als nevel gebruiken of een oliediffuser of verdamper gebruiken. Door andere etherische oliën toe te voegen, zoals lavendel of tea tree olie, kun je je eigen natuurlijke geur aanpassen.

Reinigen met etherische olie van citroengras is een ander geweldig idee omdat het niet alleen uw huis op natuurlijke wijze ontgeurt, maar het helpt ook om het te ontsmetten.

2. Huidgezondheid
Is citroengrasolie goed voor de huid? Een belangrijk voordeel van etherische olie van citroengras is de huidgenezing. Eén onderzoekstudie testte de effecten van een citroengrasinfusie op de huid van proefpersonen; de infusie wordt gemaakt door kokend water over gedroogde citroengrasbladeren te gieten. De infusie werd gebruikt op de poten van ratten om citroengras als een kalmerend middel te testen. De pijnstillende activiteit suggereert dat citroengras kan worden gebruikt om irritaties op de huid te verzachten(bron)

Voeg citroengrasolie toe aan shampoos, conditioners, deodorants, zeep en lotions. Citroengrasolie is een effectieve reiniger voor alle huidtypen; de antiseptische en adstringerende eigenschappen maken citroengrasolie perfect voor een egale en stralende huid, en dus onderdeel van uw natuurlijke huidverzorgingsroutine. Het kan je poriën steriliseren, als een natuurlijke toner dienen en je huidweefsels versterken. Door deze olie in je haar, hoofdhuid en lichaam te wrijven, kun je hoofdpijn of spierpijn verlichten.

3. Haargezondheid
Citroengrasolie kan je haarzakjes versterken, dus als je last hebt van haarverlies of een jeukende en geïrriteerde hoofdhuid, masseer dan een paar druppels citroengrasolie in je hoofdhuid gedurende twee minuten en spoel daarna. De kalmerende en bacteriedodende eigenschappen laten je haar glanzend, fris en geurvrij achter. (bron)

4. Natuurlijk insectenwerend middel
Vanwege het hoge gehalte aan citral en geraniol is het bekend dat citroengrasolie insecten zoals muggen en mieren afstoot. Dit natuurlijke afweermiddel heeft een milde geur en kan direct op de huid worden gespoten. Je kunt zelfs citroengrasolie gebruiken om vlooien te doden; voeg ongeveer vijf druppels olie toe aan water en creëer je eigen spray en breng de spray aan op de vacht van je huisdier.

5. Vermindering van stress en angst
Citroengras is een van de verschillende essentiële oliën voor angst . Het is bekend dat de kalmerende en milde geur van citroengrasolie angst en prikkelbaarheid verlicht .

Een studie gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complimentary Medicine onthult dat wanneer proefpersonen werden blootgesteld aan een angst veroorzakende situatie en de geur van citroengrasolie (drie en zes druppels) rook, in tegenstelling tot de controlegroepen, de citroengrasgroep een afname van angst ervoer en subjectieve spanning, onmiddellijk na toediening van de behandeling. (bron)

Om stress te verlichten, maak je eigen citroengras massageolie of voeg citroengrasolie toe aan je bodylotion . Je kunt ook ’s avonds voor het slapengaan een kopje citroengrasthee drinken om de kalmerende voordelen van citroengrasthee te ervaren. (bron)

6. Spierontspanner
Heb je pijnlijke spieren of heb je krampen of spierspasmen ? De voordelen van citroengrasolie zijn ook het vermogen om spierpijn, krampen en spasmen te verlichten. (bron) Het kan ook helpen om de bloedsomloop te verbeteren. (bron)

Probeer verdunde citroengrasolie op je lichaam te wrijven of maak je eigen citroengrasolie voetbad. Bekijk hieronder enkele van de DIY-recepten.

7. Ontgiftende schimmelwerende eigenschappen
Citroengrasolie of -thee is in verschillende landen als ontgiftingsmiddel gebruikt. Het is bekend dat het het spijsverteringskanaal, de lever, de nieren, de blaas en de alvleesklier ontgift. Omdat het werkt als een natuurlijk diureticum , zal het consumeren van citroengrasolie u helpen schadelijke gifstoffen uit uw lichaam te spoelen.

Houd uw systeem schoon door citroengrasolie aan uw soep of thee toe te voegen. Je kunt je eigen citroengrasthee maken door citroengrasblaadjes met kokend water te infuseren of een paar druppels etherische olie aan je thee toe te voegen. (bron)

Eén studie werd uitgevoerd om de effecten te testen die citroengrasolie heeft op schimmelinfecties en gist van Candida albicans- soorten. Candida is een schimmelinfectie die de huid, geslachtsdelen, keel, mond en bloed kan beïnvloeden. Door middel van schijfdiffusietesten werd citroengrasolie onderzocht op zijn antischimmel eigenschappen en onderzoek heeft aangetoond dat citroengrasolie een krachtige in vitro activiteit tegen candida heeft.

Deze studie suggereert dat citroengrasolie en de belangrijkste actieve component ervan, citral, het vermogen hebben om schimmelinfecties te verminderen; specifiek die veroorzaakt door Candida albicans- schimmel(bron)

8. Hulp bij menstruatiepijn
Het is bekend dat het drinken van citroengrasthee vrouwen helpt met menstruatiekrampen ; het kan ook helpen bij misselijkheid en prikkelbaarheid.

Drink elke dag een tot twee kopjes citroengrasthee om de pijn die gepaard gaat met je menstruatie te verlichten. Er is geen wetenschappelijk onderzoek naar dit gebruik, maar van citroengras is bekend dat het inwendig kalmeert en stress vermindert, dus het is logisch waarom het kan helpen bij pijnlijke krampen.

9. Maaghelper
Citroengras is al eeuwen anekdotisch bekend als een remedie voor maagklachten, gastritis en maagzweren.

Een in 2012 gepubliceerd onderzoek toont aan hoe essentiële citroengrasolie ( Cymbopogon citratus ) de maag van dieren kon beschermen tegen maagschade veroorzaakt door ethanol en aspirine. De studie concludeert dat citroengrasolie “zou kunnen dienen als een leidende verbinding voor toekomstige ontwikkeling van nieuwe therapieën die niet-steroïde ontstekingsremmende medicijn- geassocieerde gastropathie bestrijden .”

Het toevoegen van citroengrasolie aan thee of soep kan ook helpen maagpijn en diarree te verbeteren. (bron)

10. Hoofdpijnverlichting

Citroengrasolie wordt ook vaak aanbevolen voor verlichting van hoofdpijn . De kalmerende effecten van citroengrasolie hebben de kracht om de pijn, druk of spanning die hoofdpijn kan veroorzaken te verlichten.

Probeer verdunde citroengrasolie op je slapen te masseren en adem de ontspannende citroengeur in.

11. Bacteriemoordenaar
Een studie uit 2012 testte de effecten die citroengras heeft als antibacteriële eigenschap. Micro-organismen werden getest met een schijfdiffusiemethode; Citroengras etherische olie werd toegevoegd aan een staph-infectie en de resultaten gaven aan dat citroengrasolie de infectie verstoorde en werkt als een antimicrobieel (of bacteriedodend) middel. (bron)

Het citral- en limoneengehalte in citroengrasolie kan de groei van bacteriën en schimmels doden of onderdrukken. Dit helpt u om infecties zoals ringworm, voetschimmel of andere soorten schimmel te voorkomen. Studies bij ratten hebben aangetoond dat citroengras etherische olie een effectief antischimmel- en antibacterieel middel is. Profiteer van deze voordelen van citroengrasolie door je eigen lichaam of voet te schrobben – je kunt het recept hieronder vinden.

12. Koortsreductiemiddel
Met zijn koelingseigenschappen is het verrassend dat citroengrasolie een geschiedenis van gebruik heeft als een natuurlijke koortsverlager. Van citroengras is bekend dat het stoffen bevat waarvan wordt aangenomen dat ze koorts verminderen en ook pijn en zwelling verlichten. (bron)

13. Ondersteunt uw immuunsysteem
Citroengrasolie kan helpen uw immuunsysteem te stimuleren met zijn antimicrobiële en therapeutische eigenschappen. In vitro onderzoek heeft ook aangetoond dat de olie pro-inflammatoire cytokines in het lichaam kan verminderen , wat kan bijdragen aan ziekte. (bron)

14. Helpt spijsverteringsproblemen(bron)
Citroengrasolie kan pijn van gasirritatie in de maag en darmen helpen verlichten. Het is ook aangetoond dat het anti-diarree- effecten heeft. Volgens onderzoek gepubliceerd in 2006, kan citroengras helpen diarree te vertragen. Dit onderzoek toonde aan dat citroengras de fecale output verminderde bij muizen met door ricinusolie veroorzaakte diarree.

15. Vermindert ontstekingen
In vitro onderzoek heeft aangetoond dat citroengrasolie krachtige ontstekingsremmende eigenschappen heeft bij zowel intern als extern gebruik. ( bron) Dit is enorm als je bedenkt dat ontsteking de oorzaak is van de meeste ziekten. (bron)

16. Kracht antioxiderende effecten
Studies hebben aangetoond dat citroengrasolie krachtige antioxiderende activiteit heeft met het vermogen om ziekteverwekkende vrije radicalen te bestrijden.(bron ) Een studie gepubliceerd in 2009 toont ook aan hoe een van de belangrijkste componenten van citroengrasolie, citral, de groei van menselijke borstkankercellijn MCF-7 in vitro kan remmen. (bron)

17. Verlaagt cholesterol
Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Food and Chemical Toxicology keek naar de effecten van het gedurende 21 dagen oraal toedienen van proefpersonen met etherische olie met hoog cholesterolgehalte citroengras. De muizen kregen ofwel 1, 10 of 100 mg / kg citroengrasolie.

De onderzoekers ontdekten dat het cholesterolgehalte in het bloed was verlaagd in de groep die werd behandeld met de hoogste dosis citroengrasolie. Over het geheel genomen concludeert de studie dat de “bevindingen de veiligheid van de inname van citroengras bij de doses die in de volksgeneeskunde worden gebruikt, hebben geverifieerd en hebben gewezen op het gunstige effect van het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed.” (bron)

18. Bestrijdt griep en verkoudheid
Volgens een wetenschappelijk artikel, gepubliceerd in 2011, “werkt de olie als een verdamper, als een effectief wondermiddel tegen bacteriën, griep en verkoudheid.” Citroengrasolie kan bacteriën bestrijden en kan helpen bij het bestrijden van in de lucht voorkomende ziekten zoals verkoudheid , vooral bij gebruik met een verdamper. Als je lichaamstemperatuur hoger is dan normaal, kan citroengrasolie ook een verkoelend effect hebben.

Onderzoekers testten of etherische oliedampen, gemaakt van citroengras en geranium , het aantal bacteriën in de oppervlakte en in de lucht konden verminderen. De effecten veranderden afhankelijk van de gebruikte methoden; in een afgesloten doosomgeving werd de bacteriegroei op geplaatste platen met 38 procent verminderd na 20 uur blootstelling aan de combinatie van etherische olie. In een kantooromgeving vond binnen 15 uur een reductie van 89 procent plaats in de lucht. Deze studie suggereert dat etherische olie van citroengras kan worden gebruikt als een methode voor luchtdesinfectie.

De studie toonde ook aan dat de essentiële oliedampen de groei van antibioticagevoelige en antibioticaresistente bacteriën in vitro remden. (bron)

 

Hoe citroengras olie gebruiken

Citroengras etherische olie in traditionele geneeskunde

Waarvoor wordt citroengras etherische olie gebruikt in de traditionele geneeskunde? Traditioneel citroengras etherische olie gebruikt zijn gebruik als een natuurlijke antibacteriële, schimmelwerende, antiprotozoale, anxiolytische (angstverminderaar) en antioxidant. (bron)

In het Zuid-Amerikaanse land Brazilië is citroengras een van de meest gebruikte plantaardige geneesmiddelen om maagproblemen en zenuwaandoeningen te behandelen. In het Amazonegebied wordt citroengras gewaardeerd om zijn status als een kalmerende thee. (8) In Guatemala gebruiken de Carib-mensen citroengrasbladeren om thee te zetten die ze gebruiken voor koorts en winderigheid.

Citroengras etherische olie versus citroen etherische olie
Citroengrasolie en citroenolie kunnen beide het woord “citroen” bevatten, maar het zijn absoluut twee totaal verschillende oliën die zijn afgeleid van totaal verschillende planten. Citroengrasolie komt van de bladeren van een citroengrasplant, terwijl citroenolie afkomstig is van de schil van een citroenfruit. Zowel citroengras als citroenen samen met citroensap hebben veel culinaire toepassingen en geven allemaal een citrusachtige toets aan recepten. Beide oliën hebben niet verrassend een heldere citrusgeur.

Citroengras etherische olie gebruikt onder andere het verlagen van cholesterol en ontspannende spierkrampen, terwijl citroenolie vaak wordt gebruikt om de mondgezondheid te stimuleren en het lichaam te ontgiften.

Essentiële oliën van citroengras en citroen hebben antibacteriële eigenschappen, waardoor ze nuttig zijn voor huidproblemen. Ze maken ook geweldige antiseptische toevoegingen aan zelfgemaakte schoonmaakproducten en kunnen uw huis of kantoor op natuurlijke wijze ontgeuren.

Beide soorten oliën hebben een krachtig antioxidantvermogen en zijn geweldig voor het stimuleren van het immuunsysteem. Citroengras en citroenolie kunnen helpen om verkoudheid en griep te bestrijden. Onderzoek toont aan dat diffunderende citroengrasolie echt kan helpen om in de lucht aanwezige ziektekiemen te doden, terwijl een paar druppels citroenolie gemengd met heet water en rauwe honing een geweldige tonicum zijn voor keelpijn .

De geur van beide oliën kan stimulerend werken en een vergelijkbare maar andere boost geven. Citroenolie kan zeer verhelderend en opbeurend zijn, terwijl bekend is dat citroengrasolie anti-angstvoordelen biedt.

 

Hoe citroengras etherische olie te gebruiken

Als je wilt weten hoe citroengrasolie te gebruiken, zijn er verschillende manieren waarop je het vandaag kunt gebruiken:

Aromatisch : kun je etherische olie van citroengras verspreiden? Ja, je kunt het door je hele huis verspreiden met een oliediffuser of verdamper.
Op de huid: Om citroengrasolie topisch te gebruiken, moet het altijd worden verdund met een dragerolie zoals kokosolie in een verhouding van 1: 1 voordat het rechtstreeks op uw huid wordt aangebracht. Omdat het een krachtige olie is, begin je heel langzaam en gebruik je meerdere druppels tegelijk. Als je je afvraagt, hoe gebruik ik citroengrasolie op mijn gezicht? Citroengrasolie kan soms huidreacties veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid, dus gebruik het niet op je gezicht, nek of borst voordat je zeker weet dat je positief reageert door een patch-test uit te voeren. Helpt citroengras acne? Het kan dankzij zijn antibacteriële eigenschappen.

 

Hoe gebruik je citroengrasolie voor acne?

Je kunt een druppel of twee toevoegen aan wasbeurten of zelfgemaakte gezichtsmaskers om bacteriën te doden die kunnen leiden tot puistjes.
Intern : de FDA erkent pure citroengrasolie als veilig voor consumptie (door (bron) ), maar dit is ALLEEN het geval bij het gebruik van 100% hoogwaardige oliemerken van therapeutische kwaliteit. Koop uw olie bij een gerenommeerde verkoper en controleer zorgvuldig het ingrediëntenetiket. Je kunt een druppel aan water toevoegen of het als voedingssupplement nemen door het te mengen met rauwe honing of in een smoothie.
Vraag je je af, wat kan ik mixen met citroengras etherische olie? Essentiële olie van citroengras combineert goed met basilicum, bergamot, zwarte peper, cederhout, scharlei, cipres, venkel, geranium, gember, grapefruit, lavendel, citroen, sinaasappel , patchouli, rozemarijn , theeboom, tijm en ylang ylang etherische oliën.

Als je op zoek bent naar een citroengrasvervanger voor koken, kan citroenschil een redelijk goede vervanging zijn. Meestal is de schil van één citroen gelijk aan ongeveer twee stengels citroengras. In termen van een goede citroengrasvervanger voor etherische olie, heeft citronella etherische olie veel van zijn kenmerken, waaronder een vergelijkbare geur.

 

Waar vind je citroengras etherische olie + doe-het-zelfrecepten

Maak je eigen recepten of lichaamsproducten om te profiteren van deze geweldige voordelen van citroengrasolie. Citroengras wordt vaak gebruikt in thee, soepen en curry’s; het is ook geschikt voor gevogelte, vis en zeevruchten. Wil je een eenvoudig recept voor etherische olie van citroengras proberen? Probeer een 1-2 druppels etherische olie van citroengras toe te voegen aan mijn recept voor geheime komkommer Detox-soep  of mijn helende kippensoep met citroengras.

Je kunt je eigen citroengrasthee maken door twee kopjes kokend water over 10 bladeren te gieten. Als u citroengrasthee gebruikt om maag-, hoofd- of spierpijn te verminderen, drink dan om de acht uur een kopje. Je kunt ook een beetje honing, citroen of een plakje gember toevoegen .

Probeer mijn zelfgemaakte insectenspray voor een super eenvoudig doe-het-zelf insectenwerend middel ; voeg 40 druppels citroengras etherische olie toe en de muggen zullen je niet meer lastigvallen.

Een andere manier om de voordelen van citroengrasolie te ervaren, is door je eigen lichaamsscrub te maken. Omdat deze olie geweldig is voor het creëren van een rustgevend en pijnvrij gevoel, combineert u 10 druppels citroengrasolie met Epsom-zout en voegt u vervolgens voldoende kokosolie toe om het zout te verzadigen. Wrijf onder de douche de scrub over je hele lichaam (zelfs op je gezicht) en spoel daarna.

Als je voeten na een lange dag pijn hebben gedaan, maak dan je eigen voetbad door ongeveer 10 druppels etherische olie van citroengras aan warm water toe te voegen. Dit bad zou spierpijn die u aan uw voeten voelt, moeten verlichten en het heeft ook antibacteriële en schimmelwerende effecten.

 

Geschiedenis en interessante feiten

Als kruid is citroengras al lang een essentieel ingrediënt in de Thaise, Vietnamese, Cambodjaanse en Indonesische keuken. Citroengras etherische olie heeft ook een geschiedenis van gebruik als een natuurlijk conserveermiddel vanwege zijn inherente antimicrobiële activiteiten.

De citroengrasplant ( C. citratus ) is bekend onder verschillende internationale algemene namen, zoals West-Indisch citroengras of citroengras (Engels), hierba limon of zacate de limón (Spaans), citronelle of verveine des indes (Frans) en xiang mao (Chinese). Tegenwoordig is India de topproducent van citroengrasolie met ongeveer 80 procent van de totale jaarlijkse productie ter wereld.

Citroengras is een van de meest populaire etherische oliën die tegenwoordig worden gebruikt vanwege de grote verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen en toepassingen. Met zijn verkoelende en samentrekkende effecten staat het bekend om het bestrijden van warmte en het aanspannen van lichaamsweefsels.

Volgens het New York Institute of Aromatic Studies: “Het werkt vooral op het bindweefsel, waar structurele en immuunfuncties elkaar ontmoeten. Citroengras werkt in op de lymfatische haarvaten en vaten die wegvloeien van de huid, dus het is nuttig bij oedeem en lymfatische congestie. ”(bron)

 

Voorzorgsmaatregelen voor citroengrasolie

Is citroengrasolie gevaarlijk? Sommige mensen hebben toxische bijwerkingen ervaren na het inhaleren van citroengrasolie, zoals longproblemen. (bron) Vergeet niet dat een beetje veel helpt als je citroengrasolie gebruikt in een aromatherapie- diffuser.

Als u een gevoelige huid hebt en plaatselijk essentiële olie van citroengras gebruikt, kunnen bijwerkingen huiduitslag, ongemak of zelfs een branderig gevoel zijn. Voer eerst een patch-test uit om er zeker van te zijn dat u geen irritaties heeft en verdun de etherische olie met een dragerolie .

Omdat citroengras de menstruatie bevordert, mag het niet worden gebruikt door vrouwen die zwanger zijn, omdat er een kleine kans is dat dit kan leiden tot een miskraam. Citroengrasolie mag niet worden gebruikt tijdens de borstvoeding en mag niet lokaal worden gebruikt bij kinderen jonger dan twee jaar. (bron)

Als u wordt behandeld voor een medische aandoening of momenteel medicijnen gebruikt, neem dan contact op met uw zorgverlener voordat u citroengrasolie gebruikt, vooral intern.

Laatste gedachten

Citroengrasolie is afkomstig van de bladeren van de citroengrasplant, meestal de Cymbopogon flexuosus of Cymbopogon citratus- planten.
Een van de meest prominente citroengras etherische olie (met 70-80 procent) en heilzame componenten is citral.
Voordelen en toepassingen van citroengras etherische olie zijn onder meer:

 • Natuurlijke geurverdrijver en reiniger
 • Huid gezondheid
 • Haar gezondheid
 • Natuurlijk insectenwerend middel
 • Stress reducerend
 • Spierverslapper
 • Ontgiftende antischimmel
 • Verlichting van menstruatiekrampen
 • Maagbeschermer
 • Hoofdpijn verlichting
 • Bacteriemoordenaar
 • Koortsremmer
 • Immuunsysteem versterker
 • Spijsvertering
 • Ontsteking verminderend
 • Kracht antioxiderende effecten
 • Cholesterolverlager
 • Bestrijdt verkoudheid en griep

Essentiële olie van citroengras kan aromatisch, topisch (altijd verdunnen met een dragerolie) of intern worden gebruikt (slechts één enkele druppel is nodig)
Koop altijd citroengras etherische olie die 100 procent, gecertificeerde biologische en therapeutische kwaliteit is.


Related Posts

Frankincense

Frankincense

Frankincense geeft kracht. Frankinsence is een veel geliefde essentiële olie. De zoete, frisse, fruitige, warme en houtachtige geur van Frankincense stimuleert en wekt de geest op. Het is een prachtige olie om op meerdere vlakken in te zetten. Vandaar dat wij hem vandaag uitgebreid uitlichten. […]

Stress Away

Stress Away

Stress is iets waar we allemaal wel eens last van hebben. Een drukke werkweek, verdriet of een gewoon teveel hooi op je vork genomen Stress Away , een heerlijke melange van onder andere limoen, vanille en lavendel is één van onze meest populaire producten. De […]Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.