Champignonsoep

Champignonsoep

0 Comments  /  Jump to Recipe

Champignonsoep

14 december 2020
: 4 personen
: Gemakkelijk

By:

Ingredients
  • 1 bakje witte champignons
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 lepel goei boter
  • 2 witte uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aardappel voor de binding
  • 1 lepel groentebouillon
  • 1 liter water
  • 200 ml slagroom
  • peterselie voor de afwerking
Directions
  • Step 1 Stoof de ui en knoflook even aan in de thermomix, 5 min op 100 °, stand 1
  • Step 2 Voeg de champignons toe en laat dit nogmaals 5 min meestoven.
  • Step 3 Hou wat champignons over voor de afwerking.
  • Step 4 Voeg het water, de groentbouillon, de grofgesneden aardappel toe en kook gedurende 20 min, op 100°, stand 1.
  • Step 5 Mix de soep 20 sec, op stand 9, en voeg ook de room toe.
  • Step 6 Stoof de overgebleven champignons even aan in een klontje goei boter en voeg ze toe aan de soep.
  • Step 7 Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Step 8 Werk af met parmezaanse kaas, room en peterselie.

Champignons zijn een heerlijke groente en puilen uit van de voedingswaarde. Er zit zelfs B12 in champignons, een vitamine waarvan tot voor kort alleen gedacht werd dat het in dierlijke producten en zeewier zat. In Nederland, vooral in Limburg worden ze vaak in kassen gekweekt. De champignon is heel gezond. Champignons kunnen heerlijk zijn als ze gebakken worden. Ook een gegratineerde champignon uit de oven smaakt prima. Verder kun je van champinons verse champignonsoep maken wat een delicatesse is.

Champignons zijn vitaminekampioenen

De voedingswaarde van champignons is bijzonder hoog. Ze zijn gezonder dan de veel duurdere shitake paddenstoelen. Het roomwitte champignonnetje barst van de vitaminen en mineralen. In 87 gram champignons zit 25% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) vitamine B2. Voor vitamine B3 geldt dat dezelfde hoeveelheid 17% van de ADH bevat. Vitamine B5 is goed voor 13% van de ADH. Verder zit er vitamine B1(5%ADH), B6(5%ADH) en B11(3% ADH) in. Bovendien zit er anderhalf procent vitamine B12 in de champignon, wat een unicum is voor groente omdat veel mensen nog steeds de mythe dat B12 alleen in vlees zit aanhangen.

 


Related Posts

Tartaar van rode biet, appel, gerookte paling en zure room

Tartaar van rode biet, appel, gerookte paling en zure room

Deze tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room is een feestelijk voorgerecht. Lekker fris! De gezondheidsvoordelen van rode biet. Bieten bevatten veel foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer, vezels en magnesium. Het meest interessant zijn de actieve plantenstoffen. Zo zijn de rode kleurstoffen […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *